MHP'den çiftçiye KDV istisnası önerisi

MHP Grup Başkanvekilleri Oktay Vural ve Mehmet Şandır ile milletvekilleri, çiftçilerin girdi olarak kullandıkları ürünlerin KDV'den istisna tutulması için kanun teklifi verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 21.11.2011 18:03 GÜNCELLEME 21.11.2011 18:03 İç Politika
MHP'den çiftçiye KDV istisnası önerisi
MHP'den çiftçiye KDV istisnası önerisi

TBMM Başkanlığına sunulan teklif, KDV Kanunda değişiklik öngörüyor.

Teklife göre, tarımda KDV'den istisna tutulacak ürünlere, motorin, elektrik, gübre, ilaç, tohum, yem ve fidenin girmesi sağlanıyor.

Teklifin gerekçesinde, uygulanan politikaların, çitçilerin satın alma gücünün büyük oranda azalmasına yol açtığı, çiftçiler ve ülke tarımına önemli tahribatlar yaptığı savunuldu.

Gerekçede, tarım ürünlerinin maliyetlerinin yüksek olmasının; tarım sektöründe kullanılan üretim girdilerinin pahalı olmasından kaynaklandığı belirtilerek, ''Gübre, mazot, elektrik, ilaç, yem, fide ve tohumlarda uygulanan KDV oranlarının kaldırılması tarım sektöründe maliyet sorununun hafifletilmesinde önemli bir katkı sağlayacaktır'' denildi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • alparslan bozkurt 12 yıl önce Şikayet Et
    inşallah mhpnin bu teklifi yasalaşır. çok güzel ve mantıklı bir teklif çifti ürettiği buğdayı 48 kr satabiliyor ama gübrenin tonu 2500tl mazot 4 tl kutlarım sizi mhp.
    Cevapla
  • M/Y 12 yıl önce Şikayet Et
    Hayret,. MHP den aklı başında fikir çıkabiliyormuş.. 35 yıldır seçmenim, ilk defa mantıklı bir laf duydum..
    Cevapla
  • galipgalip 12 yıl önce Şikayet Et
    yem yem yem. yem fiyatları 3 senedir nerden nereye geldi bakın et niye pahalı anlarsınız böyle giderse bu ülke yerli et yiyemez ne olduğu belirsiz ithal et yeriz devamlı
    Cevapla
  • alaattin bey 12 yıl önce Şikayet Et
    çiftci iyiydi ama allah rahmet eylesin. nihayetinde köylüyüde çiftciyide bitirdiler allaha şükür.ellerine kına yaksın bu hale getirenler.kredimi ödeyemedigimde intihar edersem bunun sorumlusu hükümettir...
    Cevapla
  • sadettin 12 yıl önce Şikayet Et
    SAYIN BAŞBAKANIN. Et fiatlarını düşürme çabsında olan hükümetin gerekli hassasiyeti niye yem fiatlarını düşürmede göstermiyor akıllara durgunluk verici yem fiatları hiç durmadan yükselirke et fiatları düşüyor böyle giderse ülkemizde besicilik diye bir şey kalmayacak Sayın başbakanımızdan bu sorunlada yakından ilgilenmesini aksi taktirdede ülkemizde devamlı limuzin eti yemek zorunda kalacağımızı kendilerine hatırlatmak isterim...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR