Yaşlanmayı önleyen yüz egzersizleri

Cildinizi her zaman genç ve taze tutmak için pahalı kremlere ihtiyaç yoktur. Sizler için kırışıklığı önleyen yüz egzersizlerini araştırdık. İşte yaşlanmayı önleyen 5 yüz egzersizi...

ABONE OL
GİRİŞ 17.07.2018 07:26 GÜNCELLEME 17.07.2018 16:24 Güzellik
Yaşlanmayı önleyen yüz egzersizleri
Yaşlanmayı önleyen yüz egzersizleri

"Yasemin.com" ekibi olarak sizler için evde kolayca uygulayabileceğiniz yaşlanmayı geciktiren egzersizleri araştırdık. İşte kırışıklara meydan okuyan yüz egzersizleri...

- YÜZ MASAJI

Profesyonel cilt bakım uzmanlarının her zaman tavsiye ettiği yüz masajını evde kolayca yapabilirsiniz. Yüz masajı, kan dolaşımının hızlanarak yüz kaslarınızın çalışmasına yardımcı olur. Parmak uçlarınız yardımıyla alnınızı ovun. Daha sonra kafa derinize parmaklarınızla dairesel hareketler yaparak masaj yapın. Son olarak yanaklarınıza doğru ilerleyin. Bir hafta içerisindeki oluşan değişimi yüzünüzde fark edeceksiniz. Bu uygulamayı haftada en az 2 veya 3 kez yapabilirsiniz.

- KONTRAST MASAJI

Cildinizin sağlıklı ve parlak görünmesi için kimyasal bir çok ürüne para vermenize gerek yok. Evde yapacağınız pratik kontrast masajı sayesinde yüzünüzü eskisinden daha genç ve parlak hale getirebilirsiniz. Bu masaj aynı zamanda gıdı eritmede de oldukça etkilidir. Havluyu ikiye katlayın ve hafif tuzlu suda soğuyana kadar ıslatın. Sonra havlunun uçlarıyla hafifçe çenenizin uçlarına vurun. Bunu 10 kez tekrarlayın.

- ALFABE

Kırışıkları gidermek ve elastik yapısını yitiren yüz kaslarını yeniden harekete geçirmek için "alfabe" yöntemini kullanabilirsiniz. Örneğin; X ve O farklı şekilde telaffuz edilir, bu harfleri sesli bir şekilde gün içinde birkaç kez tekrar ederseniz, kaslarınızın yeniden çalışmasını sağlayabilirsiniz. 

- KAŞLARINIZI YUKARIYA DOĞRU KALDIRIN

İlerleyen yaşla birlikte oluşan göz kapağı düşmesini önlemek için aynanın karşısına geçin. Sağ elinizi sol şakağınızın olduğu bölgeye yerleştirin böylelikle parmaklarınız göz ve kaş kenarlarınızı kavramış olacak. Hafifçe bastırarak cildinizi yukarıya doğru çekin. Bu sırada kafanızın öne eğilmemesine dikkat edin. Bu pozisyonda kaldıktan sonra, hafifçe kafanızı sağa doğru yatırın ve yavaşça boynunuzu gerin, omuzlarınızı serbest bırakın. Bu pozisyonda kalın ve dilinizi kafanızın yönüne doğru çıkarın. Aynı zamanda burnunuzdan derin nefes alıp verin. Bu pozisyonda kalarak 4-5 kez nefes alıp verin ve dilinizi çıkarmaya devam edin. Daha sonra kaslarınızı rahat bırakın ve baştan aynı hareketleri yapmaya başlayın.

- KOMİK SURATLAR

Cildinizi her daim genç tutmak istiyorsanız mutlaka yüz kaslarınızı sık sık çalışmasına dikkat etmelisiniz. Bu durumu eğlenceli hale getirmek için komik hareketler yapabilirsiniz. Örneğin; ağzınızı geniş bir şekilde açıp dilinizi çenenize değdirmeye çalışabilirsiniz. Bu egzersizin amacı kaslarınızı germek ve onları geliştirmektir. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR