Org. Bilgin Balanlı tutuklandı

Balyoz soruşturmasında ifade veren Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı hakkında tutuklama kararı çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 30.05.2011 18:33 GÜNCELLEME 30.05.2011 18:33 GÜNCEL
Org. Bilgin Balanlı tutuklandı
Org. Bilgin Balanlı tutuklandı

BALANLI SABAH SAATLERİNDE ADLİYEYE GELDİ

''Balyoz Planı'' soruşturması kapsamında Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine geldi.

Orgeneral Balanlı, adliyeye hakim ve savcıların kullandığı Çırağan Caddesi üzerindeki kapıdan giriş yaptı.

Daha sonra binaya giren Balanlı'nın soruşturmayı yürüten özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Ayar'a ifade verdi.

15.00'DE TUTUKLAMA TALEBİ İLE MAHKEMEYE SEVKEDİLDİ

''Balyoz Planı'' soruşturması kapsamında Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine gelen Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı, tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Soruşturmayı yürüten özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Ayar'a ifade veren Orgeneral Balanlı, daha sonra tutuklama istemiyle nöbetçi İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

SON DAKİKA

Org. Balanlı hakkında tutuklama kararı çıktı.

Ayrıntılar geliyor...

KAYNAK : AA
YORUMLAR 19 TÜMÜ
  • efe 13 yıl önce Şikayet Et
    savcı ve hakimlerimizi yüreklerinden. cesaretlerinden dolayı kutluyorum.ortaya çıkan hadiseleri cezalandırmak,soruşturmak,bu tip,buna benzer belge ve bilgi bulmayı artık imkansızlaştırıyor.duyduklarımızın intikamını yargı hukuk alsın yeter.
    Cevapla
  • enes kapcak 13 yıl önce Şikayet Et
    yazık. resmen cinayet, tasfiye, vahşetti bu; ama....Ne MHP'si, CHP'si, TÜSİAD'ı..ne? ne? ne ?!.. Son 20-25 yılda Ordudan yargılanmadan keyfi kararlarla tam 1657 Türk subayı atılırken ne Türkçülüğü, milliyetçiliği kimseye bırakan MHP'den, ne insan hakları, özgürlük diyen TÜSİAD ve öteki çevrelerden, barolardan hiçbir tepki gelmemiştir..Hepsi de bu zulmün, vahşetin, infazın üstüne yatmış; görmezden gelmiş; aslında onaylamışlardır..
    Cevapla
  • metin yaman 13 yıl önce Şikayet Et
    Orgeneral Suçsuz diyenler haklı. Çünkü onlar Tek Parti döneminde kanunsuz hukuksuz hükümsüz adam sırf sarık taktı diye veya devlete isyan edebilir diye idam sehpalarında binlerce kişiyi salladılar. O kadar kanunsuz iş yaptılar zannnediyorlar her devirde öyle olacak. Kendileri despot oldukları için her kesi öyle hayal ediyorlar. Bence KEMALİSTLERİN o keyfi ve zorba dönemleri sona ermiştir. Vatana millete hayırlı olsun.
    Cevapla
  • Abdullah Musaoğlu 13 yıl önce Şikayet Et
    Adama (İdeolojiye) Göre Adalet. Bu ülkede adalet hep üstünlerin hukukunu savuna gelmişitir. Mesela Sacit Kayasu, Ferhat Sarıkaya, hem de vazifelerini yapmaya çalışırlarken, hayatları karartılmış, "Sen misin general yargılayan denilip ocakları söndürülmüş, 5 kuruşa muhtaç bırakılmıştır. Ama yargılanan Cihaner olunca hemde millete komplo kurmakla suçlanmasına rağmen, yer yerinden oynamış, fotokopi ile aklanmış bununla da kalınmamış aferin sana dercesine millet vekili yapılmaya ramak kalmış. Mesela Yaş kararları ile binlerce dindar subay ordudan paçavra gibi atılıp beş kuruşa muhtaç bırakılırken, bu insanların çocukları açlığa terk edilirken, bu ihraçlar irtica ile mücadele adı ile alkışlanmış, diğer taraftan adamlar darbecilikle suçlanmış ve ciddi deliller ortada olmasına rağmen sanıklar değil yargı mensupları suçlu ilan edilmiştir. Her kim olursa olsun, hangi makama sahip olursa olsun, ideolojisi ne olursa olsun, bu ülkede ne zaman suç işleyen yargılanırsa o zaman ideolojik değil gerçek adalet tecelli etmiş olacak.
    Cevapla
  • ali ateş 13 yıl önce Şikayet Et
    KÜRESEL TEMENNİLER. küresel kelimesine yüklenen anlamlara ve sonuçlarına göz atmayı ihmal etmemeliyiz.umarım bu olanlar gerçekten işlenen suçlar ve ödenmesi gereken bedeller olsun.sisteme düzene ordu yönetimine ve silahlı kuvvetlere kaybettirilen güven sadece iç dinamiklerden kaynaklanıyor olsun.kendi siyasi yönetimimizden kendi yargımızdan....ve umarım turuncu mor sarı devrimler arap isyanları benzeri durumlar ve benzerleri kısa sürede ülkemizde uğramasın.umarım demokratik açılım silahlı kuvvetlerin emniyetin üst yönetiminden tutuklamaların aynı süreçte yaşanıyor olması kendi iç dinamiklerimizden demokratik süreçten kaynaklanıyor olsun.ve umarım türkiye yi ve halkı nasılda tufaya getirdiler diye dizlerimizi dövmeyelim.dizlerimizi dövmeye başladığımız an bize yazık olduğu an olacaktır.herkese selam olsun.daha eskileri hatırlamam ama 12 eylül öncesi süreci aklı ermeyen arkadaşlar dürüst babalarından dedelerinden dinlesinler.o yaşananlar askerin tezgahıdır diyenler sorsun bu kadar peynir akıllımıyız diye?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR