Evde kolay kahkül nasıl kesilir? Kahkül kesmenin püf noktaları neler? Kahkül nasıl kesilir?

Yüze dolgunluk veren farklı bir görünüme kavuşmanızı sağlayacak kahkül son zamanda yine trend oldu. Oyuncu Aslı Enver'in ışık tuttuğu kahkül evde kendi ellerinizle de yapabilirsiniz. Kahküllü saçlara şekil vermek göründüğü kadar zor değildir. Birkaç yöntemle kahküllü saçlarınızın hacmini koruyabilirsiniz. Peki nasıl olacak? İşte kahkül konusunda tüm detaylar haberimizde...

ABONE OL
GİRİŞ 17.04.2020 05:49 GÜNCELLEME 17.04.2020 09:21 Güzellik
Evde kolay kahkül nasıl kesilir? Kahkül kesmenin püf noktaları neler? Kahkül nasıl kesilir?
Evde kolay kahkül nasıl kesilir? Kahkül kesmenin püf noktaları neler? Kahkül nasıl kesilir?

Kahküllü saç modelleri genel olarak her yüz tipine yakışmayan bir saç modeli olarak bilinsede aslında doğru bir şekilde kesim yapıldığında oldukça hoş bir görünüm kazanmasına neden olacak. Kahkül kestirmek isteyen kadınların en büyük çekincesi kahkülere istedikleri şekilleri veremeyecek olmalarıdır. Aslında kahkül şekillendirmek bilindiği kadar zor bir durum değildir. Bazı püf noktalar ile kahküllerinize istediğiniz şekilleri verebilir ve onlara hacim kazandırabilirsiniz.Eğer saçlarınızı kendiniz kesmek istiyorsanız biraz el becerisi, ince bir tarak ve makas işinizi görebilir. Öncelikle saçlarınız kuru ve temiz olmalıdır. Eşit bir şekilde kesim yapmak için saçınızın kuru olması önemlidir. Gelin birlikte evde kahkül kesmenin püf noktalarını inceleyelim:

İşte kahküllere şekil vermek ve hacimli göstermek için bilmeniz gereken en basit yöntem:

 Öncelikle saçlarınızı tarayın. Alnınızın üst kısmından başlayarak ve saçlarınızın ön tarafında tarak ile çizgi çizerek saçınızı eşit bir şekilde ayırın. Ön kısımda ayırmış olduğunuz saçları elinizle yukarıya doğru kıvırın. Kıvırmış olduğunuz saçları uçlarından kesmeye başlayın. İstediğiniz boya kadar uçlarından kesebilirsiniz. Kahküllere şekil vermeden önce saçınızı fön suyu ile ya da normal su ile hafifçe ıslatabilirsiniz

HACİM KAZANDIRMANIN YOLLARI:

Kahküllerinizi hacim kazandırmak için bir diş fırçası ve kuru saç şampuanına ihtiyacınız olacak. Öncelikle kuru saç şampuanını uzaktan diş fırçasının üstüne sıkın ve bu diş fırçası ile saç diplerinizden başlayarak kahküllerinizi tarayın. Saçlarınızın şampuanı emmesi için bekleyin ve ardından parmak uçlarınız ile kahküllerizi dağıtın.

KAHKÜL KESMEDEN ÖNCE BİLİNMESİ GEREKENLER

Saçlarınızda değişiklik yapmak için kahkül kestirmeyi düşünüyorsanız dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. Sizler için kahkül kestirmeden önce dikkate almanız gerekenleri araştırdık.

- Kahkül kestirmeden önce yüzünüzde nasıl göründüğünü merak ediyorsanız takma saç kullanarak deneyebilirsiniz.

- Eğer cildinizin yapısı yağlı ise alın bölgenizde sivilce yapabilir bu detaya dikkat etmelisiniz.

- Kestirdikten kısa bir süre sonra aralarda uzayan saçlarınızı yeniden kestirmeniz gerekebilir.

- Saçlarınızı zaman zaman toplamak durumunda kalabilirsiniz. Mesela spor yaparken... Bu tarz zamanlarda dondurucu sprey kullanmak saçlarınızın yıpranmasına sebep olabilir.

- Kalp şeklinde yüz hatlarına sahipseniz kahkülleriniz dolgun olmalıdır. 

- Eğer kare şeklinde bir yüzünüz varsa kahküllerinizin uzunluğu kaş hizasında olmalıdır.

- Kahkül saç kesimi, fotoğraflarda yüzünüzün kilolu çıkmasına neden olabilir. Bu sebeple yüzünüzü zayıf göstermek için kontür uygulaması yapabilirsiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR