Kenan Evren 12 Eylül için ifadeye çağıldı

Savcılık, Genelkurmay Başkanı Kenan Evren ve Hava Kuvvetleri Komutanı Tahsin Şahinkaya'ya ''şüpheli'' sıfatıyla ifadelerinin alınması için davette bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 30.05.2011 15:57 GÜNCELLEME 30.05.2011 15:57 İç Politika
Kenan Evren 12 Eylül için ifadeye çağıldı
Kenan Evren 12 Eylül için ifadeye çağıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ''12 Eylül darbesi''yle ilgili soruşturmada, dönemin Genelkurmay Başkanı Kenan Evren ve Hava Kuvvetleri Komutanı Tahsin Şahinkaya'ya ''şüpheli'' sıfatıyla ifadelerinin alınması için davette bulundu.

Alınan bilgiye göre, terör ve organize suçlara ilişkin soruşturmalara bakmakla görevli Cumhuriyet Başsavcıvekili Hüseyin Görüşen, Evren ve Şahinkaya'yı ayrı ayrı telefonla arayarak, ifadelerinin alınması için davet etti.

Ankara Adalet Sarayı'na sabah saatlerinde gelen Evren'in avukatı, Başsavcıvekili Görüşen ile görüşerek, müvekkilinin yaşı ve sağlık sorunları nedeniyle ifadesinin Ankara'da ikamet ettiği evde alınmasını talep etti.

Söz konusu talebe ilişkin değerlendirme yapıldığı ve buna göre Evren'in ifadesinin ne şekilde alınacağının belirleneceği öğrenildi. Şahinkaya ise İstanbul'da ikamet ettiğinden, ifadesinin nasıl alınacağının kararlaştırılacağı belirtildi.

''12 Eylül darbesi''yle ilgili olarak, Evren ve Şahinkaya hakkında, ''darbe yapma'' ve ''anayasal düzeni silah zoruyla değiştirme'' suçlamalarıyla soruşturma yürütülüyor.

Soruşturma kapsamındaki diğer şüphelilerin ise dosyaları ayrıldı. Bu kişilerle ilgili olarak ne şekilde soruşturma yapılacağı daha sonra netleşecek.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • darbeleredurde 12 yıl önce Şikayet Et
    referandumdan bugüne ne kadar zaman geçti ?. sizlerin 50 yılda yapamadığını ak partiden 3 günde yapsın istiyorsunuz.sabredin,yaptıklarımız yapacaklarımızın garantisidir !aklı yatmayan varsa somut örneklerle delillendirebiliriz..bu bir devrimdir..
    Cevapla
  • her şey vatan için 12 yıl önce Şikayet Et
    osman kay vb. arkadaşlar. işte sizin zihniyetiniz ortada.bir ara kenan evren yargılanmadı diye veryansın ediyordunuz,şimdi de gecikti diye.yazık yazık çok yazık.osman kaya kardeşim.türkiye de yargının ne kadar yavaş işlediğini sen benden daha biliyorsun belkide.yargı işleyişinin hükümetle bir ilgisi yok.işte süreç başladı ve kenan evren denen herifinde öyle ya da böyle ifadesi alınacak.allaha inancın varsa allah için biraz olsun dürüst olun.şimdide aylar geçti deyip kestirip atamazsınız.hadi geçelim bunları mhp hükümet ortağı iken neden böyle bir girişim olmadı.tabi bunada bahaneniz hazır mhp tek başına hükümet değildi diyeceksiniz.ama bahçeli ortak olduğu hükümetin başbakanının karısından azarları yerken sesiniz çıkmıyordu.kardeşi tekrar söylüyorum allah için birazcık dürüst olun.kabul edin bazı şeyleri.önemli olan bu duruma gelebilmekti.allah bu hükümetten razı olsun.dinimize maneviyatımıza halkımıza küfredenlerden geçte olsa hesap sorulacak...
    Cevapla
  • osman_kaya 12 yıl önce Şikayet Et
    SEÇİME HAFTA KALA VAY BE YUTTUK BİZDE :). amma uyanıksınız haa referandum olalı hayli zaman geçti şimdimı aklınıza geldi yutmayız kusura bakmayın akp :)
    Cevapla
  • AHMET KIRBOĞA 12 yıl önce Şikayet Et
    bu ülkeyi artık sahipleri yönetecek. bu davet belki o zaman ölenleri geri getirmeyecek ama tarihe devrim yaptık diye fing atanları katil diye yazacak.
    Cevapla
  • 1299 12 yıl önce Şikayet Et
    hak geçmesin diye, bir sağdan bir soldan asardınız öyle mi !!!!!!. hatta asacağınız adamın yaşı tutmuyorsa, mahkeme kararıyla yaşını büyütüp asardınız öyle mi??? diyarbakır cezaevini işkencehaneye çevirip binlerce kişiyi işkenceden geçirdiniz öyle mi??? anayasayı isteğinize göre değiştirtip kendinizi dokunulmaz yaptınız öyle mi? şartlar olgunlaşsın diye 1 sene kardeş kanı dökülmesini seyrettiniz öyle mi??? ASIL HESABIN ÖBÜR TARAFTA EVREN! 70 milyonun eli yakanızda bilesin!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR