Saç serumu nedir, nasıl kullanılır?

Saçları olduğundan daha canlı ve bakımlı görünmesini sağlayan saç serumları, nasıl kullanılmalı? Sizler için saç serumu nasıl kullanılır ve saç serumu kullanırken dikkat edilmesi gereken kuralları araştırdık. İşte saç serumları hakkında bilmeniz gereken her şey!

ABONE OL
GİRİŞ 10.04.2018 07:39 GÜNCELLEME 13.04.2018 14:06 Güzellik
Saç serumu nedir, nasıl kullanılır?
Saç serumu nedir, nasıl kullanılır?

Saç serumu, silikon bazlı bir bakım ürünüdür. Saç derisine nüfuz ederek, saçları hiç olmadığı kadar bakımlı ve sağlıklı görünmesini sağlar. Saçınıza bakım yapan saç serumları aynı zamanda güneş ışınlarından, toz ve kireç gibi saçınızı kirleten maddelere karşı saçlarınızı korur. 

SAÇ TİPİNİZE UYGUN SAÇ SERUMUNU BULMAK
Tüm saç tiplerine ve saç  sorunlarına uygun saç serumu bulunmaktadır. Saçları seyrek ve dökülme sorunu yaşayan biri, yoğunlaştırıcı ya da dökülme karşıtı serum kullanırken; saçlarına sürekli yüksek ısılı işlemler uygulayan biri yapılandırıcı etkili saç serumu kullanabilir.

SAÇ SERUMU KULLANMA ÇEŞİTLERİ
Saç bakım serumlarını; saçlarınızı şekillendirmeden önce, banyo sırasında ve banyodan önce olmak üzere 3 farklı çeşitte kullanabilirsiniz. Saçlarınızı şekillendirmeden önce kullanarak, ısılı işlemlere karşı saçlarınızı koruyabilir; banyo öncesi saçlarınızı yıkamadan saça uygulanan saç serumu ile, banyo sonrasında elektriklenme sorununu önleyebilirsiniz.

SAÇ SERUMU NASIL UYGULANIR?
En iyi sonuç için, yıkanmış hafif nemli saça; saç yoğunluğu ve uzunluğuna bağlı olarak, bir kaç damla saç serumunu avucunuza damlatın. Saçlarınızı öne doğru atın ve ellerinizle saç uçlarınıza serumu güzelce yedirin. Ardından saçlarınızı geriye atarak, avucunuza tekrar bir kaç damla serum alın, kafa derinize masaj yaparak her yerine yedirmeye çalışın. Elinizde kalan yağı saçınızın geri kalan yerlerine sürerek işlemi tamamlayın. Saç serumunu uyguladıktan sonra saçlarınızı aşağı doğru tarayın. Bu işlem ile saçlarınız kolayca taranacaktır. Saçlarınızı taradıktan sonra tamamen kuruması için saçlarınızı iyice havalandırın.

SAÇ SERUMU KULLANIRKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER:
- Saç serumunu kullandıktan sonra saçınız hızlıca kuruyor ise, kullandığınız markayı değiştirin. Kullandığınız ürün saç tipinize uygun olmayabilir.
- Saç serumunu çok fazla kullanmak saçınıza zarar vereceği için haftada en fazla 3 kez kullanmaya dikkat edin. Eğer her gün kullanmanız gerekiyorsa çok az miktarlarda kullanmaya özen gösterin.
- Saç serumunu asla ıslak saça uygulamayın, nemli saça uygulanan saç serumu daha fazla fayda sağlayacaktır.
- Saç serumunu saçınıza uyguladıktan sonra mutlaka saçlarınızı tarak yağı iyice saça yedirin.
- Saçlarınızı yıkamadan saç serumu kullanmamaya dikkat edin. Pis saça uygulanan saç serumu yağlanma ve kepek sorunu oluşmasına neden olur.

YORUMLAR 4
  • beray 5 yıl önce Şikayet Et
    saclarim kar beyaz serumu kullandim ac ayip bi sari oldu cıldiriyorum
    Cevapla
  • Şeyma Gürdal 5 yıl önce Şikayet Et
    ben intense saf keratin kullanmıştım aynen resimdeki gibi damlalıklı formdaydı ama yanında sprey başlık hediye göndermişlerdi çok memnun kaldım
    Cevapla
  • çağla 5 yıl önce Şikayet Et
    Ben liquid keratin serum kullanıyorum saçlarım sağlıklı ve hiç bir sorun yaşamıyorum.
    Cevapla
  • Meltem 5 yıl önce Şikayet Et
    Ben hiç memnun kalmadım hiçbir işe yaramadı
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR