'Erdoğan'ın buna ne yetkisi ne de hakkı var'

Semih Yalçın " Erdoğan ile Davutoğlu arasındaki usta çırak ilişkisinin Türkiye'yi ciddi bir rejim bunalımına doğru sürüklediğini" öne sürdü.

ABONE OL
GİRİŞ 19.02.2015 12:11 GÜNCELLEME 19.02.2015 12:11 İç Politika
'Erdoğan'ın buna ne yetkisi ne de hakkı var'
'Erdoğan'ın buna ne yetkisi ne de hakkı var'

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "MHP olarak şimdiden uyarıyoruz, Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı görev ve yetkilerini aşarak, yani Anayasa'yı çiğneyerek açık açık AKP'ye oy istemesi, rejim bunalımına kapı aralamaktadır. Sistem bu zorlamayı kaldırmayacak ve kilitlenerek devlet çarkının işlemez hale gelmesine yol açacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın halkı, kendisini destekleyenler ve desteklemeyenler diye ikiye ayırdığını iddia eden Yalçın, Erdoğan'ın kendi zihniyetini benimsemeyenleri ötekileştirdiğini savundu.

Yalçın, Erdoğan'ın "İktidar partisine 400 milletvekili verin onlar da başkanlık sistemini getirsinler" dediğini aktararak, şöyle devam etti:

"Oysa buna ne yetkisi ne de hakkı vardır. Bir siyasi partiye oy isteme cüretinde bulunması, Türkiye'de bizzat cumhurbaşkanlığı makamını işgal eden bu zatın marifetiyle hukukun ayaklar altına alındığının delilidir. Erdoğan'ın hayata geçirmeye çalıştığı sistemin yeryüzünde bir benzeri veya örneği yoktur. Sık sık gönderme yaptığı Osmanlı döneminde de parlamento açıldıktan sonra Erdoğan'ın özlemini duyduğu tek adam zihniyetini çağrıştıran tek misal görülmemiştir"

Milletin "bütün erklerin bir adamın eline verilmesini" onaylamayacağını ifade eden Yalçın, şu değerlendirmeyi yaptı:

"MHP olarak şimdiden uyarıyoruz, Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı görev ve yetkilerini aşarak yani Anayasa'yı çiğneyerek açık açık AKP'ye oy istemesi, rejim bunalımına kapı aralamaktadır. Sistem bu zorlamayı kaldırmayacak ve kilitlenerek devlet çarkının işlemez hale gelmesine yol açacaktır. Tayyip Erdoğan'ın sistemi tıkaması yüzünden ortaya ciddi bir rejim buhranı çıkacaktır. Erdoğan tarafından Başbakanlığa tayin edildikten sonra kısa sürede çırak çıkan Ahmet Davutoğlu ise çareyi siyasetin dilini giderek çirkinleştirmekte aramaktadır."

- "İktidar çıkmaz sokağa girmiştir"

Erdoğan ile Davutoğlu arasındaki ilişkinin "Karagöz ile Altıkulaç Beberuhi" arasındaki ilişkiye benzediğini ileri süren Yalçın, "Tayyip Erdoğan ve taklidi Ahmet Davutoğlu, son günlerde yaptıkları konuşmalarla büyük çamlar devirmektedir. Bu konuşmalardan birinde siyasi rakipleri için 'Bunlar inşaata bekçi bile olamazlar' diyen Tayyip Erdoğan, kendi fikir ve duruş perişanlığını ele vermiştir" görüşünü savundu.

Yalçın, Davutoğlu'nun kullandığı dilin şiddetin dilini beslediğini öne sürerek, "Ama onun başında bulunduğu AKP, cumhurbaşkanlığı sorumluluğunu ve ciddiyetini bir tarafa bırakarak bütün kesimlere ayar vermeye çalışan, millete efelenmekten bir türlü vazgeçmeyen Erdoğan yüzünden her geçen gün kan kaybetmektedir" ifadelerini kullandı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 16 TÜMÜ
  • Misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    mhp 400 tane millet vekili çıkarsın cumhurbaşkanının yetkilerıni kısıtlasın bu kadar basit. halk yetki verdi tayyip erdoğana çıkar çatır çatır konuşur.
    Cevapla
  • salim 9 yıl önce Şikayet Et
    mhp'nin ve tüm batıl sistemlerin ciğeri yansada hak her tarafa hakim olacak.
    Cevapla
  • Hüseyin Şahin 9 yıl önce Şikayet Et
    Ecevit rahmetli oldu. Allah(cc) rahmet etsin. Başbakan yapacak adamınız da yok. Ne diye siyaset yaparsınız? Penisilvanya ağzıyla Milliyetçilik yaparak Hareketsiz kalanların Partisinin iktidara gelme şansı kaldı mı?
    Cevapla
  • sebahattin 9 yıl önce Şikayet Et
    Bir ahhaaaaaa ... dahaaa.....
    Cevapla
  • Metin 9 yıl önce Şikayet Et
    Sana ne? O böyle olacağım diye bizden oy istedi biz de verdik.! SANA NE? Uyuyan pısırık beceriksiz C.Başkanı değil size asıl batan kısmı orası, biliyoruz ama yesen de yemesen de böyle olacak kuziiimm.!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR