Köy halkı cenazeleri için ölümü göze alarak çalışıyor!

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde defin sırasında kullanılan mezar taşlarını dik kayalıklardan çıkaran köy halkı ölümü göze alarak çalışmaya devam ediyor.

ABONE OL
GİRİŞ 27.09.2024 11:17 GÜNCELLEME 27.09.2024 11:38 ÜLKE'DE BUGÜN
Köy halkı cenazeleri için ölümü göze alarak çalışıyor!
Köy halkı cenazeleri için ölümü göze alarak çalışıyor!

 

İlçeye bağlı Ortaç köyü sakinleri, köy mezarlığında defin sırasında kullanılacak mezar taşı bulunmaması nedeniyle Hakkari-Van kara yolunun 40'ıncı kilometresinde taş toplamak için zorlu bir mesai harcıyor. Köy sakinleri kış mevsimi öncesi kazma ve manivela gibi aparatlarla yolun kenarındaki dik yamaçta bulunan kayalıktan çıkarttıkları taşları araca yükleyerek köye götürüyor.

Açıklamalarda bulunan Abdulselam Çağa isimli köy sakini, mezarlıkta taş kalmadığı için büyük tehlikeleri göze alarak kara yolu kenarında taş çıkarttıklarını söyledi.

Köy sakinleri ile birlikte taş çıkarma işini yaptıklarını belirten Çağa, “Tüm tehlikeleri aşıp bu yamaçlara geliyoruz. Köyde cenazemiz var. Biz mecburen buraya gelip mezarlığımız için taş topluyoruz. Birbirimize yardım ederek bu işi yapıyoruz. Yaptığımız iş hem zor hem tehlikelidir. Kazma ve türlü türlü demir çubuklarla kayalardan mezar taşı çıkartıyoruz. Bu işi yaparken zorlanıyoruz. Bulunduğumuz bölge tehlikelidir. Üzerimize taş da düşebilir. Ancak bu işi yapmak zorundayız” dedi.

KAYNAK : İHA
Esmanur Kadak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Esmanur Kadak

Editör Hakkında

Malatya’da doğan Esmanur Kadak yüksek öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2022 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Üniversite öğrenimi sırasında, serbest zamanlı olarak Bilimevi Basın Yayın A.Ş.'de Özel İçerik Editörü olarak çalıştı. Mezun olduktan sonra Eylül 2022 - Temmuz 2024 tarihleri arasında yerel bir gazetede “Genel Koordinatör” olarak görev aldı. Son olarak Haber7.com’da Yerel Haber Editörü olarak kariyerine devam ediyor.
YORUMLAR 5
  • misafir 2 saat önce Şikayet Et
    ahşap yada dökme beton bloklar kullansanız ya muhtarık üç kabirlik malzemeyi hazır bulundurur kullanan sonradan yerine koyar basit ve tehlikesiz
    Cevapla
  • Halis Özkümüş 2 saat önce Şikayet Et
    Bedava taş varken para ile mermer almak yanlış olmaz mı
    Cevapla
  • Safa 5 saat önce Şikayet Et
    Bir toplum da ölüler dirilerden kıymetli hale gelmişse pes artık ! Taş olsa ne mermer olsa ne ?!
    Cevapla
  • Gonyalı 5 saat önce Şikayet Et
    Mezarda taş olmak zorunda mı? Gösterişli mezarlar da kıyamet alameti herhalde
    Cevapla
  • Hasan 5 saat önce Şikayet Et
    Uşagum mermer kullanmayı deneseniz ya dag
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR