Hakkari 2 metre kara gömüldü

Hakkari'de yoğun kar yağışı sonrasında kapanan caddeler ve çökme tehlikesi bulunan binaların çatıları temizlenmeye başlandı.

ABONE OL
GİRİŞ 11.01.2013 14:22 GÜNCELLEME 11.01.2013 14:37 GÜNCEL
Hakkari 2 metre kara gömüldü
Hakkari 2 metre kara gömüldü

Yüzlerce köy ve mezra yolunun ulaşıma kapandığı, okulların iki gün süreyle tatil edildiği Hakkari şehir merkezinde kar kalınlığının 2 metreye ulaşması ilginç görüntülere sahne oldu.

Çatı karlarının caddelere düşmesi üzerine birçok esnaf kar yığınlarından tünel yaparken, bunun sevincini yaşayan bazı vatandaşlar ise tünellerden geçmeyi tercih ediyor. Bazıları ise tünellerin içinde oturarak hatıra fotoğrafı çektiriyor. Çarşı merkezinin karlardan temizlenmesi için Belediye Başkanlığı karla mücadele ekibi çalışmalarını geceli gündüzlü sürdürürken, bazı gençler ise çarşı merkezinde kaymanın tadını çıkarttı.

Vatandaşlar, biriken karların bir çok binanın çatı katlarının çökmesine neden olması üzerine harekete geçirdi. Yüksek binaların çatılarına çıkan vatandaşlar, ellerindeki küreklerle kar yığınlarını temizleme telaşı içerisine düştüler.

Hakkari'de son 20 yılın en büyük karının üst üste yağdığını belirten vatandaşlar çatı katlarında biriken karların ildeki esareti gözler önüne serdiğini ifade ettiler.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR