Makyaj sonrası cilt bakımı nasıl yapılır?

Makyaj kimi zaman ihtiyaçtır kimi zamansa tercih meselesidir. Ancak her iki koşulda da yapılan makyaj cildi yorar. Cildin makyaj sonrasında ferahlamaya ve temizlenmeye ihtiyacı olur. Bakımlı ve ferah bir cilde sahip olmak için makyaj sonrası yorulan cilde uygulayabileceğiniz cilt maskelerini sizler için araştırdık...

ABONE OL
GİRİŞ 26.02.2018 13:16 GÜNCELLEME 26.02.2018 13:16 Güzellik
Makyaj sonrası cilt bakımı nasıl yapılır?
Makyaj sonrası cilt bakımı nasıl yapılır?

Bakımlı ve güzel görünmenin bir yolu da makyaj yapmaktır. Makyaj ne kadar cildi yorsa bile anlık güzellik ve bakımlı bir cilt havası yaratmaktadır. Makyaj yapmak günümüzde neredeyse zorunluluk haline geldi diyebiliriz. Hemen hemen her gün cildimize uyguladığımız makyaj malzemeleri cildin bütün gün hava almasını engeller. Bu sebeple makyajın temizlenmesinin ardından cildi rahatlatmak cilt sağlığı için önemli bir unsurdur.

cilt bakımı

Makyaj sonrası cilde yapılacak en büyük iyilik cildi makyajdan arındırmaktır. Makyaj ile kesinlikle uyunmaması gerekir. Güzelce temizlenen makyaj sonrası cildinizde oluşan ferahlamayı hissedeceksiniz. Makyajınızı, makyaj temizleme suları, sütler, köpük şeklinde temizleyiciler ile temizlemeniz mümkün. Fakat bu malzemelerinde cilt tipine uygun olanlarını kullanmak gerekmektedir. Yağlı, kuru, karma cilt tipleri için farklı temizlik ürünleri üretilmiştir ya da cildi temizlemenin ferahlamanın en doğal yöntemini kullanabilirsiniz. İşte makyaj sonrası doğal yollarla cildinizin arınmasını sağlayacak maskeler...

kil maskesi

KİL MASKESİ

Malzemeler;

1 tatlı kaşığı gül suyu

1 çay kaşığı kil

Gül suyu ile kil karıştırılır. Ardından yüzünüzün her yerine güzelce yedirerek sürülür. 20 dakika beklettikten sonra ılık su yardımı ile durulanır.

nane maskesi

NANE MASKESİ

Nane cildi temizler ve rahatlatır. Ayrıca, zaman içerisinde oluşan deformasyonlar için de yenileyici özeliğe sahiptir. 2 yemek kaşığı kuru nane veya 8-10 yaprak taze nanenin üzerine 1 bardak sıcak su dökün ve üzerini kapatın. 20-25 dakika bekledikten sonra naneyi süzün. Bu toniği yüzünüze her gün uygulayabilirsiniz.

maden suyu maskesi

MADEN SUYU MASKESİ

Maden suyu doğal olması sebebiyle birçok farklı alan da kullanılmaktadır. Selülit tedavisi, sivilce tedavisi, makyaj temizleme, makyaj sabitleme bunlar arasında yer alır. Maden suyu yüksek oranda mineral içerir ve bu cildinizin makyajdan yorulmuş solgun hâline kurtarıcı olacak bir çözüm önerisidir. Temizlediğiniz cildinize bir pamuk yardımı ile maden suyunu uygulayın. Yüzünüzdeki rahatlamayı ve ferahlığını hemen fark edeceksiniz. Dikkat edilmesi gereken bir konu, maden suyu ve sodanın aynı olmadığı gerçeğidir. Maden suyunun içindeki karbondioksit gazı tamamen doğalken, soda işlenmiştir.

mango maskesi

MANGO MASKESİ

Malzemeler;

1 adet olgun mango
7-8 tane öğütülmüş taze badem
2 tatlı kaşığı yulaf ezmesi
Bir miktar kil

Malzemeleri bir kapta homojen bir şekilde karıştırın. Karışıma bir miktar süt eklerseniz malzemeler birbirini daha rahat tutacağı için maskenin sürülmesi daha kolay olur. Maskeyi yüzünüzde 15 dakika kadar bekletip bol su ile durulayın. Artı olarak maskenin soğuk olması gözenekleri sıkılaştıracağı için faydalı olacaktır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR