Müşteriye ''lan'' dedi, bin 740 lira ceza yedi

Rize'de bir cep telefonu tamircisi, tartıştığı müşterisine ''lan' diye hitap ettiği için bin 740 lira cezaya çarptırıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 18.06.2012 14:18 GÜNCELLEME 18.06.2012 17:48 GÜNCEL
Müşteriye ''lan'' dedi, bin 740 lira ceza yedi
Müşteriye ''lan'' dedi, bin 740 lira ceza yedi

Kent merkezinde yaklaşık iki yıl önce meydana gelen olayda B.B, arızalanan cep telefonunu tamir için Maksut Terzi'ye ait iş yerine getirdi. Birkaç gün sonra iş yerine gelen B.B, cep telefonunun tamir olmaması üzerine Terzi ile tartıştı. Tartışma sonrası B.B ve Maksut Terzi, ''tehdit ve hakaret'' iddiasıyla birbirinden şikayetçi oldu.

Rize 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen dava sonunda hakim, Maksut Terzi'ye, B.B'ye söylediği ''vermiyorum lan'' sözünü hakaret sayarak bin 740 lira adli para cezası verdi. B.B'ye verilen 340 liralık adli para cezası ise suçun işlediği tarihte 18 yaşından küçük olduğu için ertelendi.

Maksut Terzi, gazetecilere yaptığı açıklamada, böyle bir ceza almasına şaşırdığını belirterek, ''Tanık ifadelerinde ve beyanımda böyle bir şey olmadığını söylememize rağmen bin 740 lira cezaya çarptırıldık. Bana verilen ceza ile herkes kendisine 'lan' diye hakaret edildiğini iddia ederek bir başkasını mahkum ettirebilir. Şikayetçi darp edildiğini de iddia etti ve iddia asılsız çıktı. Bu iddia da asılsız, buna rağmen ceza almak şaşırtıcı, artık herkes rahatlıkla 'lan' kelimesi nedeniyle mahkum olabilir'' dedi.

AA

YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • yüksel pınar 12 yıl önce Şikayet Et
    lan nedemek. bi araştırın lan nedemek? manası yokmuş bu kelimenin. tabiiki algı biçimine bağlı. birde haklılığını ispatlayamayanlar bazen hemen lan diye hitabetme derler yani belki bir liman gibi sığınılacak bişi.
    Cevapla
  • erhan ay 12 yıl önce Şikayet Et
    hakim yanlis karar vermis lan kelimesi ne manaya geliyor türkcede bilen varmi. güzel türkcemizde ulan veyahut lan kelimelerinin bozgununa ugramis türkcede karsiligi olmayan tanimsiz bir cümledir lan manasi yok dolayisi ilede kanunen bir hakaret icermez bilinmeyen bir dil tanimi bunun hakaret olmasi icin hakimin önce lan kelimesinin tanimini yapmasi gerekir .
    Cevapla
  • nizam-ı cedit 12 yıl önce Şikayet Et
    lam bende 740 tl okudum. oha yani.. bu da adalet mi.. adam hırsızlık yapar, 3 ayda çıkar yediği içtiği 1740 tl bile etmez. adalet işte.. türkiyem ileri.....
    Cevapla
  • ilhan 12 yıl önce Şikayet Et
    ankaralılar hapı yuttu la. böyle de cezamı olur lan.
    Cevapla
  • teologss 12 yıl önce Şikayet Et
    türkiyem...:))). ben bu yüzden enişteyi bıcakladım:))))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR