'KCK' harf sıralı plaka yasaklanıyor

Emniyet, İzmir'de ''KCK'' harf sıralı araç plakası verilmesi işlemini, bu harflerin terör örgütü PKK'nın şehir yapılanmasını hatırlatmasından dolayı vatandaşlardan gelen şikayet üzerine durdurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 23.05.2011 15:54 GÜNCELLEME 23.05.2011 15:54 GÜNCEL
'KCK' harf sıralı plaka yasaklanıyor
'KCK' harf sıralı plaka yasaklanıyor

Emniyet Genel Müdürlüğünün, İzmir'de ''KCK'' harf sıralı araç plakası verilmesi işlemini, bu harflerin terör örgütü PKK'nın şehir yapılanmasını hatırlatmasından dolayı vatandaşlardan gelen şikayet üzerine durdurduğu bildirildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, İzmir Barosuna kayıtlı bir avukat, Karşıyaka Emniyet Müdürlüğüne elektronik posta göndererek araç sahiplerine ''KCK'' harf sıralı plaka verilmesinden rahatsızlık duyduğunu bildirdi.

KCK'nın, yasa dışı PKK terör örgütünün şehir yapılanmasının adının kısaltması olduğunu, bu örgüte üye olmak suçundan pek çok kişinin tutuklu olarak yargılandığını ifade eden aynı avukat, ''Terör örgütü propagandası niteliği taşıyabilecek bu seri plakaların başka harf grubuyla değiştirilmesini'' talep etti.

Karşıyaka Emniyet Müdürlüğünden gönderilen 9 Mayıs 2011 tarihli cevabi elektronik postada, birçok vatandaşın Emniyet Genel Müdürlüğüne benzer şekilde başvuruda bulunduğu belirtildi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğünün bu talepler doğrultusunda ''KCK'' harf sıralı plakaların bundan böyle verilmemesi, verilenlerin ise müracaatta bulunulması durumunda değiştirilmesi yönünde karar aldığını bildirdi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 3
  • ozgur kılıç 13 yıl önce Şikayet Et
    güzel uygulama. bunu istismar etmek isteyen pkklilar mutlaka olacaktır duyarlı izmirimizde boyle seyler olmuyor cok sukur herkes sehrinde bu heriflere pirim vermezse bu iş biter bu kadar basit izmiri örnek alın
    Cevapla
  • aydın temel 13 yıl önce Şikayet Et
    AL BİR SAÇMALIK DAHA. bir yandan 10 yıl önce hayal dahi edilemeyen devasa demokratik adımlar.bir yandan da böyle gözün üstündeki kaştan korku.bir günde 4 mevsim gibi ruh hali var .
    Cevapla
  • MURAT İNCE 13 yıl önce Şikayet Et
    NASIL BİR ÜLKEDE YAŞIYORUZ NASIL BİR MANTIKDIR ANLAMADIM. Sarı Kırmızı Yeşil PKK NIN Rengi KCK Alfabenin Harfleri PKK Şehir Yapılanması Yasak Tam bir Askeri yönetim zihniyeti yönetimi yakında bunlar alfabeden de çıkarılır PKK ,KCK harfleri....Zamanında da böyle yasaklar vardı sonucunda Kürt sorunu oldu ve 30 yıldır Şehit Asker ve ve Sivil insan hayatıyla ödedi halen dahi ödüyor yazık oluyor ülkeme daha nereye kadar...
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR