Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı tutuklandı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Bylock kullandığı tespit edilen başdanışmanı Doç. Dr. Fatih Gürsul, 'silahlı terör örgütü üyeliğinden tutuklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 22.12.2016 17:55 GÜNCELLEME 22.12.2016 17:56 İç Politika
Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı tutuklandı
Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı tutuklandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Mehmet Şenay Baygın'ın talimatıyla gözaltına alınan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı Doç. Dr. Fatih Gürsul'un emniyetteki işlemleri sona erdi.

FETÖ'nün örgüt içi haberleşme programı 'Bylock' kullanıcısı olduğu tespit edilen Gürsul, savcılık sorgusunun ardından 'silahlı terör örgütü üyeliği' suçlamasıyla İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Bylock'u en yoğun kullanan kişilerin olduğu 'kırmızı liste'de bulunan Gürsul'la birlikte, Bylock kullandıkları belirlenen öğretim görevlileri Tayfun Kurt ve Sait Şahin'de 'terör örgütüne üye olmak' suçlamasıyla hakimliğe sevk edildi.

Gürsul, 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçu kapsamında tutuklandı.

EVİNDE ARAMA YAPILMIŞTI

6 Aralık günü İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili İsmail Uçar'ın koordinesindeki Terör ve Örgütlü suçlar bürosu savcılarından Mehmet Şenay Baygın, Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı Fatih Gürsul hakkında gözaltı kararı vermişti. Ankara'da gözaltına alınan Gürsul'un evinde arama gerçekleştirilen Gürsul, Ankara'dan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirilmişti.

CHP'LİLER BİLE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Başdanışmanlığını yaptığı Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz haftalarda Adana'daki mitingte FETÖ üyeliğinden tutuklanan Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak'ı alkışlatması bardağı taşıran son damla oldu. Kılıçdaroğlu'na gerek eski Genel Başkan Deniz Baykal gerekse parti dışı muhalifler tepki göstermişti.

YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • fırtına19 7 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçtaroglu 3.5 filmini izlediniz mi? Pek yakında sinemalarda.
    Cevapla
  • Mb.. 7 yıl önce Şikayet Et
    Bence Kemal'de fetö.
    Cevapla
  • dadaş 7 yıl önce Şikayet Et
    bu memleket ne garip bir ülke.millet bu hainler için idam istiyor kimse duymuyor.vatandaşlıktan çıkaracaksın,ve bütün hepsinin mal varlığına el koyacaksın. ne bekliyor devlet.
    Cevapla
  • Erkan 7 yıl önce Şikayet Et
    Darbenin yapılacağında CHP bin haberi vardı. Merak Akşener basbas bağırıyordu. Kılıçtaroğlu sanki arkasında birileri varmış gibi konuşuyordu.
    Cevapla
  • uğur 7 yıl önce Şikayet Et
    kılavuzu karga olanın burnu bilmem ne derler.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR