Başbakanlıktan o iddiaya jet açıklama

Cumhuriyet gazetesinin haberine hem Başbakanlık'tan hem de Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yalanlama geldi.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 20.12.2014 12:34 GÜNCELLEME 20.12.2014 14:43 İç Politika
Başbakanlıktan o iddiaya jet açıklama
Başbakanlıktan o iddiaya jet açıklama

Başbakanlıktan, bugün bir gazetede yer alan ''Kızı zayıf aldı, fatura öğretmene çıktı" başlıklı haber üzerine açıklama yapıldı.

Haberin tümüyle yalan ve iftira olduğu belirtilen açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, kızının ders durumu nedeniyle herhangi bir öğretmen hakkında idari tasarrufta bulunulmasının söz konusu olmadığı bildirildi.

 Açıklamada şunlar kaydedildi:

 ''Bu haberle ilgili gerekli hukuki işlemler yapılacak olmakla birlikte, yayın öncesinde tüm detaylar izah edilmiş olmasına rağmen yalan bir haberde ısrar edilmesi basın ahlakına, insan ve çocuk haklarına aykırıdır.

Daha önce defalarca izah edildiği ve kamuoyumuzun yakından takdir ettiği gibi Sayın Başbakan ve aile bireyleri hiçbir zaman bulundukları konuma bağlı bir ayrıcalık talebinde bulunmamıştır. Buna yıllardır tüm yakın çevreleri ve aziz milletimiz şahittir. Bu tarz haberler Sayın Başbakan ve ailesinin değil sadece bu tür yayıncılıkta ısrar eden basın kuruluşlarının itibarına zarar vermektedir.'' 

YORUMLAR 14 TÜMÜ
  • FAHRİ 11 yıl önce Şikayet Et
    Yalan haber, basın konseyi ve gazeteler cemiyeti için bir şeref mi? neden yalan habere engel olmuyorlar? Hükümete saldırıyı onların çıkarına mı? İşte basın özgürlüğün yüz karası yalan haberdir.
    Cevapla
  • ali 11 yıl önce Şikayet Et
    BU YALAN HABERLERE BAŞBAKAN BİR ŞEY YAPAMIYORSA MİLLET NE YAPACAK KAPATIN BÖYLE YALAN MEDYAYI
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle