İskenderun’da tedirgin eden görüntü: Deniz yükseldi, sahil yolu su altında kaldı!

Hatay'ın İskenderun ilçesinde meteorolojinin uyarılarının ardından yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle deniz seviyesinde yükselme meydana geldi. Sahil yolu su altında kalırken bazı cadde ve sokaklarda su baskınları yaşandı.

ABONE OL
GİRİŞ 06.03.2023 09:35 GÜNCELLEME 06.03.2023 10:32 ÜLKE'DE BUGÜN
İskenderun’da tedirgin eden görüntü: Deniz yükseldi, sahil yolu su altında kaldı!
İskenderun’da tedirgin eden görüntü: Deniz yükseldi, sahil yolu su altında kaldı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Twitter hesabından deprem bölgelerinde olumsuzsuz hava koşullarına ilişkin yaptığı uyarıların ardından gece geç saatlerde Hatay'ın İskenderun ilçesinde fırtına etkili olmaya başladı.

İskenderun’da tedirgin eden görüntü: Deniz yükseldi, sahil yolu su altında kaldı!

DENİZ SEVİYESİNDE YÜKSELME MEYDANA GELDİ

İskenderun ilçesinde fırtına nedeniyle denizde yükselme meydana geldi. Deniz suyunun yükselmesi sonucu balıkçı barınağından başlayarak birkaç yüz metre çevresinde baskınlar oluştu. Atatürk Anıt Alanı ve Atatürk Caddesi su altında kalırken, yakındaki sokaklarda da olumsuzluklar yaşandı.

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle İskenderun'un bazı bölgelerinde yarık ve göçüklerin oluştuğu caddeler, polis ekipleri tarafından güvenlik şeridi çekilerek kapatıldı.

Ayrıca denizin yükselmeye başladığı sarıda saat 23.49'da Payas ilçesi İskenderun Körfezi açıklarında meydana gelen 4.5 büyüklüğündeki deprem halkta endişeye neden oldu.

DÜN AKŞAM MEYDANA GELEN DEPREM TEDİRGİN ETTİ

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle İskenderun'un bazı bölgelerinde yarık ve göçüklerin oluştuğu caddeler, polis ekipleri tarafından güvenlik şeridi çekilip kapatıldı. Ayrıca denizin yükselmeye başladığı sırada, saat 23.49'da Payas ilçesi İskenderun Körfezi açıklarında meydana gelen 4.5 büyüklüğündeki deprem, halkı endişelendirdi. Sahil güvenlik ekiplerinin güvenlik önlemi aldığı bölgede su altında kalan barınak ve çevresinde, zaman zaman su seviyesi yeniden yükseliyor.

KAYNAK : DHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • HakanKTR 1 yıl önce Şikayet Et
    Ayın çekim kuvveti saçmalıktır.. iyi araştırma yapın nasa nın yalanları ile bilgi akışı sağlamayı ezberletilmiş kalıpları bırakın artık.. dünya düz ve güneş dünya dan küçük.. güneş ve ay dünyanın içinde herşey dünyanın içinde gökyüzü 7 katmandan oluşur yer de ha keza 7 katmandır..
    Cevapla
  • abdulbaki 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah afetinden korusun inşaAllah
    Cevapla
  • Necati Şimşekli 1 yıl önce Şikayet Et
    Su yükselmesinin denizden değil de yeraltı sularından dolayı olduğu söylendi bilim adamlarınca. TRT2 haber kanalında.
    Cevapla
  • memo 1 yıl önce Şikayet Et
    Bugün hicri takvime göre ayın on dördü yani tam dolunay, ayın çekim kuvveti ile gelgit oluşmuş, depremde 60 cm karanın yere batması nedeniyle böyle olmuş tahminimce, bereat kandiliniz mübarek olsun.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR