CHP'nin Torba Yasa'da itiraz ettiği 17 madde

CHP, Torba Yasa'nın 17 maddesinin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu. İş yaşamından kömür yardımına kadar birçok maddeye itiraz geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 26.04.2011 08:51 GÜNCELLEME 26.04.2011 08:51 İç Politika
CHP'nin Torba Yasa'da itiraz ettiği 17 madde
CHP'nin Torba Yasa'da itiraz ettiği 17 madde

CHP yönetimi, 250 maddeden oluşan "Torba Yasa"nın 17 maddesini Anayasa Mahkemesi'ne taşıdı. Grup Başkanvekili ve Trabzon Milletvekili M. Akif Hamzaçebi, kamu alacaklarının yeniden yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun 17 maddesinin yürürlüğünün durdurulması ve iptali istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurduklarını açıkladı.

CHP'nin yürürlüğünün durdurulması ve iptalini istediği düzenlemelerden bazıları şöyle:

BİR ay içinde 30 günden az çalıştırıldığı ve dolayısıyla 30 günden az ücret ödendiği beyan edilen sigortalıların, 30 günden az çalıştığını ispatlayan belgelerin işverence ilgili aya ait aylık prim ve hizmet belgesine eklenmesi zorunluluğundan muaf tutulması.

MESLEK stajı yapan öğrencilere halihazırda ödenen aylık 239 TL'nin, 20'den fazla personel çalıştıran işyerlerinde 189 TL'ye, 20'den az personel çalıştıran işyerlerinde ise 94.5 TL'ye düşürülmesi.

BAZI üst düzey kamu kadrolarına özel sektörden yönetici atanabilmesi.

MEMURLARIN, ihtiyaç halinde kurumlarınca, diğer kamu kurum ve kuruluşlarında 6 aya geçici görevlendirilmesi.

BANKA, sigorta ve özel reasürans şirketlerinin kurdukları emeklilik ve sağlık yardım sandıklarının yükümlülüklerini ortadan kaldırılması.

SİLİKOZİS hastalarının malulen emekli olmak için 3 ay içinde başvuruda bulunmaları zorunluluğu.

MAHALLİ idarelerin ihtiyaç fazlası işçilerinin, başka kurumlarda görevlendirilmesi.

TOKİ'NİN projelerinde Kamu İhale Kanunu'na tabi olmaması.

FAKİR ailelere kömür yardımı için TKİ'nin ihalesiz kömür alabilmesi.

SABAH

YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • selçuk 13 yıl önce Şikayet Et
    İhiyaç fazlası maaş alamayan işçilerin ne suçu var. CHP nin bize ne zaman faydası dokundu ki
    Cevapla
  • levent 13 yıl önce Şikayet Et
    Chp nin itirazlari. Hakimiyetin Kayitsiz Sartsiz Millete ait olmasi - Denk butce yapilip IMF ye muhtac olmamak - Turk parasinin deger kazanmasi - Chp ye gore hep enflasyon devaluasyon olmali - Butun KIT lerde Chp liler coreklenmeli oralarda CHP ciftligi halien getirilmeli ki canlar oradan karinlarini doyursunlar milletin sirtindan - 2B hazine arazilerini isgalcilerini odullendirerek bedava dagitmak - ki gene orman arazileri isgal edilsin nasil olsa CHP bir gun gelir bize buralarin tapusunu bedava veriri diye
    Cevapla
  • Ahmet Özbir 13 yıl önce Şikayet Et
    CUMHURUN MENFAATİNE NE VARSA CHP HEMEN İTİRAZ EDE, ÇÜNKÜ İTİRAZ ÜZRE BİR PARTİ!. Cumhura evet demek onlara tersodur, illa ki terso takılacaklar, bizim menfaatimize olan ne varsa allak bullak etmenin yolunu arayacaklar! Ancak artık Anayasa Mahkemesi de eskisi gibi olmayacak, öyle herşeyi iptal eden, veto eden olmayacak, çünkü başında Demokrasiye Gönül Vermiş büyük insan Sn. Haşim Kılıç var! CHP'ye inat kanun çıkarmaya, SIFIR KİLOMETRE BİR ANAYASA YAPMAYA DEVAM!..
    Cevapla
  • Kazim Yolcu 13 yıl önce Şikayet Et
    Neden İhalesiz?. FAKİR ailelere kömür yardımı için TKİ'nin ihalesiz kömür alabilmesi? Bu maddeye siyasetten anlamayan ben bile itiraz ederdim neden ihalesiz? Yolsuzluğa kapı açmazmı?
    Cevapla
  • ahmet 13 yıl önce Şikayet Et
    robin ilk defa değil sen ilk defa görüyorsun haklı olduklarını. mayın yasasına da dur deyip suriye sınırındaki torakları israile dur diyen yine chp olmuştu yoksa sınırdaki tüm topraklarımız 50 yıllığına van minutculara gidecekti ve bunun gibi nice faydaları oldu ama basın yanlı olduğu için haberleri doğru alamıyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR