Deniz Feneri'nden Suriye'ye yardım

Deniz Feneri şiddetin, zulmün, acının ve sefaletin tüm şiddetiyle devam ettiği Suriye'ye bir kez daha yardım ulaştırdı ve Türkiye'de kalan mültecilere yardım kampanyası başlattı.

ABONE OL
GİRİŞ 04.10.2012 10:38 GÜNCELLEME 04.10.2012 10:38 GÜNCEL
Deniz Feneri'nden Suriye'ye yardım
Deniz Feneri'nden Suriye'ye yardım

Deniz Feneri'nin Suriye'ye ulaştırdığı tırda 9.2 ton gıda, 4 ton (15.257 parça) giysi, 246 kg temizlik malzemesi, 1 ton (1.583 parça) tıbbi malzeme, 3 ton (1.437 parça) eşya bulunuyor.

Deniz Feneri, yardımlarını partner kuruluşlar vasıtası ile Suriye'nin farklı bölgelerinde dağıtacak.

Deniz Feneri'nin Suriyeli mazlumlar için yola çıkardığı ikinci tırın son durağı ise Kilis.

Deniz Feneri'nin Kilis'e yerleşen Suriyeli mülteciler için açtığı giyim mağazasına giden tır giysi, gıda ve ilaç taşıyor.

Deniz Feneri daha önce de birçok kereler, Suriye içine, Suriye sınırın, Gaziantep, Hatay; Şanlıurfa ve Kilis'e sığınan mültecilere acil insani yardım dağıtımları gerçekleştirmişti.

Mültecilere Bir Öğün Yemek İkram Edin

Suriye'de her gün aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu onlarca sivil öldürülüyor. Yaşanan iç savaştan kaçanların sayısı gün geçtikçe artıyor. Komşu ülkelere kaçanlar bir tek canlarını kurtarabiliyor. Canlarını kurtarabilmek için evlerini, düzenlerini, sevdiklerini gerilerinde bırakıp, kendilerini bir bilinmeze atan binlerce insan açlık ve sefaletle karşı karşıya.

Türkiye'ye en son sığınan ve Kilis'e yerleştirilen 7500 Suriyeli mültecinin yaklaşık yarısı hayırseverlerin desteği ile evlere yerleştirilmiş ancak iki göz eve sığınan insan sayısı 30. Rakamlar ev ev değişse de, bir odaya sığınan insan sayısının normalin kat kat fazlası olduğu gerçeği hiç değişmiyor.

Barınma sorununu bu şekilde çözen mültecilerin en temel ihtiyaçları yemek ise henüz tam olarak çözülebilmiş değil.

Deniz Feneri, her gün mültecilere sıcak yemek sunmak için desteklerinizi bekliyor.

Kilis'te bir öğün yemeği 4 TL'ye temin etmek mümkün. Siz de 20 TL bağışlayarak bir aileye bir öğün yemek ikram edebilirsiniz.

Haydi bir kez daha el ele verip, kendi yurtlarından çıkmak zorunda kalmış bu insanlara sahip çıkalım.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR