Ev yapımı akne karşıtı sprey nasıl yapılır?

Akne, özellikle yüzde görülen bir cilt sorunudur. Cildin yağ oranı yüksek olan yerlerinde çıkar ve deride leke bırakarak kötü bir görüntü oluşturur. Peki, evde akne oluşmasını engellemek için ne yapılabilir? İşte evde akne karşıtı sprey yapımı...

ABONE OL
GİRİŞ 09.04.2018 07:07 GÜNCELLEME 09.04.2018 09:13 Güzellik
Ev yapımı akne karşıtı sprey nasıl yapılır?
Ev yapımı akne karşıtı sprey nasıl yapılır?

Akne problemi sadece ergenlik döneminde oluşan bir cilt sorunu değildir. Cildin yağlı olması ile her yaşta tekrar olarak çıkabilecek bir sorundur. Cildinize gereken özeni göstermediğinizde deriniz yağlanarak tekrar akne problemi yaşayabilir. Sizler için evde yapabileceğiniz akne karşıtı spreyleri araştırdık. 

İşte evde kolayca yapabileceğiniz akne karşıtı sprey....

MALZEMELER:
- Çay ağacı yağı,
- Jojoba yağı,
- Lavanta yağı,
- Gül suyu 
- Sprey şişesi

Çay ağacı yağı, içerdiği antibakteriyel yapısıyla aknelerden geriye kalan yaraları tedavi edecek; jojoba yağı ise, ciltteki tahriş olmuş deriyi besleyecek ve tekrar tahriş olmasını engelleyecektir. Lavanta yağı cildi beslerken, mikrop öldürücü özelliği ile mikrop oluşumunu engelleyecektir. Gül suyu ise hem cildi nemlendirecek hem de besleyecektir.

YAPILIŞI:
Sprey şişesinin içine 60 ml gül suyunu dökün ve diğer malzemelerden 5'er damla şişenin içine damlatın. Şişenin ağzını sıkıca kapatıp iyice çalkalayın. Akşamları yatmadan önce, iyice çalkalayıp yüzünüzün her yerine püskürtün ve öyle uyuyun. Cildinizin yağları emmesine izin verin.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR