Deniz Feneri Derneği'nden sitem

Deniz Feneri Derneği, Almanya'da başlatılan ve Türkiye'de yürütülen Deniz Feneri e.V davasında kendi logo ve görüntülerinin kullanıldığı belirterek, konuyla ilgisi bulunmadığını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 07.07.2011 14:47 GÜNCELLEME 07.07.2011 14:47 GÜNCEL
Deniz Feneri Derneği'nden sitem
Deniz Feneri Derneği'nden sitem

Deniz Feneri Derneği’nden yapılan yazılı açıklamada, Deniz Feneri e.V davasıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması hatırlatıralark, "Söz konusu haberler verilirken bazı gazete, internet sitesi ve televizyonlarda derneğimizin yardım dağıtım görüntülerinin, merkez, şube, temsilcilik ve lojistiklerinden fotoğraf ve kamera kayıtlarının kullandığı görülmektedir.

Almanya Deniz Feneri e.V. isimli kuruluşla derneğimiz arasında merkez, şube ya da temsilcilik gibi herhangi bir hukuki, organik bağın bulunmadığını bir kez daha hatırlatma ihtiyacı duyuyoruz.

Söz konusu kuruluştan derneğimize, tamamı banka yoluyla ve uluslararası yardım mevzuatına uygun olarak 7 milyon 40 bin EURO yardımın yapıldığını, söz konusu yardımların hesabının derneğimizin geçirdiği denetimlerde defalarca verildiğini kamuoyunun bilgisine sunarız." denildi.

Dernekten yapılan açıklamada, açıklanan rakam dışında Deniz Feneri Derneği'ne ulaştığı iddia edilen yardımlarla ilgili bilgilerin gerçek olmadığı belirtildi. 

Ayrıca açıklamada şu bilgilere yer verildi; "Deniz Feneri Derneği’nin logo, amblem,  fotoğraf ve filmlerinin kullanılması halinde hukuki haklarımızın saklı olduğunu ilgili medya kuruluşlarına önemle hatırlatırız.
Derneğimiz, her ay ortalama 10.000 ihtiyaç sahibi vatandaşımıza yardım ulaştırmak suretiyle iyilik yolculuğuna devam etmektedir. Bütün gönüllü ve bağışçılarımıza desteklerini çekmedikleri için teşekkürü borç biliriz."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR