Kılıçdaroğlu: Kışlanızda oturun izleyin

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı’nın tutuklanmasına ilişkin soruyu yanıtladı.

ABONE OL
GİRİŞ 31.05.2011 00:11 GÜNCELLEME 31.05.2011 00:11 İç Politika
Kılıçdaroğlu: Kışlanızda oturun izleyin
Kılıçdaroğlu: Kışlanızda oturun izleyin

NTV'de konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Orgeneral Bilgin Balanlı’nın tutuklanmasına ilişkin “Bir orgeneralin tutuklanması sıradan bir olay değildir, önemlidir. Benim buradan Türk Silahlı Kuvvetleri’nden isteğim sakın ola ki herhangi bir tepki falan vermeyin. Kendi kışlanızda oturun soğukkanlılıkla olayları izleyin” açıklamasında bulundu.

Balanlı’nın tutuklanmasının sıradan bir olay olmadığına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Önemli bir olay. Umarım yarın bir gün ayrıntılar biraz daha ortaya çıkar. Biz de görüşümüzü belirtmiş oluruz” dedi.
“Seçim öncesi gelen bu tür kararlar seçimin sonucunu etkileyecek yankılar yapıyor. Burada da benzer bir şey bekler misiniz yoksa normal bir süreç midir bu?” sorusuna Kılıçdaroğlu, “Samimi düşüncemi söyleyeyim, yargının siyasallaştığını biliyorum. Siyasi otorite karar alır, belli yargı organları da bu kararları uyguluyor. Bu Türkiye’nin bilinen bir gerçeği. Bunu ben söylemiyorum zaten Sayın Erdoğan kendisi söyledi. ‘Ayağa kalkmadı’ dedi. ‘Şimdi yerini buldu Silivri’ye attık’ dedi. Ne söyleyeyim ben başka. Eğer bir ülkede yargı bağımsız değilse, yargı tarafsız değilse, zaten o ülkede o olaylar olur bizler de bakarız. Ama benim bütün arzum bu tutuklamaların haklı gerekçelere dayanmış olmasıdır. Eğer haklı bir gerekçe yoksa bu gerçekten Türkiye için ciddi bir sorun” yanıtını verdi.

-“KIŞLANIZDA OTURUN OLAYLARI İZLEYİN”-

Türk Silahlı Kuvvetlerine “tepki vermeyin” çağrısında bulunan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
“Bu tür olaylar iktidar tarafından programlanıp yürürlüğe konulabilir. Asker tepki versin, biz yine mağdur edebiyatı yapalım ve seçime gidelim diye. Benim buradan Türk Silahlı Kuvvetleri’nden özellikle isteğim sakın ola ki herhangi bir tepki falan vermeyin. Kendi kışlanızda oturun soğukkanlılıkla olayları izleyin. Başka söyleyecek bir şey yok. Adalet sonunda tecelli edecektir. Haklı gecikerek de olsa ortaya olacaktır. Bir orgeneralin tutuklanması sıradan bir olay değildir, önemlidir. Ama ayrıntıları bilmemiz gerekiyor. Bu olayın büyük ölçüde siyasallaştığını biliyoruz. Sayın Başbakan ‘ben bu davanın savcısıyım’ demişti zaten. Başbakan davalar zincirinin savcısı olursa zaten bu siyasallaşmış demektir. (ANKA)

YORUMLAR 34 TÜMÜ
  • aga 13 yıl önce Şikayet Et
    ANLAŞILDIMI?. Hani sizin askeri vesayetle işiniz olmazdı. Hani iktidar olabilmek için askeri kullanmazdınız. Ne o şimdide kıvırtmayı bırakıp açıktan açığa meramını söyleyerek Milli(tabiki kendinizin) şefinizime özendin. HANİ SEN ÇAKMA GANDİ aman DANDİ ydinya
    Cevapla
  • Recep Kalaycı 13 yıl önce Şikayet Et
    60 ihtilali ile karıştırılmasın. 60 ihtilali inönünün isteği ile yapılmış bir ihtilal olduğunu bildikleri için bu gün de aynı senaryo olarak yorumlayanlar yanılıyor. çünkü bu günkü yargı da hala onların kendilerine göre yapılandırdığından çok farklı değil. düşünün, 4 yıl evvel anayasa mahkemesi ak partiye kapatma davası açtığında yargıya güvenin diyende chp idi. bugün de hala aynı yargı var. ama bugün değişen tek şey chp söylemleri. ergenekon avukatlıkları hala sürüyor.
    Cevapla
  • umut beydağı 13 yıl önce Şikayet Et
    biz ergenekon savcısına oy veririz avukatına değil. kılıçpaşa sen hala anlamadın olayı, halk derin işlerden, kan dökücülerden bıktı artık, bombalar patlamasın istiyor, sen hala avukatlık yapıyorsun, yazık sana
    Cevapla
  • kayseriden38 13 yıl önce Şikayet Et
    ADAM DARBEDEN İÇERİDE!!. a benim kıt akıllı vatandaşım! adam ülkeyi korumak yerine nasıl yıkarım planları yapmış siz daha org.mişte yok yüksek rütbeymişte debeleşip durun. Ne olursa olsun artık herkese dokunuluyor bunu unutmasın şuanda ordunun içindeki asalaklar!!
    Cevapla
  • baybars 13 yıl önce Şikayet Et
    ne güzel kinaye. siz böyle oturun bekleyin bak ne olacak, bugüne kadar çoktan müdahale etmeniz gerekirdi der gibi. bence kemal gidip bir IQ testi yaptırsın. o hala eski sinmiş korkutulmuş milletyi arıyor ama bitti o devir. delikanlısın madem neden %21 sınırını kendine limit koydun istifa için. bu kafa adam olmaz. kısaca değişen bişey yok CHP de.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR