Yaşar Büyükanıt'a çapraz sorgu

Yine Van 3. Ağır Ceza’ya giden Şemdinli Davası’nın müdahil avukatları Genelkurmay eski Başkanı Büyükanıt’ın da sanık olarak sorgulanmasını isteyeceklerini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 23.05.2011 14:11 GÜNCELLEME 23.05.2011 14:11 GÜNCEL
Yaşar Büyükanıt'a çapraz sorgu
Yaşar Büyükanıt'a çapraz sorgu

Lütfi Kaplan'ın haberi

Uyuşmazlık Mahkemesi’nin Van 3.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmesine karar verdiği Şemdinli davasının tensip duruşması 15 gün içinde yapılacak. Mağdur avukatlarından Dinçel Aslan, eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’ın da sanık olarak davaya dahil edilmesi ve çapraz sorgusunun yapılması için mahkemeye talepte bulunacaklarını söyledi. Aslan, şunları kaydetti:

“Dosya Van 3.Ağır Ceza Mahkemesi’ne geldiği zaman ilk duruşmada 3 sanığın tutuklanmasının yanı sıra suç şebekesinin arkasında olan bir takım derin yapılar, dolayısıyla bu derin yapının eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’a kadar uzandığını düşünüyoruz. Büyükanıt ve diğer suç ortağı olan askerlerin ‘adam öldürmek, adam öldürmeye tam teşebbüs’ etmekten yargılanmasını talep edeceğiz. Soruşturmanın bu kişiler yönünden de genişletilmesi, derinleştirilmesi ve delillerin o kişiler yönünden de toplanmasını talep edeceğiz. Büyükanıt’ın Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne bizzat getirtilmesi ve çapraz sorgu yöntemi isteyeceğiz.”

 Sanık olarak sorgulanmalı

Aslan, Büyükanıt’ın sanık olarak sorgusunun yapılmasının talep edileceği için talimatla ifadesinin alınmasının söz konusu olamayacağını savundu. Aslan, “Büyükanıt’a neden ‘iyi çocuklardır’ dediğinin sorulmasını da talep edeceğiz” dedi.

Star

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR