İlker Başbuğ: Erdoğan tek başına...

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ 2012'den beri FETÖ'yle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tek başına mücadele ettiğini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 19.10.2016 02:27 GÜNCELLEME 19.10.2016 08:53 İç Politika
İlker Başbuğ: Erdoğan tek başına...
İlker Başbuğ: Erdoğan tek başına...

Bursa Rotary Kulübünün ev sahipliğinde bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan Başbuğ, askeri hastanelerinin Milli Savunma Bakanlığına bağlı olması gerektiğini söyledi.

CUMHURBAŞKANI YALNIZ BIRAKILDI

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, "2012'den bugüne kadarki dönemde, FETÖ'ye karşı şimdiki Cumhurbaşkanı tek başına mücadele veriyor. 15 Temmuz öncesindeki süreçlerde Cumhurbaşkanı'nın bazı konularda yalnız bırakıldığı kanaatindeyim." dedi.

Askeri hastanelerinin Sağlık Bakanlığına bağlanmasının yanlış olduğunu savunan Başbuğ, "Dünyayı incelesinler, askeri hastanelerin olduğu ülkeleri de incelesinler, bu hastanelerin Sağlık Bakanlığına bağlı olduğu bir tane ülke var mı? Bu, akla ve mantığa ters gelen bir şey. Bunun bir örneğinin olabileceğini ben düşünmüyorum. Bütün dünyada askeri hastaneler vardır ve bu hastaneler, Milli Savunma Bakanlığının bünyesindedir." ifadelerini kullandı.

Başbuğ bir katılımcının, "Yargı toparlanıyor dediniz. Yargı nasıl toparlanıyor anlatır mısınız?" sorusu üzerine, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun (HSYK) son dönemde yaptığı bütün tasarrufları desteklediğini dile getirdi.

HSYK'nın son dönemde yaptıklarının doğru olduğuna inandığını belirten Başbuğ, "HSYK, gerçekten büyük boyutta yargıyı bu çıkmazdan çıkarmak için büyük çaba sarf ediyor. Yargıtay eskisi gibi değil, büyük boyutta temizlendi." ifadesini kullandı.

2009'DAN SONRA TSK'YA KARŞI KOMPLOLAR KURULMAYA BAŞLANDI

Başbuğ, FETÖ'ye ilişkin, "15 Temmuz süreci öncesinde uyaran olmadı mı?" sorusuna, uyaranlardan birinin de kendisi olduğu yanıtını verdi.

Harp Akademilerinde 2009 yılının nisan ayında yapılan değerlendirme toplantısında bu konuya değindiğini hatırlatan Başbuğ, şöyle devam etti:

"Burada Fetullah Gülen cemaatinin ne boyutta olduğunu ve ana hedeflerinin Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) olduğunu ve bunlara karşı mücadele edeceğimizi kamuoyuna ifade etmiştik. 2009 yılından sonra TSK'ya karşı komplolar kurulmaya başlandı. Bu komploların arkasında temel unsur olarak cemaat olduğunun biz farkındaydık. Somut bilgi elimizde yoktu ama genel değerlendirmemiz cemaat olduğunu biliyorduk."

İlker Başbuğ, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da yargılandığı "şike davası" sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Fenerbahçe bu süreçte nasıl davrandı?" sorusunu yanıtlayan Başbuğ, "Cemaatin komplolarına karşı 3 Temmuz süreciyle beraber Fenerbahçe camiası başarılı bir mücadele verdi. Onun dışında hiçbir kurum başarılı olamadı." diye konuştu.

BU TEHDİDİN ORTADAN KALDIRILMASI LAZIM

Kritik süreçlerde siyasi sorumlulukların tartışılamayacağına işaret eden Başbuğ, şunları kaydetti:

"2012'den bugüne kadarki dönemde, FETÖ'ye karşı şimdiki Cumhurbaşkanı tek başına mücadele veriyor. 15 Temmuz öncesindeki süreçlerde Cumhurbaşkanı'nın bazı konularda yalnız bırakıldığı kanaatindeyim. Tek başına mücadele verdi. Cemaat tehdidinin Türkiye'den silinmesi lazım. Bu tehdidin ortadan kaldırılması lazım."

KAYNAK : AA
YORUMLAR 40 TÜMÜ
  • gakkoş 9 yıl önce Şikayet Et
    Millet dışında destek yoktu pek evet.Ama artık kurumlardan temizlendikçe neler oluyor görüyoruz ibretle.Emniyet istihbarat çalışmaya başladı en başta.
    Cevapla
  • Engin 9 yıl önce Şikayet Et
    Doğru konuşuyor Büyükanıt. Zira Sn. Cumhurbaşkanının bürokrat ekibi onun duyduğu hassasiyetleri duyup özümsemiyor olayları. Sn. Cumhurbaşkanının haberi olmuyor onların bazen bilerek bazen bilmeden yapılan hatalar okadar çok ki adam verdiği zararın görmüyor. Ego tavan yapmış bürokrat dolu ortalık.
    Cevapla
  • yeter 9 yıl önce Şikayet Et
    Bende yanlizim arkadas doslari m nerede
    Cevapla
  • ismail 9 yıl önce Şikayet Et
    kim demis reis yalniz reisin arkasinda biz variz koskoca halk var daha ne olsun sunuda bilin türkiyenin askeri sadece TSK dan ibaret degildir her türk asker dogar bunu böylece bilin biz korkmayiz sehadete seve seve kosariz vatan millet icin
    Cevapla
  • H.B.V 9 yıl önce Şikayet Et
    Ak partiye gönderme yapıyor? hala anlamadınızmı?
    Cevapla
  • Saliha AKKOÇ 9 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanımız nasıl tek başınaymış? Görmediniz mi 15 Temmuzda sokağa çıkın deyince nasıl da fırladı Türkiye dışarı. İşareti yeter Onun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR