CHP'li vekil: Nazım'ın mezarını Türkiye'ye getirin

CHP'li vekilin, anayasa görüşmeleri sırasında 'Nazım'ın kabrini Türkiye'ye getirecek misiniz' sorusuna Bakan Bozdağ yanıt verdi. Bozdağ, 'mirasçıları istemiyor' dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 15.01.2017 20:39 GÜNCELLEME 15.01.2017 20:57 İç Politika
CHP'li vekil: Nazım'ın mezarını Türkiye'ye getirin
CHP'li vekil: Nazım'ın mezarını Türkiye'ye getirin

CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ TBMM'deki anayasa görüşmeleri sırasında, bugünün Nazım Hikmet'in doğum günü olduğunu hatırlatarak, hükümete "Nazım'ın kabrini Moskova'dan Türkiye'ye getirecek misiniz" sorusunu yöneltti.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise verdiği cevapta, Nazım Hikmet'in kabrinin Moskova'da kalmasını mirasçılarının istediğini söyledi.

"2009'DA VATANDAŞLIKTAN ÇIKARILMA KARARINI KALDIRDIK"

Nazım Hikmet'in, Türkiye'nin yetiştirdiği çok büyük şairlerden birisi olduğuna işaret eden Bozdağ, "Toprağı bol olsun, gönlümüz arzu ederdi ki vatanında yaşadıktan sonra da vatanında ölsün, mezarı da vatanında olsun. Biz bunu temenni ederdik. Ancak geçmişte yaşadığı sıkıntılar, sorunlar. O dönemlere dair fazla bir şey söylemek istemem. 2009 yılında hükümetimiz tarafından, Nazım Hikmet'in vatandaşlıktan çıkarılma kararı kaldırılmıştır." şeklinde konuştu.

Bekir Bozdağ, şunları kaydetti:

"MİRASÇILARI MOSKOVA'DA KALMASINI İSTEDİ"

"Nazım Hikmet'in mezarının Türkiye'de olmasını biz de arzu ederiz. Bunda hükümet olarak herhangi bir sorunumuz yok. Ancak mirasçıları mezarının Moskova'da kalması yönünde irade ortaya koymuşlardır. O yüzden şu anda mezarı Türkiye'de değildir. Mirasçıları arzu ederlerse elbette Türkiye'ye getiririz. Bundan da memnuniyet duyarız. Ayrıca geçmiş dönemde ilk defa bir Türkiye bakanı, mezarını ziyaret etmiştir."

YORUMLAR 34 TÜMÜ
  • ÜLKÜCÜ 7 yıl önce Şikayet Et
    vahdettininkinide vatan toprağına getirelim okadar hain butopraklarda nedenvahtetin butoraklarda yatmasın.
    Cevapla
  • kızılelma 7 yıl önce Şikayet Et
    O, vatan toprağında yatmaktadır.
    Cevapla
  • ismet 7 yıl önce Şikayet Et
    ah derin bir ah ulucanların adı nereden gelir bilirmisin éyy chp hic yok yere asılan ulu insanlardan onların mezarı nerede nazımınki belli ozlem duydugu yerde bir bakın chp ye su vatan icin olen bir kisiye ozlem duyarmı verdigim vergiden aldıkları maas haram olsun bizi durduran ebedi hayat selam olsun vatanı nı sevenlere
    Cevapla
  • Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    chp boş işler partisi
    Cevapla
  • Avşar oğlu 7 yıl önce Şikayet Et
    Nazim hikmeti Moskova'ya Sürgüne gönderen bunlar Degilmiydi?
    Cevapla
  • Ali Kılıç 7 yıl önce Şikayet Et
    CHP cahil halk partisi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR