Nuray Mert'in başını yaktığı bakan

Eski Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu kabine dışı kaldı. Liste dışında kalma sebebi olarak da arkadaşı Nuray Mert gösteriliyor. Çubukçu, iddiayı yalanladı ancak Mert hakkında ilginç sözler kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 10.07.2011 17:03 GÜNCELLEME 10.07.2011 17:03 İç Politika
Nuray Mert'in başını yaktığı bakan
Nuray Mert'in başını yaktığı bakan

Kabine dışında kalmasıyla ilgili iddialara tepki gösteren eski Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, “Neden sorgulanıyor, neden gerekçe aranıyor, anlamıyorum” dedi. Çubukçu, Nuray Mert’le yakın arkadaş olmasından dolayı kabine dışında kalmış olabileceği yolundaki iddiaları da “saçma sapan” diye niteledi.

59. hükümette 2005 yılında yapılan değişiklikle kabineye girerek Devlet Bakanı olan, 60. hükümette 2009 yılında yapılan değişiklikle de Türkiye’nin ilk kadın Milli Eğitim Bakanı olan Nimet Çubukçu, geçen hafta açıklanan yeni hükümette yer almadı. Çubukçu’nun yeni kabinede yer almaması sürpriz olarak yorumlanırken, kulislerde TBMM Başkanvekili olacağı konuşuldu ancak Çubukçu’ya bu görev de verilmedi.

Çubukçu, “Nuray Mert’le yakın arkadaş olmanız nedeniyle görevden alındığınız iddia ediliyor” sorusunu da şöyle yanıtladı.

“Saçma sapan iddialar. Olur mu öyle şey? Eskiye dayalı bir arkadaşlığımız olabilir ama ‘arkadaşı ’ diye gerekçe aramak doğru değil. Üstelik bunu söylemek istemiyorum ama 1.5 yıldır kendisinin (Nuray Mert) duruşuyla ilgili aramızda bir mesafe vardı. Ama bunları söylemeyi de ağır buluyorum. Bakın ben görevi devrederken de söyledim: Gülümseyerek geldim, gülümseyerek gidiyorum.”

‘Gerekçe aranmamalı’

Çubukçu uzun zamandır bakanlık yaptığını ve Türkiye’nin ilk kadın Milli Eğitim Bakanı olduğunu da hatırlatarak, “hükümette bu tür değişiklikler olabilir. Sayın Başbakan çok doğru bir karar aldı. Kabineye yeni kan geldi. Bu karar son derece doğru. Ama insanların bir gerekçe araması, gerekçe bulup onun üzerinden yorum yapması anlamsız bence” dedi.

“Yeni kabineye girme ihtimali en yüksek görünen isimlerden biriydiniz. Bu sürpriz nedeniyle gerekçe aranıyor olasbilir mi?” sorusunu ise Çubukçu, “İnsanlar iç dünyalarında bunu düşünebilirler. Ama diğer iddialar ve gerekçe aramalar doğru değil ” diye konuştu.

Namert tartışması

Başbakan seçim sürecinde, Konya mitinginde tartışma yaratan açıklamaları şöyleydi:

“Bir bayan gazeteci, köşe yazıları yazıyor. Son yıllarda kendini kaybetmiş şekilde kin kusuyor. PKK’nın yayın organına açıklama yapıyor, ‘yol ve zor politikaları hep beraber gidiyor’ böyle diyor.

Neymiş 1935 yılında Dersim Katliamı öncesinde buraya yapılacak harekat için yol inşa edilmiş. AK Parti’nin duble yollarını da işte bu şekilde yorumluyor. Söylemek istediği şu, güya biz duble yolları, Dersim’de olduğu gibi kolay harekat yapılsın diye inşa ediyormuşuz. Bu mertlik değil namertliktir.”

VATAN

YORUMLAR 12 TÜMÜ
  • ogy 13 yıl önce Şikayet Et
    Nimet hanım bulunmaz nimetmiydi?. Bir öğretmen olarak şunu size şunu samimiyetle söyleyeyim.Akp iktidarının en başarısız olduğu alan milli eğitimdir.Hüseyin çelik dönemide dahil olmak üzere rezalet bir yönetim sergilenmiştir.İnanmayan yakın çevresindeki öğretmenlerle şöyle ayak üstü bir konuşsun.oks sbs sınavlarındaki tutarsızlıklar (getirende kendileri kaldıranda) alt yapının a sı olmadan müfredat değişiklikleri(bu nedenle yazısı okunamayan bir nesil geliyor), öğretmen atamalarındaki adaletsizlik,zorunlu hizmeti öğretmenlerin tamamına yayamamaları,özellikle doğuda güneydoğuda çalışan öğretmenlere 10 yılı aşan zorunlu hizmet yaptırırken zorunlu hizmet affı getirmesi.Say say bitmez emin olun.Nimet Hanım gidecekti o konuda şüphe yoktu.Ama neden eğitimle ilgili bir bakan getirilmedi ben onu anlamıyorum.Gerçi bakandan ziyade milli eğitim bürokratlarının bir yenilenmeye gitmesi lazım.Yeni bakanımızı zaman içinde göreceğiz ama şunu bilmenizi isterim sevgili haber7 okurları rezalet bir Eğitim sistemimiz ve yönetimimiz var.
    Cevapla
  • hakan aslan 13 yıl önce Şikayet Et
    Çubukçu niye mi gitti?. Aslında şunu sormak lazım: Niye kalsın ki? Ne yaptı Milli Eğitim sistemine? ne tür bir yenilik getirdi? Neyi değiştirdi?
    Cevapla
  • gerçek bakış 13 yıl önce Şikayet Et
    Öğretmenlerin feryadı dikkate alındı.. Bakan
    Cevapla
  • mermus 13 yıl önce Şikayet Et
    Nuray iler arkadaş olduğu için bakanlıktan alındıysa eğer. Tayyip çok iyi yapmış, afferin eline sağlık.
    Cevapla
  • behlüldane 13 yıl önce Şikayet Et
    YAPSAN BİR SUC, YAPMASAN BİR SUC... SİZİN ŞERRİNİZDEN ALLAHA SIĞINIRIM.Daha düne kadar doğuda yol yok,hastane yok,kadınlarımız doğum yaparken at sırtında yolda can veriyor diye,ortalığı tozu dumana katan sizler değilmisiniz,Sizin yaptığınız sadece nankörlükten başka birşey değil,Bir deli kuyuya bir taş atmış kırk tane akıllı cıkaramamış,AYIPTIR GÜNAHTIR.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR