Sivilce baş ağrısı yapar mı?

Kıl folikülleri olarak bilinen derideki küçük delikler tıkandığında ortaya çıkan sivilceler zaman zaman hayatımızın odak noktasına haline gelebiliyor. Özellikle de alın ve burun bölgesinde çıkan sivilceler görünüm olarak rahatsız etse de ağrılı aynı zamanda acılı bir problemle sizleri karşı karşıya bırakabilir. Peki sivilce baş ağrısı yapar mı? Uzmanlar bu konuda araştırma sonuçlarını açıkladı. İşte merak edilen sorunun yanıtı...

ABONE OL
GİRİŞ 03.07.2019 12:00 GÜNCELLEME 03.07.2019 13:24 Güzellik
Sivilce baş ağrısı yapar mı?
Sivilce baş ağrısı yapar mı?

Her yaştan kişilerde özellikle gençler ve genç erişkinlerde daha sık görülen sivilce ya da diğer ismi ile akne, cilt üzerindeki kir, ölü tabaka vb. çeşitli problemler gözeneklerin tıkanmasına yol açarak kendini gösterir. Bazı ilaçlar, psikolojik sorunlar ve yenilen yiyecekler de sivilcelerin artmasına yeniden çıkmasına neden olabilir. Özellikle yüz, omuz, sırt, boyun, göğüs ve üst kollarda lekeler ve sivilcelere neden olan kronik, inflamatuar bir cilt rahatsızlığıdır.  Kadınların birçoğu sivilceler konusunda birbirinden farklı yöntemler denese de hayatlarında bazı değişiklikler yapmadan ve uzmana danışmadan tamamen gitmesi mümkün değildir. Sivilcelerin yol açtığı cilt problemlerin dışında son yıllarda sivilcelerle baş edenlerin merak ettiği bir soru var. Sivilce baş ağrısına neden olur mu? Cevabı uzmanlar açıkladı. Tüm ayrıntılarıyla beraber haberimizi inceleyerek görebilirsiniz.

Sivilceler

Yapılan araştırmalara göre; Bir sivilcenin baş ağrısına neden olabilmesi için öncelikle kör sivilce denilen türden olması gerekir. Bu tür sivilcelerin uçları cilt yüzeyine çıkamadığı için cilt altına baskı yapmakta ve bu da doğrudan ağrı oluşumuna sebebiyet vermektedir. Aşırı aktif olan yağ bezlerinin çalışması sonucunda meydana gelen bu tür sivilceler özellikle kafa derisinin olduğu bölgelerde kendilerini gösterdiklerinde şiddetli ağrıların kaynağı olabilirler. 

Sivilce baş ağrısına neden olur mu

PEKİ BAŞ AĞRISI YAPAN SİVİLCEYE ÇÖZÜM OLARAK NE YAPILABİLİR?

Her geçen gün gelişen modern teknolojinin bizlere sağladığı bilimsel tedavi yöntemlerinin yanı sıra tamamen doğal ve bitkisel bazı tedavi yöntemleri ile de baş ağrısına yaratan kör sivilcelerin tedavi edilebilme imkanı bulunur. Sivilce tedavisinde izlenebilecek belli başlı bazı tekniklere çeşitli örnekler verilebilir. Bu durumda mutlaka bir uzmana danışmalı aynı zamanda kendi başınıza evde yöntemleri kafa bölgenize uygulamamalısınız.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR