'Partili cumhurbaşkanlığı sistemini önereceğiz'

AK Parti İstanbul Milletvekili Metiner, "Anayasa değişikliğiyle bundan sonra cumhurbaşkanlarımızın partili olmasını sağlayacağız" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 11.05.2016 10:32 GÜNCELLEME 11.05.2016 17:10 İç Politika
'Partili cumhurbaşkanlığı sistemini önereceğiz'
'Partili cumhurbaşkanlığı sistemini önereceğiz'

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, AK Parti Kahta ilçe Başkanlığı’nı ziyaret etti. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Metiner son günlerin en çok konuşulan konusu 'partili Cumhurbaşkanlığı' konusunda, "Başkanlık sistemi bizim talep ettiğimiz bir sistem. Ama görünen o ki yeni bir anayasa süreci uzatacak. Başkanlık sistemine karşı gereksiz bir direnç var. O zaman bir AK Parti olarak partili Cumhurbaşkanlığı sistemi önereceğiz. 3-4 maddelik bir anayasa değişikliğiyle bundan sonra seçilecek Cumhurbaşkanlarımızın partili olmasını sağlayacağız.

"SİYASAL KRİZ TÜRKİYE'Yİ YORAR"

Partili bir aday cumhurbaşkanı seçildikten sonra hukuken partisiyle ilişkisi kesiliyor. Bu da bir takım siyasal sıkıntıları beraberinde getiriyor. Biz istiyoruz ki cumhurbaşkanı partili olsun. Partili bir cumhurbaşkanı sistemi olsun. Halkın seçtiği Cumhurbaşkanı aynı zamanda kendi partisiyle de göbek bağını siyaseten devam ettiren kişi olsun. Dolayısıyla bu sıkıntılarda ortadan kalkar. Siyasal kriz Türkiye’yi yorar. Biz partili cumhurbaşkanlığı modelimizi inşallah kongremizden sonra meclisin gündemine taşıyacağız” dedi.

YORUMLAR 4
  • kemalettin 7 yıl önce Şikayet Et
    ne kadar itici ve yalaka bir adam. rüzgar nereye eserse oraya dönecek bir tip
    Cevapla
  • glladyatör 7 yıl önce Şikayet Et
    siz kendiniz olun, birisi başkanlık diyor siz başkanlık istiyorsunuz. o birisi partili c.başkanlığı diyor siz partili c.başkanlığı diyorsunuz hangisini istiyorsunuz bir karar verin
    Cevapla
  • zamansız 7 yıl önce Şikayet Et
    BEN bu sistemı anlamadım ! ! örneğin partili c.başkanı koalisyonu nasıl idare edecek ? ? bunun işleyebilmesi için her zaman akp gibi tek parti iktidarı lazım bunu nasıl saglayacaklar onun yolunu bulmaları lazım
    Cevapla
  • serkan 7 yıl önce Şikayet Et
    allah bızlerı zenın gıbılerden korusun metıner
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR