4 yıldır caminin bacasından ayrılmadı, leylek köyün vazgeçilmezi oldu
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinin Köprücük köyünde, 4 yıldır göç etmeyerek cami bacasına yaptığı yuvadan ayrılmayan leylek, köylülerin vazgeçilmezi oldu.
ABONE OL
Yüksekova ilçesine 4 yıl önce göç yolu ile gelen leylek, Köprücük köyündeki caminin bacasına yuva yaptı. Sonbaharda göçmen kuşların gitmesine rağmen köyü terk etmeyen leylek, cami bacasına yaptığı yuvada kış mevsimini geçiriyor. Kar yağışı ve dondurucu soğuğa rağmen bölgeden göç etmeyen leylek, köylüler tarafından çoğu zaman balıkla beslenirken, yuvası ise vatandaşlar ve köyün imamı tarafından korunuyor.

“O DA BU KÖYÜN BİR PARÇASI”
Leyleğin köyün bir parçası olduğunu ifade eden Mesut Dalgıç isimli vatandaş, “Bu leyleğimiz aslında 4 yıldır burada. Göç etmesi gerekiyordu ama o artık gitmiyor. Bizim köyde yaşıyor. Bizde bu duruma duyarsız kalmadık. Yiyecek getirip veriyoruz. Malum yuvası köyümüzün camisinin bacasındadır. Allah imamımızdan razı olsun, her gün soba yakarak leyleğin ısınmasına da yardımcı oluyor. Ayrıca yuvanın olduğu bacayı da devre dışı bıraktık. Artık bu göç etmiyor. O da bu köyün bir parçası. Bizde ona burada köyün ferdiymiş gibi bakıyoruz” dedi.





-
zafer gülten 3 yıl önce Şikayet Etiyide leylekler soğuğa dayanıklı olsalardı herhalde kışın göç etmezlerdi,bari baca yerine kar almıyan bir yuva yapın ,saman filan koyun sıcak olması için.Beğen Toplam 6 beğeni
-
Mehmet ALİ 3 yıl önce Şikayet Et4 yıl kalabildiyse soğukla bir problemi yok demektir. Göç etmemesi de ilginö.Beğen
-
gölge 3 yıl önce Şikayet EtO yuvaya el sürülürse o hayvan gider ve bir daha da gelmez. Ayrıca kendi yaptığı yuvanın haricinde bir yerde yaşamaz.Beğen
-
Mehmet 3 yıl önce Şikayet EtYuvasını düzgün yapıp kardan etkilenmemesini sağlasanıza kardeşim.Beğen Toplam 8 beğeni