Sıcak havalara dayanıklı makyaj nasıl yapılır?

Sıcak havalarda makyajınızın akıp gitmemesi için yapmanız gerekenleri sizler için araştırdık. İşte sıcak havalara dayanıklı makyaj nasıl yapılır...

ABONE OL
GİRİŞ 15.04.2018 07:35 GÜNCELLEME 16.04.2018 08:52 Güzellik
Sıcak havalara dayanıklı makyaj nasıl yapılır?
Sıcak havalara dayanıklı makyaj nasıl yapılır?

Sıcak havalarda yapılan makyaj çoğu zaman yüzün terlemesiyle berbat bir görüntü alıyor ve bazı kadınlar bu havalarda makyaj yapmaktan kaçınıyor. Peki, makyaj yapmak zorunda kalırsanız ne olacak? Sizler için sıcak havalarda nasıl makyaj yapmanız gerektiğini araştırdık.

İşte sıcak havalara dayanıklı makyaj yapmanın püf noktaları...

1- CİLDİNİZİ AKŞAMDAN MAKYAJA HAZIRLAYIN
Sıcak havalarda nemlendirici, cilt bakım serumu gibi kat kat bakım ürünleri sürmek yüzünüzün yağlı görünmesine sebep olabilir. Bu yüzden cilt bakım ürünlerinizi akşam yatmadan önce cildinize uygulayın ve sabah makyaj yapmaya başladığınızda sadece güneş kremi özellikli, ciltte yağlanma yapmayan ve sivilce oluşturmayan bir nemlendirici ile cildinizi makyaja hazır hale getirebilirsiniz.

2- SU BAZLI MAKYAJ BAZI KULLANIN
Makyaj bazı, makyajın kalıcılığını arttırarak, üstüne sürülen fondötenin daha uzun süre dayanmasını sağlar. Su bazlı makyaj bazları, cildinizi ferahlatarak makyajın daha uzun süre kalmasını sağlar. 

3- KREM VEYA LİKİT FORMDA ÜRÜNLER TERCİH EDİN
Makyajınızın sıcak havalarda akmaması için krem veya likit formda ürünler kullanmak akma riskini en aza indirir. Krem ya da likit ürün kullandıktan sonra üstünden pudra ile geçerek dayanıklılığını bir miktar daha arttırabilirsiniz.

4- KAT KAT FONDÖTEN UYGULAMAYIN
Sıcak havalarda cildinizin pürüzsüz görünmesi için kalın ve yoğun fondötenler uygulamayın. Bunun yerine renkli nemlendiriciler tercih edebilirsiniz. Özellikle cildiniz yağlı ise bu tarz fondötenler daha da yağlı gösterecektir. Su bazlı ve yağsız ürünler kullanırsanız daha verimli sonuçlar elde edebilirsiniz.

5- SUYA DAYANIKLI ÜRÜNLER TERCİH EDİN
Suya dayanıklı fondöten ve maskara dışında, eyelinerınızıda suya dayanıklı olanından tercih etmek çok önemlidir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR