Özgür Suriye Ordusu, 8 PKK'lıyı öldürdü

Suriye sınırında ki Tel Abyad sınır kapısı yakınlarında iki gündür şiddetli çatışmalar yaşanıyor .Muhalifler Suriye askerlerine ağır kayıplar verdiriyor. Suriye ordusuyla birlikte muhaliflerle çatışan PKK'lı 8 terörist , Özgür Suriye ordusu tarafından öldürüldü.

ABONE OL
GİRİŞ 19.09.2012 13:37 GÜNCELLEME 20.09.2012 14:00 GÜNCEL
Özgür Suriye Ordusu, 8 PKK'lıyı öldürdü
Özgür Suriye Ordusu, 8 PKK'lıyı öldürdü

Esed güçlerinin elinde tuttuğu Tel Abyad Sınır Kapısı'nı ele geçirmeye çalışan Özgür Suriye Ordusu ile Esed güçleri arasında süren çatışmayı fırsat bilerek, sınır kapısına terör örgütü PKK bayrağı asarak sınırdaki Türk askerlerine ateş açmaya hazırlanan 8 silahlı PKK üyesi, Özgür Suriye Ordusu askerleri tarafından öldürüldü.

Dün akşam saat 19.30 sularında meydana gelen olayda Özgür Suriye Ordusu askerlerince öldürülen PKK'lı teröristlerin cesetleri daha sonra olay yerinde bulunan bir başka terörist grubu tarafından kamyonet kasasına konularak Kobani'ye götürüldü.

Sabah saatlerinde gümrük binası ve ilçe merkezinde başlayan çatışmalarda yaralanan çok sayıda Suriyeli, Akçakale' deki hastanelere sivil vatandaşların ise çadır kentlere götürüldü öğrenildi. Sınırı geçen Suriyeliler ise çatışmaların şiddetli şekilde sürdüğünü ve onlarca ölü ve yaralının bulunduğunu söyledi.

KAYNAK : CİHAN
YORUMLAR 20 TÜMÜ
  • büyük afi 12 yıl önce Şikayet Et
    madem besliyoruz !. bu yardımlar karşılığında suriyedeki pkk lıları vurduralım adamlar kök salarlarsa ıraka suriyeye türkiyeye sonra bizi yok edecekler amerika terörle nasıl mücadele veriyor kendi ülkesinde teröre asla izin vermiyor bizim ülkede çevrede teröristler cirit atıyor..
    Cevapla
  • fatme tahir 12 yıl önce Şikayet Et
    bulgaristanli turk . tam destek ozgur suriye ordusuna tam destek,ben bulgaristanda yasiyorum 22 yil once bizde burdaki rus sosyalizmini kovduk ulkeden ayni arap bahari gibi cok ta mutluyuz, baas partisi sovyet destekli kominis ideolojili bir partidir halkina zulm eden bir iktidarin sonu budur, basta misir olmak uzere yeni gelen hukumetler hep halkinin talepleri dorultusunda islam goruslerine turkiye ile baadasan bir politika izliyorlar, dier acidan lazkiye'deki rus askeri karargyahi'nin ordan gitmesi turkiye acisindan cok cok iyi olacaktir.
    Cevapla
  • Gültekin kaya 12 yıl önce Şikayet Et
    türkiyedeki baas ve iran uzantilarina. galiba unutuyorlar abd'ye iraki isgal etmesine irakdaki siiler ve iran fitne cumhuriyeti yardim ettigini,daha evvel iran irak'a savas baslatti ve 10 milyon insan öldü, abd yerli sii isbirlikcileri olmasaydi irak ve aghanistani isgal edemezdi, suriyede halk arab baharindan esinlenerek 50 yillik baas firavun rejiminden kurtulmak icin kahramanca bir devrim baslatti ve destanlar yaziyorlar suriyede, yani velev ki abd suriyedeki ayaklanmayi baslatti ozaman birakalim esed firavunu coluk cocuk demeden kadinlarin dahil bogazlarini keserek sehit ettsin müslümanlari dograsin bizde seyredelim cünkü esed sözde direnis cephesinde, yaw bu ne insanliga sigar bu mantik ne müslümanliga, ser cephesi olan iran, irak'daki siiler ve hizbusseytan suriyede insanlari kesiyorlar,biz suriyedeki müslüman kardeslerimize sahip cikmaya devam edecegiz, artik sizin bu iddialarinizi türkiyede kimse inanmiyor birakin bu yalanlari.
    Cevapla
  • gokhan duman 12 yıl önce Şikayet Et
    free syrian army ozgur suriye ordusu demek ama..... bunlarin topu satilmis adamlar.abd nin ajanlarinin egittigi hatta mossad ve cia ajanlarin bilhassa icinde bulundugu bir ordu.yoksa bunlar kimki duzenli bir orduya karsi zafer elde edebilsinler.ayni libyadaki diresciler adi altinda avrupanin ve abd nin olusturdugu ordular.sonucta esad gidecek ve hem petrola el koyacaklar,hem iranin isini bitirecekler hemde israili ortadogunun tek lideri yapacaklar.israilin tum dusmanlarini teker teker yok ediyorlar. esadi kesinlikle onaylamiyorum ama kolay kolayda kimse kendi halkini yok etmez,bize gosterilen senaryoyada hic inanmiyorum.bunlarin hepsi planlanmis bir ayaklanma.yakinda turkiyede de cikarsa,turkiyeyi de irak gibi ve suriye gibi boleceklerdir.pkk nin bu saldirilari kesinlikle akp ye karsi oy felan icin degil.oy icin olsaydi 2002 den hemen sonra yaparlardi bu kadar azgin eylemlerini.ozgur suriye ordusuna destek verenler,pkk ya da istihbarat destegi veriyorlar ki,sorun cok buyuk.
    Cevapla
  • ali kılıç 12 yıl önce Şikayet Et
    heheheee. bu haberler o kadar komik ki! bu haberler tamamen tezgah ve dolduruşa yönelik... halka bu tür medyanın verdiği mesaj bir an önce oynanan gerçek oyunları görmeyin, muhalifleri destekleyin bakın bizi ne kadar seviyorlar esad kötüdür imajı vermek.... şuanda akp yi ayakta tutan şey türk askerini nato ya satmasıdır. askerimiz kiralıktır... afganistanda olsun, libyada olsun, suriye'ye girilecekse ilk türkiye girsin.... artık uyanın, esadı yıkmak isteyenler suriyeliler değil! dış güçler! işin komiği ben müslümanım diye gezen muhalifleri destekleyen kitle herrrrr olayda islamın bir numaralı düşmanı abd'ye hizmet ediyor, israile hizmet ediyor! allah sizi ıslah etsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR