Yaptığıyla 'bu neyin kafası' dedirtti! Gören dönüp bir daha bakıyor

Hatay'da 30 yıldır beslediği güvercinleri için 5 katlı apartmanın çatısına 40 bin TL harcayarak konteyner koyduran Mehmet Çiftçiler, "Ben de konteynerlerde yaşıyorum şimdi güvercinlerim de benim gibi konteynerlerde yaşayacak." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 27.10.2024 11:22 GÜNCELLEME 27.10.2024 11:22 ÜLKE'DE BUGÜN
Yaptığıyla 'bu neyin kafası' dedirtti! Gören dönüp bir daha bakıyor
Yaptığıyla 'bu neyin kafası' dedirtti! Gören dönüp bir daha bakıyor

Antakya ilçesi Esentepe Mahallesi'nde yaşayan Mehmet Çiftçiler, 30 yıldır evin damında güvercin besliyor.

Güvercinlerinin sayısı 300’ü bulan Çiftçiler, hayvanlarının yeni yaşam alanları için görenlerin dönüp bir daha bakacağı bir kümes oluşturdu. 

DEPREMDE HASARA ALAN BİNANIN ÇATISINA KONTEYNER KOYDURDU

Çiftçiler, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hasar alan ve tadilat yapılacak 5 katlı apartmanlarının çatısına tadilat öncesi 40 bin TL harcayarak kümes yapmak için vinçle konteyner koydurdu.

Yaptığıyla 'bu neyin kafası' dedirten bakışların arasında 5 katlı binanın çatısına yerleştirilen konteyner görenleri şaşkına çeviriyor. 

"BU KONTEYNERLER SADECE GÜVERCİNLER İÇİN KULLANILACAK" 

Konteynerin çatıya çıkarılma sürecini tüm mahalle sakinlerinin izlediğini dile getiren Mehmet Çiftçiler, "Herkesin gördüğü gibi zorlu oldu. Konteyneri sonunda sağ salim indirdik. Konteyner 3 gündür evin önünde duruyordu. Bu konteyner sadece güvercinler için kullanılacak." şeklinde konuştu. 

"BEN KONTEYNERDE YAŞIYORUM ŞİMDİ GÜVERCİNLERİM DE KONTEYNERDE YAŞAYACAK"

Güvercinlerimi hırsızlardan korumak için bu yöntemi seçtiğini belirten Çiftçiler, "Birkaç defa denedikten sonra sağlam şekilde indirdik. Bu şekilde inmeseydi konteynerleri söküp parça parça çıkartacaktık. Kazasız belasız kurtulduk bu işten. Güvercilerin yeni yuvası konteyner hayırlı olsun. 300 tane güvercinim var. 30 yıldır güvercinlere bakıyorum. Ben de konteynerlerde kalıyorum şimdi güvercinlerim de benim gibi konteynerlerde kalacak." ifadelerini kullandı. 

Konteynerin 5 katlı apartmanın çatısında çok farklı bir görüntü oluşturduğunu dile getiren Emek Mahallesi Muhtarı Celal Sarı, "Arkadaşlar konteyneri 5'inci kata koymaya çalıştılar. Güvercin besleyen bir arkadaşımızdı. Sabah baktığımda vinç gelmişti. Çok farklı bir görüntü oluştu. Arkadaşlara yardımcı oldum." diye konuştu.

"ÇOK İLGİNÇ BİR GÖRÜNTÜ OLUŞTU"

Konteyneri çıkartmak için yaklaşık 1 saat uğraştıklarını aktaran Sarı, "Konteyner daha önce de üst yoldaydı, üst yoldan başka bir apartmanı aldılar ve başka bir apartmandan da kendi apartmanın üzerine aldılar. Konteyner çatıda şahane duruyor. Çok ilginç bir görüntü oluştu, güvercin sevgisi bir başka oluyor." dedi. 

KAYNAK : İHA
Esmanur Kadak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Esmanur Kadak

Editör Hakkında

Malatya’da doğan Esmanur Kadak yüksek öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2022 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Üniversite öğrenimi sırasında, serbest zamanlı olarak Bilimevi Basın Yayın A.Ş.'de Özel İçerik Editörü olarak çalıştı. Mezun olduktan sonra Eylül 2022 - Temmuz 2024 tarihleri arasında yerel bir gazetede “Genel Koordinatör” olarak görev aldı. Son olarak Haber7.com’da Yerel Haber Editörü olarak kariyerine devam ediyor.
YORUMLAR 25 TÜMÜ
  • zaza emmi 5 saat önce Şikayet Et
    Devlet,işte bu durumlarda devlet olduğunu göstermeli..herkes kafasına göre düzen kurmamalı.!
    Cevapla
  • husamettin dalgic 5 saat önce Şikayet Et
    zaten ev hasarli buda hasari arttiracak bir durum.yikilinca nasil olsa devlet var yenisini yapar dimi.yok yaa biz hakikaten anlayissiz bir millet olduk .Allah sonumuzu hayretsin. muhtarda ayri bir facia karsi cikmasi gerekirken cok guzel oldu diyebiliyor
    Cevapla
  • Gurbetçi 5 saat önce Şikayet Et
    Nasıl müsade ediyorlar?
    Cevapla
  • 61KENARABENİ 5 saat önce Şikayet Et
    Eeeee cok duşunmeye gerek yok ,varmıki...Ulen arkadaş ne diyeyimki zeka önemli tabi diyebiliriz.
    Cevapla
  • FarukDoğru 5 saat önce Şikayet Et
    Statik hesapta dikkate alınmayan; çatı üzerinde konteyner yükü acaba Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ne diyecek??? Yoksa bir sonraki dersten sonra mı düzeleceğiz bir süre?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR