Kürkçü, hakkındaki iddiayı tekzip etti

HDP'li vekil Ertuğrul Kürkçü, 'Ertuğrul Kürkçü: Bu darbe girişimi değil tiyatro' başlıklı haberi tekzip etti.

ABONE OL
GİRİŞ 02.08.2016 18:15 GÜNCELLEME 02.08.2016 18:17 İç Politika
Kürkçü, hakkındaki iddiayı tekzip etti
Kürkçü, hakkındaki iddiayı tekzip etti

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili hakkında çıkan "bu darbe değil tiyatro" başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

Kürkçü'nün tekzip metni şöyle:

TEKZİP

Müvekkil İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, 15 Temmuz günü gerçekleştirilen darbe girişimine “tiyatro” dememiştir. Bu yöndeki haberiniz gerçek dışı ve tümüyle yalandır. Aksine halkın darbeye direnişi gerçeğini “Sokağa sadece özel örgütler dökülmedi. Sadece AKP örgütü, AKP’nin milis güçleri, Osmanlı Ocakları gibi örgütler etrafındaki çeşitli gangster çeteler olduğunu söylemek, hafife almak olur. Sokaklara dökülenlerin arasında pekala, yükselişlerini ve varlıklarını, kendilerini güçlü hissetmelerini Erdoğan iktidarında gören, maddi ve manevi olarak kendini Erdoğan’a ait hisseden, geleneksel olarak asker karşıtı düşünce içinden gelmiş ve destekledikleri hükümete karşı gerçekleştirilecek kötülüklere göğüs germeyi bir erdem addeden binlerce kişi olduğunu kabul etmemiz lazım. Bunun mekanik bir süreçle, bir düğmeye basılınca hareket eden bir kuklalar dünyası içinde cereyan ettiğini söyleyemeyiz. İnsanların kendilerini tankların altına atması için maddi olmayan sebepler gerekir.” diyerek vurgulamıştır.

Müvekkil darbe girişiminin bastırılmasında gösterilen basireti işaret etmiş,  “Ancak öte yandan, AKP’nin bir darbe bastırma sürecini başından beri planlamış olduğu doğruysa, önceden bunun simülasyonunun yapılmış olduğunu da söyleyebiliriz.” diyerek,  hükümetin bir darbe ihtimaline de hazırlıklı olduğuna ilişkin bir öngörüde bulunmuştur. AKP’nin bu sürece en hazırlıklı parti olduğunu vurgulamak amacıyla söylenmiş muhtemel bir darbe öncesinde “bir bastırma simülasyonu”nun varlığından söz etmek ile gerçekleşen teşebbüse “tiyatro” demeyi aynı şey sanan bir cehaletle, cehalet değilse niyet okumakla gazetecilik yapılamaz.

Türkiye’yi alçakça bir darbe girişiminin sergilendiği bir sahneye dönüştüren etmenlere, düşmanlaştırmaya ve ötekileştirmeye bel bağlamış, Balyoz, Ergenekon, Odatv gibi davalar sürecinde de gördüğümüz gerçek yerine niyet okumaya dayalı bu türden yalan haberciliğin katkısı az değildir.

Müvekkil, darbe girişimine “tiyatro” dememiş, darbe mekaniğinin ancak ve ancak tam ve gerçek bir demokrasi ile aşılabileceğini vurgulamıştır. Bütün bunlar söyleşinin tamamında mevcut iken birbirinden kopartılmış cümlelerle kurmaca bir anlatı düzmek sadece kötü niyetin eseri olabilir.

Düzeltir, kamuoyunun bilgisine saygı ile sunarız.

Ertuğrul Kürkcü vekili

Av. Mustafa Bayram Mısır

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR