Ağda yaparken dikkat edilmesi gerekenler

Ağda yaparken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Ağda yapımına başlamadan önce neler yapılmalı, ağdadan sonra cilde nasıl bakım uygulanmalıdır? İşte tüm bu soruların cevabı...

ABONE OL
GİRİŞ 31.05.2018 07:38 GÜNCELLEME 01.06.2018 08:23 Güzellik
Ağda yaparken dikkat edilmesi gerekenler
Ağda yaparken dikkat edilmesi gerekenler

İstenmeyen tüylerden kurtulmak için yapılan çözümlerden biri de ağda yöntemidir. Ağda yapmak her ne kadar basit gibi görünse de bazen çileli bir duruma dönüşebilir. "Yasemin.com" ekibi olarak, ağda yaparken dikkat etmeniz gerekenleri sizler için derledik.

İşte ağda yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar:

- Ağda yapamadan önce mutlaka ağda yapılacak alanı sabun ve su ile yıkayın. Temiz bölgeye ağda yapmak, kısa tüylerin daha rahat alınmasını sağlayacaktır.

- Temizlenen bölgeye ağda yapmadan önce pudra sürerek, tüylerin daha rahat gelmesini sağlayabilirsiniz.

- Ağda işlemi çabuk bitsin diye büyük bantlar kullanmak yerine, küçük bantlar ile daha etkili sonuçlar elde edebilirsiniz.

- Ağda yapacağınız bölgenin tüyleri çok uzun ise makas yardımıyla onları kesin. Ağda yaparken tüylerinizin fazla uzun olmaması gerekir.

- Tüyleri alınacak bölgeye ağda sürerken, tüylerin çıkış yönünün tersine değil düzüne sürmelisiniz. Yani yukarıdan aşağı bir şekilde sürerek daha verimli sonuç elde edebilirsiniz.

- Ağdayı sürdükten sonra yapıştırdığınız ağda bezini, tüylerin tam tersi yönüne çekmelisiniz. 

- Ağda işlemi bittikten sonra iyi bir nemlendirici ile ağda yapılan bölgeyi nemlendirmelisiniz. Cildinizin tahriş olmaması için bebek pişik kremlerini tercih edebilirsiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR