Darbe komisyonunda krtik gün

Meclis Darbe Komisyonu'nda kritik isimler konuşacak. Yarın ilk olarak Genelkurmay 2. Başkanı Ümit Dündar, İçişleri eski bakanları Efkan Ala ve Mehmet Ağar dinlenecek.

ABONE OL
GİRİŞ 17.10.2016 10:56 GÜNCELLEME 18.10.2016 15:52 İç Politika
Darbe komisyonunda krtik gün
Darbe komisyonunda krtik gün

FETÖ’nün ihanet kalkışmasını tüm yönleriyle araştırmak üzere kurulan ve çalışmalarına geçtiğimiz hafta başlayan TBMM 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu, bu hafta içinde aralarında eski bakan ve genelkurmay başkanlarının da bulunduğu kilit isimleri dinleyecek. Yarın toplanacak olan komisyon, darbenin bastırılmasında önemli katkı sağlayan Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ümit Dündar'ı dinleyecek. 15 Temmuz ihanet gecesi 1. Ordu Komutanı olan Orgeneral Dündar, İstanbul'da darbecilere karşı çıkarak kalkışmanın başarısızlıkla sonuçlanmasında büyük rol oynamıştı. Dündar daha sonra, Genelkurmay 2. Başkanlığı görevine terfi ettirilmişti.

ÇARŞAMBA HİLMİ ÖZKÖK 

Komisyon yarın ayrıca, İçişleri Bakanlığı’ndan istifa eden Efkan Ala, eski bakanlardan Mehmet Ağar, Gazeteci Fehmi Koru ve Prof. Dr. Ahmet Akgündüz de dinleyecek.

Her kesimden isim var

Komisyonun çarşamba günü yapacağı toplantıda Genelkurmay eski Başkanı Hilmi Özkök'ün görüşlerine başvurulacak. Çarşamba günü eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Prof. Dr. Nevzat Tarhan, eski CHP’li Milletvekili Birgül Ayman Güler ve Gazeteci Nevzat Bayhan da, komisyona bilgi verecekler. 
 

KAYNAK : Akşam
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR