Kakao yağının cilde faydaları nelerdir? Kakao yağı maske tarifleri

Son yıllarda özellikle bronzlaştırıcı kremlerin üzerinde sıkça görülen ve güneş kremlerinde de kullanılan kakao yağı, kozmetik sektörünün odak noktası haline geldiği gibi uzmanlarında araştırma yaptıkları bir besin arasında. Kakao yağı hakkında yapılan araştırma sonuçlandı. Peki kakao yağının cilde faydaları neler? Kakao yağı cilde nasıl uygulanmalı? Detayları yazımızda.

ABONE OL
GİRİŞ 28.11.2019 08:12 GÜNCELLEME 28.11.2019 14:02 Güzellik
Kakao yağının cilde faydaları nelerdir? Kakao yağı maske tarifleri
Kakao yağının cilde faydaları nelerdir? Kakao yağı maske tarifleri

Kakao ağacının yemişlerinden elde edilen kakao yağı, çikolata yapımında kullanılıyor, üstelik çikolatanın ağızda kolayca eriyen yapısını da sağlayan temel madde. Kozmetik sektöründe uzun süredir kullanılan kakao yağı, güzellik uzmanlarının da dikkatini çekti. Yapılan araştırmalara göre kakao yağı, içerisinde bulunan antioksidan sayesinde cildi onararak, lekelerin azalmasına yardımcı olur. Her türden oluşan lekeleri gidermeye yardımcı olan kakao aynı zaman da zarar görmüş dokuların yerine yeni cilt dokularının gelmesini sağlar.

Kakao yağının cilde faydaları

Cildi uzun süre nemli tutarak kuruluğu gideren kakao yağı, cildi içten dışa iyileştirir. Özellikle yaz aylarında kullanılması önerilen kakao yağı, güneşin ciltte bıraktığı ultraviole ışın zararlarını onarır.

Kakao yağının içerisinde bulunan palmitik, asit ve stearik gibi mineraller cilt sağlığını destekleyerek yaşlanmayı geciktirir.

Muhteşem bir sülfür kaynağı olan kakao yağı, cildi parlak gösterir aynı zamanda tırnakların güçlenmesini sağlar.

Yumuşacık saçlara sahip olmak isteyenlerin mutlaka kullanması gereken bu yağ, E vitamini ile karıştırılarak saça uygulandığında adeta bir multivitamin etkisi oluşturur.

Kakao yağı nasıl kullanılır

KAKAO YAĞI MASKESİ NASIL UYGULANIR?

CİLDİ NEMLENDİREN KAKAO YAĞI MASKESİ

Elinize biraz kakao yağı alın ve elinizin ısısı ile eriyen bir yağ olduğu için hemen eriyecektir. Tüm cildinize eriyen bu yağı yedirin ve 1 gece boyunca bekletin. Uyandığınızda güzelce durulayın. Bu adımı düzenli bir şekilde uyguladığınızda farkı siz de göreceksiniz.

CİLT LEKELERİNİ YOK EDEN KAKAO YAĞI MASKESİ

Cilt lekelerinizin üzerine 1 yemek kaşığı kadar kakao yağını sürün. Daha sonra dairesel hareketlerle masaj yapın.1 gece boyunca bekleterek uyandığınızda durulayın. Lekeler yok olana kadar her gün deneyebilirsiniz.

kakao yağı nereden alınır

DUDAKLARI NEMLENDİREN KAKAO MASKESİ

Küçük bir parça kakao yağını alın ve dudaklarınıza sürün. Muhteşem kokusuyla sizi cezbederken, derinlemesine nemlendirme özelliği ile dudaklarınıza bakım yapacaktır.

KURU VE ÇATLAMIŞ CİLDE KAKAO MASKESİ

Bir parça kakao yağını kurumuş ve çatlamış bölgelerinize uygulayabilirsiniz. Özellikle hamilelik dönemlerinde alınan kiloların verilmesiyle oluşan çatlaklarda en sık kullanılan yöntemlerden biridir.

BRONZLAŞTIRAN KAKAO YÖNTEMİ

Kakao yağı, cilde hızlı ve doğal bir bronzluk verir. Kakao yağını tek başına veya havuç ve susam yağı ile karıştırarak da kullanabilirsiniz. Böylece deniz, tuz ve rüzgarın olumsuz etkilerinden korunabilir sağlıklı bir bronzluk elde edebilirsiniz. Özellikle katı kakao yağı sahil kenarında sıcaklıkla kremsi bir formda olur. Bir parça alıp tüm vücuda kolayca sürülebilirsiniz.

kakao yağı ne kadar

SAÇLARI BESLEYEN KAKAO MASKESİ

Saçlarınızın sağlıklı parlaklığa kavuşması, nemlenmesi ve yumuşak olması için kakao yağını mutlaka denemelisiniz. Benmari usulü eritilen kakao yağının içerisine; susam, badem ve lavanta yağı ekleyerek oluşturulan saç bakım yağı, düzenli kullanımda saçların daha hızlı uzamasına, kuru saçların nemlenmesine ve yıpranmış saçların güçlenmesine neden olur.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR