Bit nasıl temizlenir? En etkili 3 doğal yöntem

Saçta oluşan bitler, genellikle de çocuklarda görülse de, son yıllarda uzun saçlı kadınların da saçlarını iyi yıkayamadığı için karşılaştığı durumlar haline geldi. Oluşan bu saç bitleri ve sirkeler kolay bir şekilde nasıl gider, kısa sürede nasıl yok edilir ve en etkili yöntemleri haberimizin ayrıntılarında görebilirsiniz. Saç bitlerini yok eden etkili yöntemler:

ABONE OL
GİRİŞ 20.04.2020 05:21 GÜNCELLEME 20.04.2020 09:14 Güzellik
Bit nasıl temizlenir? En etkili 3 doğal yöntem
Bit nasıl temizlenir? En etkili 3 doğal yöntem

Saçta oluşan bit, diğer adıyla pedikulozis; genellikle 6 ayaklı olan, dişi ve erkek cinsleri bulunan, kan emerek yaşamını sürdüren bir parazittir. Bu parazitler sadece saçta değil, kaşlarda kasıklarda veya belirli bölgelerde görülebilir. Açık havada 2-3 gün yaşayabilen bitler, uzun süreli hayatta kalabilmek için saç diplerinde görülme ihtimali çok yüksektir. Belirli aralıklarla baş derisine kafalarını sokup kan emerler. Bulundukları yerlerde yumurtlama da yapan bu parazitlerin yavrularına sirke adı verilir. Kahverengi olan bu parazitler, kısa süre içinde 100 kata kadar sayılarını çoğaltabilirler. Bitlerin çoğalma oranları, bulundukları ortama göre değişiklik gösterir. 

Genellikle havanlarda görüldüğü sanılan bitler, birçok yerde rastlanabilecek parazitlerdir. Saç derisinin parçalanması ve kuruması ile oluşan kepekler, baş bölgesindeki fazla yağlar ile beslenir ve çok küçük canlı şekli oluştururlar. Sirke bulunduğu ortam uygun ise kozasından çıkar ve bite dönüşür. Bu bitin saç derisinde üremesi sonucu tüm saç bitlerle kaplanabilir. Bitleri yok etmek çok da zor değildir, doğal yöntemler ve bazı kimyasal ilaçlar ile bitlerden kurtulmak kolay bir hale gelmiştir. Bitleri kolayca yok etmek ve üremesini durdurmak için en etkili yöntemleri hazırladığımız yazıda görebilirsiniz.

sirke ve saç biti

BİTLERİ YOK EDEN 1. YÖNTEM

Malzemeler

Vazelin
İnce dişli bit tarağı
Şampuan

Yapılışı

Vazelin bitleri yok edebileceğiniz en etkili maddelerden biridir. Bol miktarda vazelini alıp saç diplerinize sürün. 1 saat bekletin ve bit tarağı ile tarayın. Sonrasında saçlarınızı şampuanla yıkayıp durulayın. Bu işlemi bitene kadar uygulayabilirsiniz.

Saçtaki bitler

BİTLERİ YOK EDEN 2. YÖNTEM

Malzemeler

5 damla Okaliptüs yağı
5 damla Biberiye yağı
5 damla Zeytinyağı

Yapılışı

Yağları karıştırıp tüm saç diplerinize sürün. Masaj yaptıktan sonra 1 saat bekletin ve sonrasında bit tarağı ile tarayın.

BİTLERİ GİDEREN 3. YÖNTEM

Malzemeler

5 damla Nane yağı
Bir miktar zeytinyağı
Elma sirkesi
Bit tarağı

Yapılışı

Nane yağıyla zeytinyağını karıştırın. Bu karışımı saç köklerine ve tüm saçlarınıza masaj yapın. 1 saat bekledikten sonra yıkayın. Ardından sirkelerin yoğun olduğu yerlere elma sirkesi sürün. 15 dakika sonra bit tarağıyla tarayın. Bu yöntemi 4 defa uygulayabilirsiniz.

YORUMLAR 55 TÜMÜ
  • Esma 3 yıl önce Şikayet Et
    Bende bitlenmişim ama ayle akrabadan ve küçük bit var sirkenin yeni doğumuş hali nasil yok edebilirim bir fikriniz var mı acaba ?
    Cevapla
  • Ceylin Naz 2 yıl önce Şikayet Et
    Zeytin yağıyla limonu karıştır ve saçına sür sonra bone tak ve 24 saat sonra yıka. Ve bitti bu kadar.
    Cevapla
  • Özel 4 yıl önce Şikayet Et
    Benim saçımda kaynak var ve bitlendi şuan kaşıntıdan geberiyorum kaynak varken nasıl taragi uygulayabilirim başka bi şekilde gitmezmi bu lanet
    Cevapla
  • Muammer (kuaför) 4 yıl önce Şikayet Et
    Doğal olarak tek bir şey yapabilirsin kaynak saça; gaz yağı ile.. Gaz yağını saç diblerine döküp 5 dk masaj yap ve 1 saat bone ile hava almayacak şekilde kapalı tutmalısın. Sonrasında yıka, bunu 3 gün arayla 2 kez yapmalısın
    Cevapla
  • GÖKHAN 4 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar eğer bitten hiç kurtulamıyosanız saçı sıfıra verin verdikten sonra elma sirkesi,üzüm sirkesi,fıstık yağı sürün biter.Ama saçını kesmek istemeyenler için Allah yardımcınız olsun.Çünkü çok zor geçmiyor bende yaşıyorum
    Cevapla
  • anonim 4 yıl önce Şikayet Et
    bende bitlenmişim ve kim bilir ne zamandır o bitlerleyim of
    Cevapla
  • Ceh 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben önce tıraş köpüğüyle güzelce ovaladım bitler gitti fakat sirkeler hala saçımdaydı sonra ise mayonezle saçımı ovaladım hiç birşey kalmadı ,inşallah kimse bitlenmez ALLAH yardımcınız olsun
    Cevapla
  • Cehh 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok komik inandılar mi acaba
    Cevapla
  • Fehime 4 yıl önce Şikayet Et
    Merhabalar ne kadar sürede sonuç aldınız
    Cevapla
  • Goknur 4 yıl önce Şikayet Et
    Gercekten ise yaradimi acaba
    Cevapla
  • Ceh 4 yıl önce Şikayet Et
    Evet olmuştu fakat yine bitlenmişim
    Cevapla
  • Npylb 4 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekten mi? Yani oldu mu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR