Saç neden dökülür? Saç dökülmesini durduran 3 doğal karışım

Stres, kötü hava koşulları ve kimyasal ürünler saçların dökülmesine sebep oluyor. Bazen de farklı sebeplerden dolayı oluşan saç dökülmesi zamanla başa çıkılmaz bir hale dönüşebilir. Oluşan bu saç problemini evde yapabileceğiniz doğal karışımlarla engelleyebilirsiniz. İşte saç dökülmesini durduran 3 doğal karışım...

ABONE OL
GİRİŞ 16.04.2020 05:44 GÜNCELLEME 16.04.2020 09:37 Güzellik
Saç neden dökülür? Saç dökülmesini durduran 3 doğal karışım
Saç neden dökülür? Saç dökülmesini durduran 3 doğal karışım

Saçlar, estetik ve güzelliğin en önemli etkenlerinden biridir. Ancak rüzgar, nem, klor, deniz, hava kirliliği ve düzensiz beslenme saçların dökülmesine sebep olabilir. Ayrıca fön, maşa, boya ve kimyasal işlemler de saç dökülmesine sebep oluyor. Uzmanlar sağlıklı bir saç derisinde ortalama 100 bin adet saç bulunur ve erişkinlerde yıkanma ve taramaya bağlı olarak günde ortalama 100-150 adet saç teli dökülmesi normal kabul ediyor. Yılda 3 kez tekrarlanan saç dökülme süresinin 2 ayı aşması ise bazı ciddi hastalıkların habercisi olabileceği gibi uzman yardımı alınmasını gerektirebilir. Saç dökülmesi genellikle tetikleyici faktörden 3-4 ay sonra başlamakta ve bu faktörler tedavi edildikten 6-12 ay sonra normale dönebilmektedir. Her saç teli 4- 6 yıl yaşar, sonra dinlenir ve daha sonra da dökülür. Saçların bu şekilde dökülmesi son derece doğal bir süreçtir.

SAÇ NEDEN DÖKÜLÜR?

1- Erkeklerde görülen saç dökülmesi genellikle,  genetik olan ve toplumun %50’sinden daha fazlasında görülen erkek tip hormona duyarlı saç dökülmesidir.Günümüzde 16-18 yaş başlangıçları olan erkek tipi saç dökülmeleri, genç kızlarda daha fazla sayıda görülmektedir.

2- Deri ve iç hastalıkları da saç dökülmesine neden olabilir. 

3- Besinsel nedenlere bağlı saç dökülmeleri de sık rastlanan diğer bir faktördür.

4- Beslenme problemi olmamasına rağmen saç için gerekli olan vitamin ve minarellerin kanda eksik olması saçı döken diğer bir nedendir.

Saç dökülmesinin altında yatan sebep sağlık sorunu olabilir bu da ilaçlarla tedavi edilebilir. Bunun yanında bitkisel çözümlere de başvurulabilir.

saç dökülmesinin örneği

Saçlarıma hem doğal hem de ekonomik bakım yapmak istiyorum diyorsanız, işte size önerebileceğimiz 3 farklı bitkisel çözüm:

1 su bardağı süzme balın içerisine, 1 tatlı kaşığı toz karabiber ve 1 kahve fincanı taze sıkılmış kuru soğan suyunu ilave edin. Tüm malzemeyi karıştırın ve saç diplerinize iyice masaj yaparak uygulayın. 6 saat bekleyin ve saçlarınızı ılık suyla yıkayın. Saçlarınızı yıkarken kükürtlü sabun tercih edin.

Sprey kullanabilirsiniz

-Tepeleme 1 yemek kaşığı lavantayı  kaynayan suya ilave edin. 5 dakika kısık ateşte tutun, demlensin. Karışım ılık hale geldikten sonra süzün. Saçlarınız temizse, demlediğiniz lavanta suyuyla saçlarınızı yıkayın ve yarım saat bekleyin. Yarım saatin sonunda sadece durulayın.

- 10-15 adet karanfili bir bardak kaynar suya atıp, 10 dakika demleyin. Hazırladığınız bu çayı saç derisine masajla uygulayabilirsiniz.

YORUMLAR 16 TÜMÜ
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    bır cok yorumda zıgavus tavsıye edılmıs merak ettım
    Cevapla
  • begüm 4 yıl önce Şikayet Et
    sarımsaklı şampuan kullanıyorum zigavusun onu tavsiye ederim güzel bir şampuan etkili
    Cevapla
  • nadıde 4 yıl önce Şikayet Et
    tavsıyelerınız ıcın tesekkurler zıgavus aklımda
    Cevapla
  • selın 4 yıl önce Şikayet Et
    yıllar ıcınde cok fazla sac dokulme problemı yasadım cozum olarak ıse zıgavus sarımsaklı sampuan kullanmaya basladım
    Cevapla
  • nurgul 4 yıl önce Şikayet Et
    hepımızın zaman zaman yasadıgı buyuk bır sorun olan sac dokulme problemıne dogal sampuanlar kullanarak problem olmaktan cıktı zıgavus sarımsaklı sampuan tavsıye ederım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR