Hataylı çiftçi engerek yılanının saldırısına uğradı!

Hatay'da narenciye hasadı yaptığı esnada engerek yılanının saldırısına uğrayan Gani Ayiler, "Elimi hemen bilek kısmından bağladılar eğer bileğimden bağlamamış olsalardı yılanın zehri tüm vücuduma dağılırdı." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 23.10.2024 09:11 GÜNCELLEME 23.10.2024 09:38 ÜLKE'DE BUGÜN
Hataylı çiftçi engerek yılanının saldırısına uğradı!
Hataylı çiftçi engerek yılanının saldırısına uğradı!

Olay, Dörtyol ilçesi Yeşilköy Mahallesi'nde bir narenciye bahçesinde gerçekleşti. 

Gani Ayiler isimli çiftçi, narenciye bahçesinde hasat yaptığı esnada dünyada en zehirli yılanlar arasında yer alan engerek yılanı tarafından ısırıldı. 

10 GÜN GEÇMESİNE RAĞMEN AĞRILAR DEVAM EDİYOR

Yılan ısırmasının ardından zehrin yayılmasını engellemek amacıyla bilek kısmından eli bağlanan Ayiler, aldığı tedavi üzerinden 10 gün geçmesine rağmen ağrılarının devam ettiğini kaydetti. 

"YILAN SOKTUKTAN SONRA BEN KENDİMDEN GEÇTİM"

Engerek saldırısı sonrası yaşadıklarını anlatan 53 yaşındaki Gani Ayiler, "Narenciye hasadı yaptığımız yer biraz karanlıktı. Yılanı gördüm elimi uzattım ve bir anda elimi ısırdı. Isırması sonucunda aileme seslendim, elimi hemen bilek kısmından bağladılar eğer bileğimden bağlamamış olsalardı yılanın zehri tüm vücuduma dağılırdı. Doktor Bey de 'İyi ki bilek kısmından bağlamışlar yoksa zehir tüm vücuda yayılırmış' dedi." şeklinde konuştu. 

"YILANIN ISIRMASI MERMİ SIKILMIŞ GİBİYDİ"

Isırma sonrası elinde hem uyuşma hem de sancı olduğunu belirten Ayiler, "Yılanın ısırması mermi sıkılmış gibiydi. Elimi bağladıkları için sadece elim uyuştu eğer bağlanmasaydı tüm vücudum uyuşurdu. Yılan soktuktan sonra ben kendimden geçtim ve beni zorlukla hastaneye yetiştirdiler. Hastanede hemen yoğun bakıma aldılar. Beş gün yoğun bakımda kaldım." dedi.

"NE KALP KALIRDI NE DE BEN KALIRDIM"

Yılanın saldırısının üzerinden 10 gün geçmesine rağmen ağrılarının devam ettiğini söyleyen Ayiler, "Elimi kaldırıp indiremiyorum. Dünyadaki en zehirli yılanı engerekmiş. Elimi uzatmamla elimi ısırması bir anda oldu. Yılanın ısırmasıyla bayağı bir ağrı yaptı ve yerde buldukları iple elimi hemen bağladılar. Elimi eğer bağlamamış olsaydılar ne kalp kalırdı ne ben kalırdım. 9-10 gün oldu işe gidemiyorum. Maddi durumum da fazla yok. Altı tane çocuğum var. Kalp rahatsızlığı var bende ve kalbimden üç sefer anjiyo oldu." ifadelerini kullandı.

KAYNAK : İHA
Esmanur Kadak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Esmanur Kadak

Editör Hakkında

Malatya’da doğan Esmanur Kadak yüksek öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2022 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Üniversite öğrenimi sırasında, serbest zamanlı olarak Bilimevi Basın Yayın A.Ş.'de Özel İçerik Editörü olarak çalıştı. Mezun olduktan sonra Eylül 2022 - Temmuz 2024 tarihleri arasında yerel bir gazetede “Genel Koordinatör” olarak görev aldı. Son olarak Haber7.com’da Yerel Haber Editörü olarak kariyerine devam ediyor.
YORUMLAR 2
  • huso 4 saat önce Şikayet Et
    Dünyanın en zehirli yılanı diyorsun elini uzatıyorsun Allah akıl versin.
    Cevapla
  • Alucralı 5 saat önce Şikayet Et
    Yılanı görüp elini uzatınca genellikle böyle oluyor.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR