Arınç: Güneşli güzel günler göreceğiz

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Diyarbakır'ın ne kadar sorunu varsa ancak hizmetle çözülür'' dedi. Arınç, seçimlerden çok hayırlı bir sonuç alacaklarını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 15.05.2011 01:06 GÜNCELLEME 15.05.2011 01:06 İç Politika
Arınç: Güneşli güzel günler göreceğiz
Arınç: Güneşli güzel günler göreceğiz

 Bakan Arınç, beraberinde Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ile Kayapınar ilçesinde bulunan AK Parti milletvekili adayı Galip Ensarioğlu'na ait seçim bürosunu ziyaret etti.

Arınç, burada partililere hitaben yaptığı konuşmada, seçimlerinden çok hayırlı ve başarılı bir sonuç alacaklarına inandığını söyledi.

Diyarbakır'dan çok ümitli ayrılacağını kaydeden Bakan Arınç, şöyle dedi:

''Üçüncü dönem ustalık dönemidir. Bu demektir ki bugüne kadar yaptığımız hizmetlerin kat kat fazlasını yapacağız. Diyarbakır'da yaşayanlar daha çok hizmet görecektir. İşsizlik inşallah daha çok azalacak. Yatırım artacak. Ulaşım, eğitim, sağlık ve enerji de çok daha hızlı mesafe alacağız. Buna imkanımız, kuvvetimiz ve gücümüz var. Yaptığımız eserler ortada, yapacaklarımıza da herkes inanıyor. Hiçbir sözümüz hayali değil. Şu hastane, şu yol, bu okul bizim eserimizdir diyebiliyoruz. Sağa sola başınızı dönünce AK Parti'den bir hizmet göreceksiniz.''

Diyarbakır'ın çok zorluklar ve çileler çektiğini, hala sıkıntılarını atlatamamış bir şehir olduğunu ve buna rağmen bu hizmetlerin yapıldığını, huzur ve sükunete, kardeşliğe dönüldüğünde her şeyin daha güzel olacağının görüleceğini, tadından yenmez hale geleceğini ve Diyarbakır'daki herkesin ''kim bu hizmetleri yaptıysa Allah ondan razı olsun'' diyeceğini söyledi.

Sükunet içinde seçimlere gidilmesi gerektiğini kaydeden Arınç, ''Haksızlıklar yapılabilir, bunlara tahammül edin. Kötü sözler konuşulabilir bunlara sabredelim. Aramızı daha da sıklaştıralım. Sessiz kalabalıklara gidelim, iş yerlerini ziyaret edelim, evleri ziyaret edelim. Hepimizin akraba, dost çevresi var. Kimisine telefonla kimisine giderek ulaşalım, kimisine mektup yazalım, mesaj gönderelim, 'Kardeşim bu seçim Diyarbakır için çok önemlidir. Bu olumsuzlukları gözümüzde büyütmeyelim. Diyarbakır halkı bizimledir. AK Parti'yi seviyor ve takdir ediyor. Başbakanımıza güveniyor. Ne olursun bu seçimde birlikte olalım' diyelim. Hepinizin birbirine karşı hatırı, dostluğu vardır'' dedi.

Diyarbakır'ın sorunlarının ancak hizmetle çözülebileceğini anlatan Bakan Arınç, ''Diyarbakır'ın ne kadar sorunu varsa ancak hizmetle çözülür. Bağırmakla çağırmakla değil, silahla anarşiyle değil, tehditle korkuyla değil, her şey sevgiyle anlatarak, konuşarak, inşallah birbirimize saygı göstererek çözülecektir'' diye konuştu.

-''İNŞALLAH GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ''-

''Milletimizin sorunlarını çözelim ki rahatlasınlar'' diyerek yola çıktıklarını kaydeden Bakan Arınç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Bizim Türkiye'de yaptığımız hizmetleri, geçmiş hükümetleri toplayınız, 10 ile çarpınız, yine onlar altta kalır. Çok şükür sözlerimiz yerine geldi. Hamdolsun ki güçlü bir hükümetimiz ve grubumuz var. Ve çok cesaretliyiz, kararlıyız ve korkmuyoruz. Bir tek Allah'tan korkuyoruz. Başka hiçbir şeyden korkmuyoruz. İnşallah güzel günler göreceğiz, güneşli güzel günler göreceğiz. Ben TBMM Başkanı iken Cumhurbaşkanı seçimi arifesinde kullanmıştım bu sözü. Birileri 'bu adam ne diyor' diye huylanmıştı. 'Cumhurbaşkanı seçemedik' dediler, 'sabırlı olacaksınız' dedim. Dört ay sonra seçtik. Dört ay içerisinde biz Anayasa'yı değiştirdik. Cumhurbaşkanı'nı halk seçsin, milletvekili seçimlerini dört yılda bire indirdik. Bakın hepsinde bir hikmet var. O zaman kızdık, üzüldük, önümüze geçtiler diye. '367 oy lazımdır' diye bir ucube çıkardılar. Bu ucubeler de çok meşhur oldu. Bize seçtirmediler ama dört aylık zaman kaybettirdiler. Nisan'da seçemedik, Ağustos'ta seçtik. Ondan sonra 'Gül' gibi bir Cumhurbaşkanı'na kavuştuk. En önemli maddeleri halkımızın lehine değiştirdik. Mecliste tek başımıza kaldık. CHP, MHP 'hayır' dedi. BDP ise hiçbir oylamaya girmedi. Tek başımıza ve iki, üç bağımsızla 336'yı bulduk, milletin önüne getirdik, millet işin icabına baktı. Yüzde 58'i verdi.''

Arınç, ''Türkiye'yi darbeci anayasadan kurtaracaklarını, şimdi daha çok iddia sahibi olduklarını, yeni bir Anayasa yapacaklarını'' ifade ederek, ''Artık darbeci Anayasalardan Türkiye kurtulacak. Ben mecbur muyum 60 darbesi, 80 darbesi Anayasası ile yürümeye. Artık bunlar demode oldu. Yepyeni pırıl pırıl insan odaklı bir Anayasa olacak. Sadece temel haklar olacak. Sadece bireyi koruyan, ideoloji olmayan Anayasa olacak. Düz bir Anayasa olacak. Kürdü, Türkü bu Anayasayı eline aldığı zaman 'İşte bu benim Anayasam' diyecek. Herkesin kabul edeceği, kimseyi incitmeyen, bizim bin yıllar bir arada tutan değerlerimizi bir arada tekrar güçlü bir hale getirecek Anayasa yapacağız'' dedi.

-''DAHA BİTMEDİ...''-

Arınç, konuşmasının bir bölümünde, ''Büyüklerden birine sormuşlar'' diye başladığı cümlede duraksayarak, Tarım ve Köyişleri Bakanı Eker'e dönerek, ''Ne sormuşlar unuttum'' dedi. Sonra söyleyeceği sözü hatırlayan Bakan Arınç, ''İsm-i Azam diye bir şey duyuyoruz. Nedir bu?' demişler. O da 'helal lokmadır' demiş. 'Ya olur mu böyle bir şey' demişler, o da 'yersen görürsün' demiş. Şimdi buradan şuraya geleceğim. Siz bu seçimde Allah'ın izniyle AK Parti'yi tekrar ama öyle az buz değil güçlü oylarla güçlü milletvekili sayısıyla parlamentoya getirin ondan sonrasını bir görün. Bir düşünün'' diye konuştu.

Hiç kimsenin cesaret edemediği, elini bile sürmediği sorunları çözdüklerini sözlerine ekleyen Bakan Arınç, şöyle dedi:

''Ama daha bitmedi. İnşallah bu üçüncü dönemde Allah kısmet ederse sizden aldığımız destekle halkımızdan aldığımız güçle ne kadar iş yarım kalmışsa onu bitireceğiz. Ne kadar el sürülemeyen iş varsa cesaretle üstüne gideceğiz hem Türkiye kalkınacak hem milli birlik ve beraberliği yeniden tesis edeceğiz. Kimse Çankırı'da, Çorum'da ne oldu ona bakmaz. Diyarbakır'da ne oldu. Diyarbakır'da AK Parti'nin gücünü her şeye rağmen tekrar ortaya koydunuz mu, Diyarbakır'da binlerce insan evlerinde AK Parti için hem çalışıyor hem dua ediyor. Arkanız sağlam siz önünüze bakın, devam edin. Başarılı olacağız.''

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker de seçimleri ''Diyarbakır'ın umut seçimi'' olarak gördüklerini belirterek, ''Biz sevgi, barış istiyoruz, birlik ve beraberlik içerisinde kırmadan ve dökmeden sorunlarımızı demokrasi içerisinde çözmek istiyoruz. Bu seçim Diyarbakırlıların demokratik taleplerinin, sivil bir anayasa özleminin umuda ve hakikate dönüşeceği bir seçimdir. Tek gündemimiz Kürt meselesi değildir, bu şehrin kalkınmaya, istihdama ve daha çok kamu hizmetlerine ihtiyacı var. Bu nedenle seçim, Diyarbakır'ın geleceğinde önemli bir kilometre taşı olacaktır'' dedi.

Arınç daha sonra kentten ayrıldı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • murad ateş 13 yıl önce Şikayet Et
    diyarbakır. yarın 3 günlük yas ilan edildi diyarbakırda sayın bakanım ,neden acaba iherhalde MUTLULUKTANDIR
    Cevapla
  • DADAŞ 13 yıl önce Şikayet Et
    ne derse tersidir... manisada öyle oldu..vesselam
    Cevapla
  • DADAŞ 13 yıl önce Şikayet Et
    tersinden okuyun. demekki işsizlik artacak..benzin 8 lira olacak..vesselam
    Cevapla
  • Hasan Gelen 13 yıl önce Şikayet Et
    Kat kat fazlası ne demek. Daha çok şirket satacağız. İşsizlik ve adalesizlik kat kat katlanacak. Zenginleri kat kat zengin edeceğiz. TVlerden kat kat ahlaksız filmler yayınlayacağız. Kat kat borçlanacağız. Yoksulluk kat kar artacak ve biz kat kat kumanya dağıtıp kat kat oy toplayacağız. İthalatı kat kat artıracağız. Dış ve iç bocu kat kat katlayacağız. Öğrenciye 15 lira verip kat kat geri alacağız....
    Cevapla
  • cüneyt odacı 13 yıl önce Şikayet Et
    her şey güzel olacak. inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR