Defne yaprağının saça ve cilde faydaları nelerdir? Defne yaprağı cilde ve saça nasıl uygulanır?

Cilt ve saç bakımınız için kimyasal ürünlerin dışında mutlaka doğadan gelen mucizeleri değerlendirmelisiniz. Bunun başında ise defne yaprağı geliyor. Saçların uzamasından kepeklerin giderilmesine, cildi parlatmadan lekelerin azalmasına kadar birçok alanda kullanabileceğiniz defne yaprağına dair tüm detaylar haberimizde bulabilirsiniz.

ABONE OL
GİRİŞ 29.02.2020 16:51 GÜNCELLEME 29.02.2020 16:52 Güzellik
Defne yaprağının saça ve cilde faydaları nelerdir? Defne yaprağı cilde ve saça nasıl uygulanır?
Defne yaprağının saça ve cilde faydaları nelerdir? Defne yaprağı cilde ve saça nasıl uygulanır?

Defne yaprağı, defnegillerden, her mevsim yeşil kalabilen, güzel kokulu ve yapraklarının kullanım alanı oldukça geniş olan bir çalı veya ağaç türüdür. Özellikle etli yemeklere farklı bir lezzet katmasıyla dünyaca ünlü mutfaklarda profesyonel aşçıların tercih ettiği defne yaprağı, alternatif tıpta da birçok yararı vardır. Ayrıca Türkiye'nin tarım ihracatında önemli bir paya sahiptir. Akdeniz iklimine özel bir ağaç olan defne, tıp alanında kullanılmasıyla önemli bir yere sahiptir. Defne yaprağı vitamin, bakır, potasyum, kalsiyum, magnezyum, çinko, demir, selenyum ve manganez açısından son derece zengindir. Uzmanların soğuk algınlığı, grip ve enfeksiyon belirtileri mücadele edenler için mutlaka öneriyor. Ağrıları hafifletebilme özelliği de olan defne yaprağı cilt ve saç bakımında da güvenerek kullanabilirsiniz. 

Defne yaprağını saç dökülmesi ve kepek sorunlarınız varsa gönül rahatlığıyla denemelisiniz. Özellikle her saç tipi için uygun olması ve saç dostu bileşenleri ile saçlarınızdaki değişikliği kısa sürede fark edeceksiniz.Bunun için bir kaç defne yaprağını suda kaynatın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra süzün ve suyunu ayırın. Saçlarınızı şampuanladıktan sonra bu su ile saç derinizi durulayın.

Eğer saçlarınızda kaşıntı var ise; Defne yapraklarını öğütün ve bir miktar Hindistan cevizi yağı ile karıştırın. Bu karışımı saç derinize uygulayın ve 30 dakika iyice işlemesini bekleyin. Ilık su ile durulayarak yıkayın. 

TIKLA OKU: DEFNE YAPRAĞININ VÜCUDA FAYDALARI NELER?

DEFNE YAPRAĞININ CİLDE FAYDALARI NELER?

Vücudunuzda bulunan siyah nokta, sivilce veya akne tedavisinde kullanılan defne yaprağı kırışıklık gibi etkileri de gözle görülür şekilde azalttığı biliniyor. 4 mevsim boyunca yaprağı dökülmeyen bir bitki olduğu için yaygın olarak kullanılır. Sivilce ve siyah noktaları giderilmesi kırışıklıkları ve cildin gençleşmesini sağlar. Ayrıca vücuttaki yaraların üzerine lapa şeklinde konularak da yaraların kapanmasında etkin bir rol oynar. Aşırı strese bağlı durumlarda oluşan aknelerin giderilmesinde de defne yaprağını kullanabilirsiniz. 

PARLAK BİR CİLT İÇİN DEFNE YAPRAĞI MASKESİ

100 gram defne yaprağı
Bir miktar su

Defne yaprağını göz kararı bir kabın içerisinde demleyin. Demlenen defne yapraklarının soğumasını bekleyin. Soğuyan suyu yüz ve boyun bölgenize sürebilirsiniz. Düzenli kullanımda 1 ay sonra yumuşak ve daha hoş görünümlü bir deriye sahip olduğunuzu göreceksiniz.

DEFNE YAPRAĞI İLE CİLT ARINDIRICI MASKE

Bir tutam tarçın
Yarım fincan süt
Bir tutam defne yaprağı
1 adet yumurta
Bir miktar kayısı suyu

Kayısı suyuna tarçını ve defne yaprağını ekleyin ve karıştırarak kaynatın. Daha sonra süt ve yumurtayı da ekleyerek karıştırın. Vücutta istediğiniz yerlere uygulayabileceğiniz bu maske 10 dakika sonra ılık ve bol suyla durulayın. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR