Laiklik tartışmasına o da katıldı

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın yeni anayasa ile ilgili yaptığı açıklamayı değerlendirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 27.04.2016 15:38 GÜNCELLEME 27.04.2016 15:39 İç Politika
Laiklik tartışmasına o da katıldı
Laiklik tartışmasına o da katıldı

Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın laiklikle ilgili açıklamasını değerlendirdi. Vural "Sayın Kahraman, Meclis'i temsil etmektedir. Dolayısıyla Meclis Başkanı'nın burada kişisel kanaati olmaz. Hükmi şahsiyeti vardır. Bu sözleri kullanırken itinayla kullanmalı. Türkiye, bu meseleleri çözmüştür. Laiklik-dindarlık ekseninde bir kutuplaşma yoktur ve olmamalıdır." dedi.

YENİ BİR ALGI OPERASYONU

Vural, bir soru üzerine "Dinle ilgili her türlü kavram milletin kalbindedir. Bu milletin diniyle, mezhepleriyle kimsenin problemi yok. Bu eksenli tartışmalar yapmak yeni bir algı operasyonunun hazırlıklarıdır." dedi.

TBMM Başkanı Kahraman'ın laiklikle ilgili sözlerini "düşünmeden söylenmiş sözler" diye nitelendirmenin, kendi müktesebatına aykırı olacağını savunan Vural, "Kimse kimsenin dinini sorgulama hakkına haiz değil. Bu eksende milleti ayrıştırmak, çatıştırmak, tartıştırmak doğru değil. Bu konuda Cumhurbaşkanı, Komisyon Başkanı, parti sözcüsü tavırlarını ortaya koydu." diye konuştu.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 12 TÜMÜ
  • izmirli 7 yıl önce Şikayet Et
    islamda ırkçılık yoktur, ümmetçilik vardır. ulusçuluk yoktur devletçilik vardır. dolayısı ile laiklik de yoktur, FATİH SULTAN MEHMET HAN'ın fermanı zaten ortadadır ve yeterlidir.
    Cevapla
  • avşarelleri sarız 7 yıl önce Şikayet Et
    zaten tartışma yok ki müslüman zaten müslüman... putperestler ...zerdüştler...ateistlet la dinli çok tanrılar perişan ...sıkıntı onlarda ...aslında sildirsinler kimlikten İSLAM ı yazdırsınlar tanrılarını yoksa bu milletin % 99 u islam ...
    Cevapla
  • Way Be 7 yıl önce Şikayet Et
    Sayin Vural Türkiye, bu meseleleri çözmüştür, diye buyurmussunuz da biz farkinda degiliz herhalde ne zaman cözdünüz nasil cözdünüz neden bizim haberimiz yok. Millet olarak kisa bir süreligine Mars a kadar gitmistik o arada cözdünüz sanirsam
    Cevapla
  • Vatansever 7 yıl önce Şikayet Et
    Din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılırsa dinsiz bir devlet olur biz Müslümanız dinimizde islamdır laiklğin izlanda yeri yoktur bir takım dinsizlerin uydurmasıdır bunadadinsizler karrşı çıkar bunların karşı çıkması normaldir halen anlayamadınızmı
    Cevapla
  • temiz bey 7 yıl önce Şikayet Et
    MHPyi müslüman bilirdim ! çok ama çok yanılmışım !şu andan itibaren CHPden farkı yok benim için !
    Cevapla
  • zafer 7 yıl önce Şikayet Et
    Günaydıın!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR