Başkomutan Gül: Türkiye'ye yakışmıyordu

İstanbul'da çocuklarla bayramlaşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 30 Ağustos'ta Başkomutan sıfatıyla tebrikleri kabul etmesiyle ilgili olarak oluşan gündemi değerlendirdi.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 31.08.2011 14:38 GÜNCELLEME 31.08.2011 14:38 İç Politika
Başkomutan Gül: Türkiye'ye yakışmıyordu
Başkomutan Gül: Türkiye'ye yakışmıyordu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 30 Ağustos'ta Başkomutan sıfatıyla tebrikleri kabul etmesiyle ilgili olarak, ''Silahlı Kuvvetlerimizin gücüyle bütün Türk milleti gurur duyar ve daima da güven duyar. Bunu öncelikle herkesin bilmesini isterim ve farklı farklı noktalara, yönlere, bu değişikliklerin çekilmesini istemem" dedi.

Gül, son düzenlemeleri normal görmek, normalleşme olarak görmek gerektiğini belirterek, ''Yıllar öncesinin olağanüstü dönemlerinden ara dönemlerinden kalan geleneklerimizdi. Dolayısıyla bunları yeniden düzenliyoruz. Bunların sadece böyle anlaşılması mı gerekir? Bu alışkanlıklar aslında bugünkü gelişmiş Türkiye'ye pek yakışmıyordu. Onun için bunları başka yöne çekmemek gerekir'' diye konuştu.

Gül şöyle devam etti: ''Türk Silahlı Kuvvetleri, bizim göz bebeğimizdir. Onun gücü hepimize huzur verir, hepimize güven verir, hepimize gurur verir ama bu düzenlemeler de gelişen, demokratik olarak çok farklı noktalara gelen bir ülkenin düzenlemeleri olarak görmek gerekir. Bakın Anayasa değişikliğinden konuşuyoruz. En büyük belge Anayasa'yı değiştirmek. Niye değiştiriyoruz? Demek ki bugünkü Anayasa da bugünkü Türkiye'ye pek yakışmıyor, dar geliyor. Eski Türkiye'nin Anayasası'ydı, bugünkü gerçeklerimize uygun yeni bir anayasa yapmak için el birliği ile nasıl uğraşıyorsak, diğer düzenlemeleri de buna göre yapıyoruz. Bunun böyle bilinmesini isteriz''

KAYNAK : AA
YORUMLAR 2
  • ali ateş 15 yıl önce Şikayet Et
    ülkemin demokrasi anlayışına hayranım. asker topuk selamı verdimi? rektörler esas duruşa geçtimi? vali iki büklüm oldumu? millet? millet halinden demokrasi anlayışından memnun.zira genlerindeki demokrasi anlayışı tebaa sahip ilişkisinden ibaret.eğer tepedeki yönetici kendine bağlı siyasetçi ve bürokratları aşağılayabiliyorsa hakaret edebiliyorsa küçük düşürebiliyorsa işte demokrasi tamda böyle birşeydir.benim milletim deyip kendi milletinden olmayan devlet görevlilerini iteleyip kakalayabiliyor sa işte demokrasi tamda budur.yaşasın benim ülkemin demokrasisi.peşin peşin söyleyeyim.yorumumu beğenmeyip eleştirecekler beğenmiyorsan git diyecekler ben gitmiyorum.bu memleket size kendi babanızdan miras kalmadı herhalde.
    Cevapla
  • Murat Yıldız 15 yıl önce Şikayet Et
    eee yeter be. günlerdir aynı haber.topuk selamı, eğildi, doğruldu,karşıladı vs.....görmemişin demokrasisi olmuş.
    Cevapla