Doğal yöntemlerle cildi nemlendirmenin yolları

Kimyasal ürün kullanmadan cildinizin yumuşacık olmasını istiyorsanız, evinizde uygulayabileceğiniz bazı yöntemlerle cildinizi nemlendirebilirsiniz. İşte cildi doğal yöntemlerle nemlendirmenin yolları...

ABONE OL
GİRİŞ 05.08.2018 08:18 GÜNCELLEME 05.08.2018 08:26 Güzellik
Doğal yöntemlerle cildi nemlendirmenin yolları
Doğal yöntemlerle cildi nemlendirmenin yolları

Sağlıklı ve parlak görünümlü bir cilt için yapılması gereken en önemli şey, cildi her zaman nemli bir tutmaktır. Özellikle de cildinizin yapısı kuru ise, nem ihtiyacınızı karşılamak için ekstra özen göstermelisiniz. Günümüzde kozmetik ürün olarak satılan nemlendirici kremler, cilde iyi gelse de içerisindeki kimyasallar, hassas yapılı ciltlerde yan etki yaparak kızarıklığa ya da tahrişe neden olabiliyor.

Hiç bu riske girmeden cildinizin yumuşacık ve nemli olmasını istiyorsanız uygulayabileceğiniz bir diğer yol 'Cildi doğal yöntemlerle' nemlendirmek olacaktır.

PEKİ KİMYASAL ÜRÜN KULLANMADAN CİLT NASIL NEMLENDİRİLİR?

1. ÇAY AĞACI YAĞI

Aktarlarda ya da bazı kozmetik mağazalarda kolaylıkla bulabileceğiniz çay ağacı yağını, cilde uygularken dikkat etmeniz gereken en temel kural mutlaka badem yağı ile seyreltilmesidir. Seyreltme işlemi yapmadan yağı direkt olarak cildinize uygularsanız tahriş olabilir.

2. GÜL SUYU

İşleme başlamadan önce elinizde olan gül suyunun tamamen doğal olmasına dikkat etmelisiniz. Daha sonra gece uyumadan önce cildinize bir miktar gül suyu sürebilirsiniz.

3. MUZ

1 adet muzu çatal yardımıyla ezerek püre haline getirdikten sonra cildinize uygularsanız cildiniz son derece nemlenecektir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR