Eylemcilere bu kez Hopa bahane oldu

Hopa'da çıkan olaylarda ''Metin Lokumcu''nun hayatını yitirmesini protesto eden DİSK, KESK, TKP ve EMEP'li protestocular Ankara ve İstanbul'u karıştırdı.

ABONE OL
GİRİŞ 31.05.2011 21:00 GÜNCELLEME 31.05.2011 21:00 GÜNCEL
Eylemcilere bu kez Hopa bahane oldu
Eylemcilere bu kez Hopa bahane oldu

Ankara'da aralarında, DİSK, KESK, TKP, EMEP, Halkevleri gibi bazı sendika, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti üyelerinin bulunduğu grup Sakarya Caddesi'nde, ''Boyun eğme'' yazılı pankartı açıp ''Metin Lokumcu'' ölümsüzdür şeklinde sloganlar attı.

Grup daha sonra, AK Parti aleyhinde de sloganlar atarak, polis eşliğinde Kocatepe Cami yanındaki AK Parti İl Başkanlığı'na yürüyüşe geçti.

Başkanlık önüne siyah çelenk koymak isteyen ve geniş güvenlik önlemine tepki gösteren gruptakiler, taş ve sopalarla polise saldırdı.

Polis de gruba biber gazı ve gaz bombası ile müdahale etti.

Dağılan grubun, Kızılay'da bazı yerlerde toplanıp yol kapattığı bildirildi.

BEYOĞLU'NDA AK PARTİ İL SEÇİM BÜROSUNA YÜRÜDÜLER

 Beyoğlu'da, Artvin'in Hopa ilçesinde çıkan olaylarda bir kişinin yaşamını yitirmesini protesto ederek, AK Parti seçim irtibat bürosuna ve polise taş ve sopalarla saldıran gruba tazyikli suyla müdahale edildi.

Galatasaray Lisesi önünde toplanan Ezilenlerin Sosyalist Platformu ile çeşitli parti ve sivil toplum kuruluşlarına üye göstericiler, pankart ve sloganlar eşliğinde Taksim Meydanı'na kadar yürüdü. Gruba, İstanbul bağımsız milletvekili adayı Sırrı Süreyya Önder de destek verdi.

Gruptakilerden bazıları, Taksim Meydanı'ndaki bir binada asılı bulunan dev AK Parti pankartını iplerini keserek aşağı indirdi. Göstericiler, meydanda önlem amacıyla bekleyen Çevik Kuvvet ekiplerine de taş ve sopalarla saldırdı. Polis ekipleri de göstericilere tazyikli suyla müdahale etti. Yaşanan arbede sırasında yoldan geçen bazı araçlar hasar gördü.

Bir süre sonra AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanlığı Taksim Seçim İrtibat Bürosuna da boya ve taş atan göstericileri polis tazyikli suyla dağıttı.

Göstericilerden bir grup, tekrar Galatasaray Lisesi'ne doğru yürüyüşe geçerken, Çevik Kuvvet ekipleri de bölgede geniş çaplı güvenlik önlemi aldı.

İstiklal Caddesi boyunca yürüyerek lisenin önüne gelen göstericiler, burada basın açıklaması yaptı.

 

KAYNAK : AA
YORUMLAR 41 TÜMÜ
  • Bildiğim KADARIYLA 13 yıl önce Şikayet Et
    Hiç kimse ayağa kalkmak, alkışlamak zorunda olmadığı gibi HİÇ KİMSENİN KİMSEYE. Ellerde sopalar, taşlar, molotoflar.... Konvoya at, iş yerine, ata, arabaya at. Yeter ki at. Siyasi tercihlerinden dolayı vatandaşa olmadık hakaret ve küfürlerde bulun. Ne oluyor arkadaş? Size bu hakkı kim verdi? Hangi devirde yaşıyoruz? Bakın açık söylüyorum: Bu taş, sopa, molotof vs taşıyan eller ve ayaklar kırılmadıkça bu memleket adam olmaz vesselam.....
    Cevapla
  • Kerem 13 yıl önce Şikayet Et
    Ölenlere Rahmet. Ancak, bu ülkeyi sürekli karıştırmaya yönelik protesto edeceğim diye her önüne gelende ayağa kalkan, bunu demoktarik hak gören, birde öğretmenim diye bunu lekeleyene. Ölmüş kolu kopmuş umrumda değil, neyi ne için yaptığı belli olan guruplara söylüyorum bu lafımı. Adam gibi hakkını arayanlar sonuna kadar da aramalılar. Keske polise yetki verilsede bunları toptan temizleseler.
    Cevapla
  • her şey vatan için 13 yıl önce Şikayet Et
    protestocular. insan değiller bunlar.bunlar türk olamazlar.bunlar olsalar olsalar rum ermeni ya da yunandırlar.baksanıza hepsinin gözü dönmüş.amaçları protesto etmek değil.hem neyi kime karşı protesto ediyorsun.yazık bu gençlere yazık...
    Cevapla
  • Bildiğim KADARIYLA 13 yıl önce Şikayet Et
    O uygulama 1950 öncesinde CHP'de vardı. Lenin de alkışı erken kesenleri çok ağır bir şekilde cezalandırırdı. Hopa'da elinde taş ve sopalarla saldıranlara ''siz neden başbakana ayağa kalkmıyorsunuz? niye alkış tutmuyorsunuz'' mu denildi?. Emekli öğretmen ayağa kalkmadığından ya da alkış tutmadığından mı biber gazına maruz kaldı? eğer böyle bir durum varsa son derece çirkindir.
    Cevapla
  • Mehmet İleri 13 yıl önce Şikayet Et
    atilla özdemir kardeşim. her şeyden önce isminin hakkını ver. adam belkide yoldan geçiyordu. hemen devrim şehidi yapıverdiniz adamı. eşkiyalık ne zamandan beri düşünmek oldu. o zaman şeyh said, ladin öcalan hepsi haklı bir bir haksısız öyle mi? yazıklar olsun sen ve senin gibi düşünenlere. Hak herkes için haktır. onun gibi düşünmemek demek onu taş yağmuruna tutmak mı demek. monotof atıp gencecik insanları yakmak mı demek? bu mu düşünce özgürlüğü? halkın iktidarını darbelerle yıkmak mı demek? eğer buysa sizin haktan anladığınız. size karşı sonuna kadar faşistim. o kadar. hiç birinize de düşüncelerinize de saygı duymak zorunda değilim. .....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR