Yağmur suyu ne işe yarar? Yağmur suyunun cilde ve saçlara faydaları nelerdir?

Yağmur suyunun cilde iyi geldiğini aynı zamanda saçların sağlıklı bir şekilde uzamasını sağladığını biliyor muydunuz? Uzmanların yaptığı bir araştırmalara göre yağmur suyu hem saç uzatıyor hem de cildin nemlenmesini sağlıyor. Peki bu fayda nasıl sağlanıyor? Gelin birlikte inceleyelim...

ABONE OL
GİRİŞ 01.04.2020 06:24 GÜNCELLEME 01.04.2020 09:06 Güzellik
Yağmur suyu ne işe yarar? Yağmur suyunun cilde ve saçlara faydaları nelerdir?
Yağmur suyu ne işe yarar? Yağmur suyunun cilde ve saçlara faydaları nelerdir?

Yağmur, özellikle Nisan ayında ülkemizde en çok etkisini gösteren ve bereketiyle gelen bir hava koşuludur. Yağmurlu havalarda pek çok kadın hem makyajı hem de saçları bozulacağı için zorluk çeker. Farklı farklı yöntemlerle saçlarının kabartmaması için yağmurdan gizleyen kadınlar, aslında yağmur suyunun saçlara ve cilde birbirinden olumlu etkileri olduğunu bilmemektedir. Önümüzdeki günlerde yağmurun bol bol olacağını hatırlatmak hem de cilde ve saçlara bilinmeyen faydalarını detaylı bir şekilde araştırdık.

- Yağmur suyu, içerisinde bulunan zengin mineral sayesinde saçları besleyerek yumuşacık olmasını sağlar. Aynı zamanda saçlara parlaklık vererek canlı görünmesine de yardımcı olur.

- Tam bir doğal mucize olan yağmur suyunu normal sudan ayıran özellik klor, ağır metaller ve kimyasallar içermemesidir. Bir çok uzman tarafından yapılan araştırmalar sonucunda özellikle Nisan yağmurunun suyu, saçları besleyerek, hızlı uzamasına da olanak sağlar. Ancak yağmur suyu yeryüzündeki suların buharlaşıp gökyüzüne ulaştıktan sonra gökyüzünden tekrar yoğunlaşarak yeryüzüne inmesiyle oluşması nedeniyle banyo şeklinde saçlara uygulamak yarardan çok saçlara zarar verebilir.

Bu adımda mutlaka abartmadan sadece yeterli miktarda yağmur suyunun saçlara temas etmesini sağlamalısınız.

Yağmur suyunun saçlara kadar cilde de faydaları vardır. Peki bu faydalar nelerdir?

Yağmur suyu, cilt gözeneklerini açarak, nemli ve parlak bir hale gelmesini sağlar. Aynı zamanda cildi temizleyen yağmur suyu, rahatlatıcı etkisi sayesinde tıkalı gözeneklerin hatta siyah noktaların temizlenmesine de olanak sağlar.

yağmur suyu

Elinizle yağmur suyunu cildinize masaj yaparak uyguladığınızda adeta bir maske görevi taşıyan yağmur suyunun kesinlikle cilde faydalı olduğu söylenmektedir.

YORUMLAR 1
  • fatma 5 yıl önce Şikayet Et
    o eskidenmiş şimdi yağmur değil asit yağıyor gökten
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR