Kamalak: Tarih bu ihaneti asla affetmez

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı tarafından, Kazlıçeşme Meydanı'nda düzenlenen "Darbelere Hayır, Mısır Halkına Destek" Mitingi'nde Genel Başkan Mustafa Kamalak'tan Mısır için sert sözler söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 14.07.2013 23:02 GÜNCELLEME 14.07.2013 23:02 İç Politika
Kamalak: Tarih bu ihaneti asla affetmez
Kamalak: Tarih bu ihaneti asla affetmez

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kalamak, "Bu kara darbe, bu kirli müdahale, bu kanlı oyun, Mısır halkına yapılmış bir ihanettir. Tarih bu ihaneti asla affetmez" dedi.

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı tarafından, Kazlıçeşme Meydanı'nda düzenlenen "Darbelere Hayır, Mısır Halkına Destek" Mitingi'nde konuşan Kamalak, Mısır halkının, Cumhurbaşkanı Mursi'nin, Muhammed Bedii'nin, Mehdi Akif'in gözünün ve yüreğinin, Seyyid Kutub, Hasan el-Benna ve Necmettin Erbakan'ın manevi ruhaniyetinin, Mısır'da yönetime el koyanların da gözlerinin Kazlıçeşme Meydanı'nda olduğu söyledi.

Kazlıçeşme'de yükselen sesin Tahrir'de, Rabiatul Adeviyye'de yankılandığını belirten Kamalak, "Bu miting, özgür Mısır için yeni bir ışık, yeni bir umut oluyor. Bizler, Saadet Partisi olarak, Mısır halkının hür iradesiyle işbaşına gelmiş, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye yönelik işbirlikçi askeri darbeyi, nefretle lanetliyoruz. Bu süreçte demokrasiden değil, cuntadan medet umanları, Mısır halkından değil, darbeden yana tavır alanları şiddetle kınıyoruz. Kendi ikbal ve istikballeri uğruna, sabah namazı kılarken 53 masumu katletmekten çekinmeyenleri bütün nefretimizle telin ediyoruz" diye konuştu.

İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy'un bir şiirini okuyan Kamalak, şöyle devam etti:

"Bu kara darbe, bu kirli müdahale, bu kanlı oyun, Mısır halkına yapılmış bir ihanettir. Tarih bu ihaneti asla affetmez. Bu darbe bir ihanettir. Çünkü bu darbenin arkasında, Büyük Ortadoğu Projesi vardır. Bu darbenin arkasında, İslam ülkelerini bölüp, parçalamaya çalışan ırkçı siyonizm ve küresel emperyalizm vardır. Bu darbenin arkasında, sömürgeci Amerikan kapitalizmi vardır. Bu darbenin arkasında, daha fazla silah satmak ve daha fazla kan akıtmak isteyen silah baronları vardır. Bu darbenin arkasında, Afganistan'da, Irak'ta, Libya'da, Suriye'de yaptıklarını, şimdi de Mısır'da yapmak isteyen haçlı güruhu vardır. Bu darbenin arkasında Filistin'e giden bütün yolları kapatarak, Gazze'de soykırıma devam etmek isteyen İsrail vardır. Nitekim Mısır'daki darbecilerin yaptığı ilk iş, Gazze'nin tek nefes borusu olan Refah sınır kapısını kapatmak olmuştur."

Kamalak, Mısır'da ordunun yönetime el koymasından sonra bütün dünyada darbecilerin ve darbe destekçilerinin maskelerinin düştüğünü, her fırsatta demokrasi havarisi kesilen batının ikiyüzlülüğünün bir kez daha ortaya çıktığını kaydetti.

"Onların tek derdi menfaattir"

"Hüsnü Mübarek'e 50 yıl katlanıp, Muhammed Mursi'ye 1 yıl tahammül edemeyenlerin gerçek yüzleri görülmüştür" diyen Kamalak, "Çünkü onlar için önemli olan, demokrasi değildir. Onlar için önemli olan, insan hakları ve özgürlük değildir. Onların tek derdi; menfaattir, kaba kuvvettir, sömürgeciliktir. Bir damla petrol için bin insanı öldürmekten çekinmezler. En acımasız diktatörlere destek vermekten çekinmezler. Binlerce masumun katledilişine göz yummaktan çekinmezler. Ülkeleri işgal etmekten çekinmezler. Çünkü onlar kandan ve kaostan beslenirler" dedi.

Mustafa Kamalak, Mısır'ın İslam dünyasının en önemli ülkelerinden olduğunu ve Mısır'da kurularak diğer İslam ülkelerine de yayılan İhvan hareketinin ise son 100 yılın en önemli sosyal hareketlerinden biri olduğunu söyledi.

"İsrail'den güçlü bir devlet istemiyorlar"

Batı, küresel emperyalizm ve ırkçı siyonizminin kendilerine hizmet edecek işbirlikçi uşaklar aradığını vurgulayan Kamalak, şunları kaydetti:

"İslam coğrafyasında İsrail'den daha güçlü bir devlet istemiyorlar. Etrafımız acı örneklerle doludur. Artık oyunu görmeliyiz. Müslüman ülkeler, adım adım parçalanıyor. Bunun için her türlü mezhep farklılığı kışkırtılıyor, etnik farklılıklar tahrik ediliyor. İşbirlikçiler eliyle, coğrafyamız hızla büyük bir savaşın içine itiliyor. Bütün bu yaşananlar bizlere şunu haykırmaktadır: Bütün dünya, İslam aleminin birliğine, bütünlüğüne olan ihtiyacı haykırmaktadır. Bütün İslam alemi, Türkiye'nin önderliğine, rehberliğine olan ihtiyacı haykırmaktadır. Türkiye ise Saadet Partisi'ne olan ihtiyacını haykırmaktadır. Bugünkü zalim köle düzeni yıkılmalıdır. Yeni bir dünya düzeni kurulmalıdır. Yeni bir dünyayı, adil bir sistemi ancak ve ancak Müslümanlar kurabilir. Çünkü yüce yaratıcının bütün kulları için gönderdiği barış kitabı, Kur'an-ı Kerim, Müslümanların elindedir. Alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Peygamber'in sünneti de Müslümanların elindedir."

Kamalak, bütün İslam ülkelerinin güçlerini birleştirmeleri ve bir an önce "İslam Barış Gücü"nü kurmaları önerisinde bulundu.

Mısır'dan alınacak dersin açık olduğunu anlatan Kamalak, "Türkiye'de 28 Şubat neden yapıldıysa, Mısır'daki darbe de ondan yapılmıştır. Erbakan'a karşı tanklar neden yürütüldüyse, Mursi'ye karşı ondan yürütülmüştür. İslam aleminin temel problemi, bağımsızlık problemidir. Hem Menderes, hem Erbakan, hem de Mursi başarısız değil, başarılı oldukları için, işbirlikçiliği reddettikleri için hedef olmuşlardır" diye konuştu.

"Mısır ordusu derhal kışlasına çekilmeli"

Mısır'da yönetime el koyan ordunun yöneticilerine de seslenen Kamalak, şunları kaydetti:

"Süngü ile iktidara gelebilirsiniz ama süngünün üzerinde duramazsınız. Mısır ordusu derhal kışlasına çekilmeli ve asli görevi olan kendi vatan sınırlarını koruma görevine geri dönmelidir. Darbeciler ve onların işbirlikçileri, şunu iyi bilmelidirler ki; sadece Mısır'ı değil bütün İslam coğrafyasını hedef alan sinsi ve kirli bir oyunun figüranı olmaktadırlar. Bir an evvel, bu vahim hatadan dönülmelidir. Mısır halkının meşru iradesiyle işbaşına gelmiş olan sayın Muhammed Mursi'ye görevi derhal iade edilmelidir. İslam ülkeleri ve tüm uluslararası kuruluşlar, bu antidemokratik darbeyi reddetmeli ve açık bir dille sivil iradeden ve meşru başkan Mursi'den yana tavır almalıdır."

Konuşmaların ardından, başta meydanlarda toplanan Mısır halkı olmak üzere, tüm Müslümanlar için dua edildi.

İftar vaktinin gelmesiyle Cansuyu Derneği'nin dağıttığı yemeklerle iftar yapan katılımcılar, meydana serdikleri hasır ve seccadelerde toplu halde akşam namazını kıldı. Namaz sonrası yapılan duanın ardından, miting sona erdi.

YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • Bülent Demirel 11 yıl önce Şikayet Et
    devletin böyle bir adam ihtiyacı var. Mustafa Kamalak'ın ilginç bir özlliği var; iki dalda profösör. hem iktisat hem de hukuk profösörü, bildiğimiz kadarıyla Anayasa mahkemesinde, uygulama yanlışdır diyerek 40 a yakın kanunu bozdurmuştur. adalet bakanı, ekonomi bakanı, başbakan, cumhurbaşkanlığı yapabilecek kapasite ve siyasi birikim var. ancak karizma yok, maalesef Türkiye de geçerli olan bu, halkımız kaliteden çok karizmaya önem veriyor. umutluyum ama kaliteye önem veren birileri çıkacak elbet.
    Cevapla
  • mustafa erdem 11 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah. Mahşeri Kalabalık özlenen tablo
    Cevapla
  • ferit arslan 11 yıl önce Şikayet Et
    ihvana selam. ihvane selam direnişe devam inş mısırda yeni amon hutepler yada firavunlar ın iktidara gelmesine müsade edilmiyecek bunlar el beraday amerikan ve siyonizmin kuklası bunlara fırsat vermiyecez ALLAHIN İZNİYLE İHVAN BAŞARCAK AMARİKA VE SİYONİZİM DEGİL
    Cevapla
  • anadolubeyi 11 yıl önce Şikayet Et
    SIRTIMIZ BATI YÜZÜMÜZ DOĞU OLMALI. Batılı emperyalistlerle aynı kulvarda yürümek ayı ile yatağa girmeye benzer. Komşularımızdan uzak yapılanmalar her zaman zararımıza olmuştur. Tüm operasyonlar İslam'ı zayıflatmak ve İsrail denen katil devleti güçlü yapmak için. Uyan ey Müslüman! Sen uyanık olursan içindeki hainler, bırakın ihaneti nefes bile alamazlar. İran'a kızıyoruz. Sen İran'ın baş düşmanlarıyla kol kola girersen İran ne yapacak? Üstelik o düşmanlar seni de çökertmeye çalışıyorsa..
    Cevapla
  • hakkı coşkun 11 yıl önce Şikayet Et
    gayretlerinden dolayı minnattarız.. ordaki kardeşlerime selam olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR