Sağlığa zarar veren 5 güzellik uygulaması

Sosyal medyada sıkça rastlanan güzellik tüyolarının bazıları sağlığa ciddi zararlar verir. İşte sağlığa son derece zararlı olan 5 güzellik iddiası...

ABONE OL
GİRİŞ 18.09.2017 12:22 GÜNCELLEME 18.09.2017 16:55 Güzellik
Sağlığa zarar veren 5 güzellik uygulaması
Sağlığa zarar veren 5 güzellik uygulaması

Sosyal medyada yer alan güzellik videoları, çok dikkat çekerek uygulansa da bazı uygulamalar farkında olmadan cilde ciddi zararlar verir. İşte o uygulamalardan bazıları...

Vakumla dudak kalınlaştırma

Çocukken eğlenmek için yapılan bardak içinde dudakları sıkıştırma işlemi, son yıllarda dudak kalınlaştırmak için kullanılmaya başladı. Ancak bu uygulama dudak çevresine ciddi zararlar vererek morluk, kızarık ve zararlı şişliklere neden olabilir. 

Uçuk üzerine oje sürmek

Sosyal medyadaki güzellik videolarını takip edenlerin bildiği ve hatta bir kısmının uyguladığı uçuk üzerine oje sürme tekniği, yarayı iyileştirmek yerine daha kötü yapabilir. Oje, uçuğun üzerine dürüldüğünde yarayı daha derinleştirerek kızarıklığa yol açabilir. 

Göz kalemi yerine renkli kalem kullanmak

Makyaj konusunda yaratıcı olmak için yapılan göz kalemi yerine pastel ya da kuru boya kullanmak, hassas olan göz tabakasına ciddi zararlar verebilir.

Siyah noktalar için tutkal uygulamak

Ev işlerinde kullanılan tutkalı, siyah nokta için kullanmak cilde ciddi zararlar verir. Tutkal, ciltte alerji ve tahrişe neden olabilir. 

Makyajı sabitlemek için saç spreyi kullanmak

Sosyal medyada sıklıkla görülen yanlış uygulamalardan biride saç spreylerini makyaj sabitleme işlemi için kullanmaktır. Ancak saç spreyleri cildi tahriş ederek döküntülere neden olabilir. 

KAYNAK : Posta
YORUMLAR 1
  • karanlık kişi 6 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle doğru
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR