Gülben Ergen'den çok konuşulan nafaka yorumu! "Ayakta alkışlıyorum"

Cem Yılmaz ve Ahu Yağtu arasındaki nafaka savaşının ardından Gülben Ergen'den nafaka yorumu geldi. Gülben Ergen'in kadınların nafaka almasına yönelik yaptığı yorum sosyal medyada gündem oldu. İşte konuya ilişkin detaylar...

ABONE OL
GİRİŞ 02.12.2022 11:31 GÜNCELLEME 02.12.2022 11:31 HAYAT
Gülben Ergen'den çok konuşulan nafaka yorumu! "Ayakta alkışlıyorum"
Gülben Ergen'den çok konuşulan nafaka yorumu! "Ayakta alkışlıyorum"

Gülben Ergen'in nafaka ile ilgili yaptığı yorum ortalığı karıştırdı. Nafakaya ilişkin düşüncelerini dile getiren Gülben Ergen'in ifadeleri çok konuşuldu. İşte, konuya ilişkin tüm bilgiler...

Geçtiğimiz günlerde Cem Yılmaz, eski eşi Ahu Yağtu'ya ödediği 10 Bin Dolar (yaklaşık 186 Bin TL) nafakanın 70 Bin Türk Lirası'na düşürülmesi talebiyle dava açmıştı. Dava sonucunda Cem Yılmaz'ın bu istediği kabul edilmedi. Bunun üzerine Gülben Ergen'in nafakayla ilgili attığı tweet ile gündem oldu.

Gülben Ergen

Gülben Ergen'in twitter hesabı üzerinden yazdığı "Nafaka alan kadınlarımızı ayakta alkışlıyorum" paylaşımı odlukça çok konuşuldu. Bu açıklamanın Cem Yılmaz ve Ahu Yağtu arasındaki davayla ilişkili olup olmadığı da merak edildi. 

GÜLBEN ERGEN BİR EŞİNDEN NAFAKA ALIRKEN DİĞERİNDEN ALMIYOR

Bugüne dek iki evlilik yapan ilk eşi ve 3 çocuğunun babası Mustafa Erdoğan'dan nafaka almaya devam ediyor. Ancak ikinci evliliği olan Erhan Çelik'ten herhangi bir nafaka talep etmediği biliniyor. 

SOSYAL MEDYADAN ÇOK YORUM GELDİ

Sosyal medya ise bu konuyla ilgili adeta ikiye ayrıldı. Kimi kullanıcılar Gülben Ergen'e destek verirken, kimi kullanıcılar ise eleştiri getirdi. İşte o yorumlardan bazıları:

  • Konunun Cem Yılmaz’la alakası var mı acaba?

  • Bende vermeyen kardeşlerimizi.

  • Şu cümleden oldu bitti irite oluyorum. Babamın evinden getirmedim muhabbeti. O kafadaysan o zaman bırak çocuğu babasına sende git babanın parasını ye. Anne baba çocuğuna maddi manevi eşit bakmalı. Adam çocuğuna bakmak zorunda ama boşandığı karısına bakmak zorunda değil yıllarca.

  • Boşandığın adamın parasını yemek ahlak dışıdır, şahsiyetli insan boşandığı adamın parasına tenezzül etmez.

  • O adam da eğer haysiyetliyse kendinden olan çocuklara bakar o kadını para istemek zorunda bırakmaz.

NAFAKA HAKKINDA YENİ AÇIKLAMA

Haber Global'de yayınlanan Buket Aydın ile Yüz Yüze programında kendisine yöneltilen nafaka sorusuna cevap veren Gülben Ergen şu ifadeleri kullandı:

Nafaka alan kadınları çok başarılı buluyorum. Bir kadın olarak hayıflandığım bir şey çünkü ben nafakasız boşandım. Çocuğu olmadan nafaka alan arkadaşlarım var. Bunun nasıl olduğunu aklım almıyor, helal olsun. Gerçekten onları başarılı buluyorum. Bizim evliliğimiz aşk evliliğiydi. Aşk dolu geçti, aşk bitince de evlilik bitti. Biz paranın P'sini bile konuşmadık. Bu nafaka rakamlarını çok şaşırtıcı buluyorum. Çocuklarımın babası, okul masraflarını ödüyor. Bu nafaka değil, benim elime değmeyen bir para.

Rabia Şekerci Güler Haber7.com - SEO Haber Editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan İnsicam Dergisi'nde yazmaktadır.
YORUMLAR 54 TÜMÜ
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Çocuklar ömür boyu anne baba canı fakat boşandıktan sonra bir kadının 4 ncü ay dolduktan sonra boşandığı kocasından para alması İslama uygun mu ve helal mi bunu hakkaniyetli bir hocaya sorsunlar ona göre bir yol çizsinler.. yoksa Allah muhafaza kul hakkı büyük vebal getirir hele de bir ömür boyu bunu sürdürmek
    Cevapla
  • Yavuz 1 yıl önce Şikayet Et
    Bastan evlilik yapılırken İslama uygun yapılmıyor ki, erkekler kadının hakkını yiyor, pul parasu kadar mehir veriyor, hocalar da sözde hoca, kadını harcayınca dini bir sey yaptığını sanıyor, kadina o mehrin aynı zamanda bosanma tazminatı yerine geçeceğini, ona gore bir miktar olması gerektiğini belirtmiyor. Daha çirkini kızın mehri babaya başlık parası diye veriliyor, sözde baba kizinin parasını gasbediyor, sonra da olsen de geri gelme diyor. Bunca yanlışlığa, bu haksızlık doğuyor. İslamda kadin icin mehir hakkı vardır, sınırı yoktur, cocuklar icin nafaka vardir, kadinin şahsına yoktur. Herkes uysun İslami kurallara, butunuyle, işine geldiği yerde sikayet etmesin.
    Cevapla
  • Belkis 1 yıl önce Şikayet Et
    Bosanan kadin yanlis hatirlamiyosam 2-3 ay kendi icin cocuklar erkek cocuk akil balig olunca mecburiyet kalkar kiz cocuk evleninceye kadar. Ayrica erkek cocuk kiz cocuk anne yaninda 7 yasina kadar sonrasi babaya gider ole biliuorum fikih bilenden isittigim
    Cevapla
  • Emin 1 yıl önce Şikayet Et
    Lafa gelince kadın erkek eşit oluyor ama
    Cevapla
  • Muh 1 yıl önce Şikayet Et
    Yalan söylemeyin. Çocuğa takdir edilen nafaka ile eşe takdir edilen nafaka farklıdır. Baba her şartta çocuğuna bakmak zorunda ama eski eşine değil. 1 saat evli kalan kadın ömür boyu nafakaya bağlanıyor. Hatta evlenmedikten sonra başka erkeklerle ilişki yaşaması, çalışıyor veya geliri olması bile buna mani olmuyor. Yani eski eş, kadının yeni sevgilisi ile beraberliğini finanse ediyor. Çocuğu olmayan kadınlar daha fazla nafaka peşinde koşuyor. Hani kadın erkek eşitti? Ben kadınlardan bu konuda onurlu duruş falan beklemiyorum. Bu durum kanun ile çözülür. Kanun müsade ettiği sürece kadının eski eşini sömürmesi gayet doğal. Onur falan hikaye.
    Cevapla
  • Mıh 1 yıl önce Şikayet Et
    Üzülme, erkeğin kadina hicbir katkisi olmadığı halde, maddi durumu iyiyse, kocasına tazminat odettiriyor, cocuk doguran kadin, ev isi yapan kadin, ustune çalışan kadin, erkek aylagin tekiyse, tazminat aliyor, yani cinsiyete bağlı değil bu, her cinsten somuruculer var. Ayyas, kadının parasını yiyen , doven adama boşandı diye kadinin cenaze yikayarak calisip aldığı dairenin yarisini verdi , zalimlikte kadin erkek eşit, maalesef. Onlari da gorun
    Cevapla
  • Belkis 1 yıl önce Şikayet Et
    Kadinin nafaka almasi haramdir Allahin emir sanirim 2-3 ay bise alma hakki var hepsi bu ben hic almadim
    Cevapla
  • aynen 1 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun dayıoğlu, altına imzamı atarım.
    Cevapla
  • hiçkimse 1 yıl önce Şikayet Et
    "Müslüman KADINLAR" dikkat edin: iddet sonrası "NAFAKA", faiz gibi - domuz gibi HARAMDIR... çocukların bakımı AYRI.. o, Babaya BORÇ.. kız evlenene, erkek 18 yaşa kadar..
    Cevapla
  • Çakma 1 yıl önce Şikayet Et
    Belkıs 12, 13 yaşındaki cocuk zaten akil balig olmaz da, kendini çalışıp bakabilir mi, anne hicbir zaman calismakla yükümlü tutulmaz, kocası varsa kocasi, yoksa babasi, yoksa devlet onu bakar, cocuga kendine bakmayan nasil baksın. Dini dogru ogren, dinden cikma. Erkekler her konuda hakkı dine uygun gozetiyor mu da, buna sira gelince din diye tutturuyor. Keske gozetsek. Mehir, taksit taksit odeniyor farzet, odedin mi mehrini, cocuklar zaten erkegin yükümlülüğüdür, tartışılmaz.
    Cevapla
  • Belkis 1 yıl önce Şikayet Et
    Erkek cocuk 12-13 akil balig oldukdan sonra baba yaninda kalirsa baska ama anne yaninda bakmaya sorumlu degil
    Cevapla
  • Selim 1 yıl önce Şikayet Et
    Erkekler meydana çocuksuz nafaka alan onursuz dur kanun yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR