Hakkari’de kar mücadelesi, 7 metreyi bulan karda yol açma çalışması

Hakkari İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri kar sebebiyle ulaşıma kapanan yolları açma çalışmalarını sürdürüyor. Kardan tünellerin oluştuğu Ceylanlı köyü yolunu yeniden ulaşıma açtı.

ABONE OL
GİRİŞ 16.02.2022 09:39 GÜNCELLEME 16.02.2022 09:39 ÜLKE'DE BUGÜN
Hakkari’de kar mücadelesi, 7 metreyi bulan karda yol açma çalışması
Hakkari’de kar mücadelesi, 7 metreyi bulan karda yol açma çalışması

Hakkari'den 40 kilometre uzaklıkta ve metrelerce karın bulunduğu 25 hanelik Ceylanlı köyü yoluna çığ düşmesiyle il özel idaresi karla mücadele ekibi hemen harekete geçti. Yer yer 7 metreyi bulan kar tünellerinin arasında geçen iş makineleri, zorlu coğrafyaya rağmen yolu yeniden ulaşıma açtı. Zorlu çalışmayı yakından takip eden Ceylanlı Köyü Muhtarı Behçet Ege, köy yolunu yeniden ulaşıma açan il özel idaresi ekiplerine teşekkür etti. Köy sakinlerinden Ekrem Aydemir ise il özel idaresi ekiplerinin çığları aşarak yollarını ulaşıma açtığını belirtti.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 1
  • temsil 3 yıl önce Şikayet Et
    40 kilometre yol açacak 25 haneli köy diyor mezra 40 kilometre yol 1 milyon tl mazot yakar kışın en az 2 kere daha açıldı o yollar mezra nedir çağdışı bir durum özel idare nedir arpalık belediye var özel idare var yetmedi karayolları var 3 ayrı baş 3 ayrı israf özel idareler karayolları ilde ilçede mahalli idareye bağlanmalı arpalık emekli huzurevi il özel idare ve karayolları
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR