8 kilometreyi 2 saatte aştılar, küçük Yakup'u paletli ambulansla hastaneye yetişirdiler

Hakkari'nin Şemdinli'de, merkeze 8 kilometre uzaklıktaki Altınsu köyünde yaşayan ve yüksek ateş şikayeti olan engelli çocuk Yakup Elmas'a (15), paletli ambulansla zorda olsa ulaşılarak hastaneye götürüldü.

ABONE OL
GİRİŞ 03.02.2023 16:24 GÜNCELLEME 03.02.2023 16:25 ÜLKE'DE BUGÜN
8 kilometreyi 2 saatte aştılar, küçük Yakup'u paletli ambulansla hastaneye yetişirdiler
8 kilometreyi 2 saatte aştılar, küçük Yakup'u paletli ambulansla hastaneye yetişirdiler

Hakkari'nin Şemdinli ilçe merkezine 8 kilometre uzaklıkta bulunan Altınsu köyünün İncesu Mahallesi’nde ikamet eden ve yüksek ateş şikayeti olan engelli Yakup Elmas (15) için ailesi 112 Acil Çağrı Merkezi'nden yardım istedi.

AİLENİN YARDIM İSTEĞİNİ DUYAR DUYMAZ HAREKETE GEÇİLDİ

Hemen harekete geçen sağlık ekipleri, 2 gündür etkili olan kar yağışından dolayı yolları kapalı olan mahalleye paletli ambulansla gitmek üzere yola çıktı.

ZORDA OLSA KÜÇÜK YAKUP'A ULAŞTILAR

8 kilometrelik yolu 2 saatte aşabilen ekipler, yaptıkları ilk müdahalenin ardından hasta Yakup Elmas’ı paletli ambulansla Şemdinli Devlet Hastanesine ulaştırdı. Engelli çocuk tedavi altına alınırken, ailesi ise fedakar sağlık çalışanlarına teşekkür etti. 

BAKAN KOCA'DAN OLAYLA İLGİLİ AÇIKLAMA GELDİ

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Şemdinli’ye bağlı bir köyde yaşayan 14 yaşındaki engelli hastamız için alınan çağrı üzerine seferber olan ekiplerimiz yolu kapalı ve çığ tehlikesi olan köye paletli ambulansla 2 saatte ulaştı. Yapılan ilk müdahale sonrası hastamız Şemdinli Devlet Hastanesine nakledildi." ifadelerine yer verdi.

KAYNAK : İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • kale55 1 yıl önce Şikayet Et
    devlete teşekkür olarak oyları gene hdp ye virirsiniz tabi
    Cevapla
  • Şemdinli 1 yıl önce Şikayet Et
    Devlet demek ak parti demek değil HDP bu ülkenin meşru meclis çatısında siyasi partidir
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR