Hatay'da bir hayırsever "sağ elin verdiği sol el görmesin" şiarıyla bakın ne yaptı

Hatay'da isminin bilinmesini istemeyen bir hayırsever "sağ elin verdiği sol el görmesin" şiarıyla bir bakkaldaki 13 depremzede ailenin toplamda 40 bin TL’lik olan bakkal borcunu ödedi.

ABONE OL
GİRİŞ 26.10.2024 11:53 GÜNCELLEME 26.10.2024 11:53 ÜLKE'DE BUGÜN
Hatay'da bir hayırsever "sağ elin verdiği sol el görmesin" şiarıyla bakın ne yaptı
Hatay'da bir hayırsever "sağ elin verdiği sol el görmesin" şiarıyla bakın ne yaptı

Olay Payas ilçesinde bulunan bir bakkalda yaşandı. 

Abdurrahman Öztürk’ün bakkalına gelen bir vatandaş, veresiye defterindeki depremzede ailelerin 40 bin TL'lik borcunu ödemek istedi. 

Öztürk, ismin açıklanmasını istemeyen hayırseverin verdiği parayla 13 depremzede ailenin borcunu sildi. 

"İSMİNİ VE GÖRÜNTÜSÜNÜ VERMEK İSTEMEDİ"

Borçları silinen kişilerin; durumu iyi olmayanların, ödemekte zorlananların ve evleri kira olanların özellikle seçildiğini belirten Öztürk, "13 borcu bulunan kişinin toplamda 40 bin TL borcu hayırsever vatandaşımız tarafından ödendi. Bu hayırseverimiz hiçbir şekilde de ismini ve görüntüsünü de vermek istemedi." şeklinde konuştu. 

"KUL SIKIŞMAYINCA HIZIR YETİŞMEZMİŞ"

Henüz borcu kapatılan kişilere durumu anlatmadığını söyleyen Öztürk, "Hepsine tek tek söyleyeceğim ve hayırsever vatandaşımızın ismini de vermeyeceğim. Borçları ödenen kişilere de gizli olarak borçlarının ödendiğini belirteceğim. Borçlarının ödenmesine benim sevindiğim kadar, onların da sevineceğini biliyorum. Zor bir süreçteyiz, kul sıkışmayınca Hızır yetişmezmiş. Gerçekten de zor zamanlar geçiriyoruz, biz esnaflar ve halk olarak." ifadelerini kullandı. 

"ONLARIN MUTLULUĞU BENİ YETERİNCE HÜZÜNLENDİRECEK"

Böyle bir durumla ilk kez karşılaştığını ve 13 kişinin borcunun bir anda ödenmesinin kendisine ilaç gibi geldiği dile getiren Öztürk, borçları ödenen kişilere de öyle geleceğini belirtti. 

Bu parayla kendi borçlarını kapatacağını söyleyen Öztürk, "Borcu olan arkadaşlar da alacakları maaşlarıyla buraya ödeme yapmayıp, başka alışverişlerini gerçekleştirebilecekler.  Eminim ki borçları ödenen 13 kişiye söylediğimde onların mutluluğu zaten beni yeterince hüzünlendirecek." şeklinde konuştu.

KAYNAK : İHA
Esmanur Kadak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Esmanur Kadak

Editör Hakkında

Malatya’da doğan Esmanur Kadak yüksek öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2022 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Üniversite öğrenimi sırasında, serbest zamanlı olarak Bilimevi Basın Yayın A.Ş.'de Özel İçerik Editörü olarak çalıştı. Mezun olduktan sonra Eylül 2022 - Temmuz 2024 tarihleri arasında yerel bir gazetede “Genel Koordinatör” olarak görev aldı. Son olarak Haber7.com’da Yerel Haber Editörü olarak kariyerine devam ediyor.
YORUMLAR 18 TÜMÜ
  • zafer gülten 3 saat önce Şikayet Et
    Allah razı olsun...öyle zengin akrabalar varki fakir akrabalarına o kadar zenginlik içinde dilenci sadakası veriyor,uzaktan yolluyor,fakir diye görüşmüyor.Allah onlardan alıp böyle hayır işleyenlere versin.
    Cevapla
  • Münzevi 3 saat önce Şikayet Et
    Eeeee? Sol elimi bilmiyor olsa da biz artık biliyoruz.
    Cevapla
  • …. 2 saat önce Şikayet Et
    İsmini biliyor musun ?
    Cevapla
  • edep 3 saat önce Şikayet Et
    rabbim müslüman kardeşlerimizin imanlarınıkuvvetlendirsin ne güzel insanlarımız var böyle güzel haberler duyalım devamlı
    Cevapla
  • Tiz borazan 4 saat önce Şikayet Et
    Bu Türkiyede oldukca yaygin olan bir uygulama yeni degil ara sira haberlerde bu payla$iliyor yapanlara helal olsun cok cok güzel bir insanlik uygulamasi.Yillar önce youtubede görmü$düm yapanlar var ve bende yaptim ALLAH kabu etsin.Duyarli her insanin yapmasini isterim cok güzel bir sevap.
    Cevapla
  • E. Öğretmen 4 saat önce Şikayet Et
    Allah birine bin katsın inşallah. Eskiden bende yapardım. En güzel yardım şekli. O ailelerin bir kez Allah razı olsun demesi yeter. Keşke imkanım olsada yine yapsam. İmkanı olanlara şiddetle tavsiye ediyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR